Geen oppas? Thuis romantisch samen zijn

Geen oppas? Thuis romantisch samen zijn

Ook met een kleine in huis kan je nog heel romantisch samen zijn!

Gezellige romantische etentjes buiten de deur vragen om een beetje organisatie. Natuurlijk kun je de kleine dan meenemen, maar soms is het ook goed samen wat tijd door te brengen. Thuis zijn er zat mogelijkheden om romantisch samen te zijn, daar hoef je het huis écht niet voor uit!

1. Thuisbioscoop

Een film kijken is ultiem ontspannen. Je waant je even in een andere wereld. Kien de tijd goed uit als je baby slaapt en start de film. Zet een fles wijn klaar, zorg voor popcorn en andere lekkere hapjes, doe de gordijnen dicht en maak het lekker knus.

2. Diner maar dan net wat extra's

Plan gewoon een gezellig etentje thuis. Dit hoeft niet in te houden dat je uren in de keuken staat. Hebben jullie een favoriete pizza? Pasta? Maak dit gerecht samen. Juist door samen de keuken in te gaan maak je je avondeten al anders dan anders. Trek ook wat leuks aan, zet een gezellig muziekje op en steek de kaarsen aan, dan krijg je gegarandeerd een speciale avond.

Met Valentijn doe je vaak iets extra's

3. Ontbijt op bed

Verras je partner met een ontbijt op bed, juist op een moment dat hij het niet verwacht. Gewoon een keertje op een normale zondag waarvan je weet dat jullie toch nergens heen moeten. Even een momentje heerlijk relaxen.

4. Lieve briefjes

Laat lieve briefjes voor elkaar achter. Bijvoorbeeld wanneer je partner vroeg op moet terwijl jij dan nog ligt te slapen. Leg dan wat leuks neer op de ontbijttafel, een briefje op de koelkast of verstop wat in zijn werktas.

5. Muziek

Zet gewoon een muziekje op en luister hier samen naar! Maak een lekker plekje op de bank en ga gewoon samen een muziekje luisteren. Klinkt in eerste instantie misschien een beetje suf maar als je eenmaal ligt is het heerlijk ontspannend.

6. Indoor picknick

Picknicken heeft altijd iets bijzonders. Leg gewoon een kleedje op de grond (voor de openhaard), verzamel heel veel lekkere hapjes en klets samen bij. Veel romantischer kun je het niet krijgen!

7. Spring samen onder de douche

Staat hij onder de douche? Spring er gewoon snel even bij! Juist het onverwachte moment dat jullie dan samen hebben maakt het zo bijzonder.

8. Stuur een leuke foto of SMSje

Klinkt heel voor de hand liggend, maar het mag NIET thuis of kind gerelateerd zijn. In het begin heb je misschien voornamelijk huishoudelijk contact: wil je nog even boodschappen doen? etc. Daarom is het leuk juist iets anders te sturen. Gewoon iets liefs zodat hij weet hoeveel je van hem of haar houdt.

9. Organiseer wat liefs

Organiseer wat leuks voor je partner, bijvoorbeeld een avondje weg met vrienden als verrassing. Dat is ook een heel romantische actie en hiermee laat je zeker zien dat je om hem of haar geeft.

10. Een lief cadeautje

Het hoeven geen grote cadeaus te zijn. Hoor je hem zeggen dat hij een boek of DVD erg leuk vindt? Vindt zij dat ene geurtje zo lekker, maar heeft ze het nog niet gekocht? Het kopen en als verrassing klaarleggen zal zeker een leuke reactie opleveren.

11. Massage

Haal de olie maar in huis! Een relaxed muziekje, kaarsen en masseren maar! Dit heeft een dubbele werking: het is ultiem ontspannen en ontzettend romantisch.

Sarah Glasbergen

Door

14 februari 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.