Wat 10 minuten eerder opstaan met je leven doet

Wat 10 minuten eerder opstaan met je leven doet

Wij zijn gek op life hacks die ons leven net iets makkelijker en minder gehaast maken. Deze '10 minuten eerder opstaan'-life hack is er zo een!

Als moeder wil je elke seconde slaap meepakken. Je bent snel geneigd om toch nog één of twee keer op de snooze-button te drukken (of moeten we zeggen slaan?). Dat resulteert in een gehaaste ochtendroutine waarbij je niet veel tijd hebt om wakker te worden. Op een gegeven moment loop je achter de feiten aan, én je to-do lijstje... Onze tip om dit te voorkomen en je leven te veranderen? Sta eens 10 minuten eerder op!

Ease into the day

Deze 10 minuten zijn van jou. Neem deze tijd om je hoofd rustig te maken en rustig je dag te beginnen. Het kan best even lastig zijn om vroeg uit je bed te komen, dat snappen we heel goed. Maar uiteindelijk zal deze life hack jouw dag verbeteren en je leven veranderen. Op deze simpele manieren kun je je 10 extra minuten besteden om je dag beter te beginnen!

Drink een kop koffie

Gebruik deze tijd om rustig een kop koffie of thee te drinken. Doe dit niet terwijl je je mail checkt, maar ga lekker op de bank zitten en neem deze tijd voor jezelf. 

Stretch it out

Yoga is een onwijs goede manier om je dag te starten. Nu hoef je echt niet meteen allerlei ingewikkelde poses aan te nemen, begin met simpel stretchen. Stretchen vermindert angst, stress en depressie, verbetert je seksleven en kan zelfs je levensduur verlengen. Redenen genoeg om dit meteen in je ochtendroutine op te nemen!

LEES OOK: Tijd maken voor jezelf als moeder - zo doe je dat!

Maak je bed op

Een hele simpele, maar effectieve tip. Je bed opmaken is het eerste wat je elke ochtend doet. Als je deze eerste taak van de dag al netjes uitvoert, zet je je gedachten in een positieve mode om de hele dag alle taken net zo te doen. Wanneer je twijfelt tussen een groene smoothie en een chocolademuffin, zal dit misschien de doorslag geven om voor de gezondere keuze te gaan. Want je bent deze dag zo goed begonnen, zonde om het op deze manier te verpesten toch?

Me-time

Besteed wat meer aandacht aan jezelf. Gebruik die tien minuten om je net iets uitgebreider op te maken, een mooie outfit aan te trekken, even genieten van de rust terwijl de kids nog slapen. Wanneer je er fris en mooi uitziet, voel je je vaak ook een stuk beter!

Plan je dag uit

Neem deze 10 minuten om je dag te plannen. Vraag je af: welke taken zorgen ervoor dat ik mij aan het eind van de dag tevreden en productief voel? Bepaal zo welke taken je prioriteit zijn en koppel er een tijdplanning aan. Op deze manier weet je wat er vandaag moet gebeuren en heb je vanaf het eerste moment in control. 

Bedenk een mantra

Als je 's ochtends begint met jezelf vertellen hoe lang de dag gaat worden, zul je inderdaad geen fijne dag beleven. De dingen die we onszelf vertellen hebben namelijk een hele negatieve invloed op hoe we denken. Een mantra is een positieve, krachtige uitspraak die je geest tot rust brengt of die je motiveert.

Een mantra kan al zoiets simpels zijn als: "Vandaag gaat het een mooie dag worden." 

Zeg je mantra elke dag hardop of in jezelf om je negatieve gedachten en self-talk te veranderen in positiviteit. 

van vrolijke dag naar vrolijk leven

Deze zes simpele manieren zorgen ervoor dat jij op een positieve manier en in charge je dag begint. Dit heeft uiteindelijk effect op je hele leven. Wanneer je keer op keer je dag met zo'n positieve, gemotiveerde instelling begint, zal je vrolijker in het leven staan. Een simpele, maar life changing life hack!

Wanneer de snooze button wint

Lukt het niet elke ochtend om van die snooze button af te blijven? Hé, geen probleem. Af en toe verdien je die 10 extra minuten snoozen! Try again tomorrow. 

Ga jij deze lifehack proberen? Laat ons weten wat jouw ervaring is!

Sanne 't Hooft

Door

22 juli 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.