13x Me-time momenten als moeder

13x Me-time momenten als moeder

Als moeder is me-time schaars. Des te meer geniet je ervan als je éven dat momentje voor jezelf hebt! Dit zijn de favo me-time momenten van MiniMe’s Marieke.

Toen ik nog geen moeder was, vond ik echte ‘me-time’ momenten al heerlijk. Even tijd voor mezelf, of dat nou een uurtje was of een hele dag. Nu ik een kindje heb, zijn die momenten natuurlijk schaars en geniet ik er nóg meer van als ik even geen andere mensen om me heen heb. Wát een rust... Dit zijn mijn favo me-time momenten!

Keuzestress

Mijn dochter Mila is bijna 2 jaar en doet (gelukkig) nog één slaapje per dag, zo net na de lunch. Op de dagen dat ik met haar alleen ben, betekent dat dat ik dus twee hele uren voor mezelf heb. HEER-LIJK!

Ik krijg dan wel direct last van een soort keuzestress: wat ga ik doen met deze schaarse me-time?! Serie kijken, boek lezen, opruimen in huis, een dutje (doe ik zelden, maar zou ik vaker moeten doen), de was vouwen, mijn nagels uitgebreid lakken...? Whaaa! Het komt geregeld voor dat ik daardoor uiteindelijk niets van dit alles onderneem, maar slechts een beetje doelloos op mijn telefoon zit te scrollen. Zó zonde. 

Een leukere moeder

Als moeder is me-time nóg belangrijker dan toen je nog geen kinderen had. Met je kroost om je heen moet je als mom áltijd ‘AAN’ staan, je kunt je niet makkelijk even afsluiten van alle drukte. ‘Mamaaaaa!’ is een woord dat gek genoeg in bijna elk kind als eerst opkomt als ze iets willen (zeggen). Why?! Kortom: plan regelmatig me-time in, dat is niet alleen voor jezelf het beste, maar ook voor je omgeving. Je wordt er een leukere moeder van!

Mijn favoriete me-time momentjes zijn in ieder geval:

1) Kapper

Mijn enorme uitgroei en gespleten punten doen wellicht anders vermoeden, maar ik ga héél graag naar de kapper. Dat gefrunnik aan m’n hoofd vind ik heerlijk! De reden dat ik het te weinig doe, is dat mijn lange en grijs wordende haar geverfd moet worden en dat duurt altijd úren. Bovendien is het best een hap uit mijn maandelijkse budget-voor-mezelf. Ik voel me echter wel als herboren wanneer ik bij de kapper vandaan kom, dus note to self: inplannen die hap!

2) Nagelsalon

Ik geef weinig om make-up, ik neem genoegen met een concealer en mascara als dagelijkse make-uproutine, maar mijn nagels zijn me heilig. Ik ben altijd een nagelbijter geweest, maar sinds ik daar vanaf ben, vind ik het belangrijk om mijn nagels en handen goed te verzorgen. Ook omdat je aan je handen zo snel ziet dat je toch echt ouder wordt... slik. Eens in de twee weken een bezoekje aan mijn favo nagelsalon voor een manicure met gellak maakt me dus heel erg blij!

3) (Aflevering van een) serie kijken

Ik ben een echte serie addict. Voordat ik een kind had, verslond ik ze. Ik kon er hele seizoenen in één keer doorheen jagen, soms tot middenin de nacht als ik er écht helemaal in zat. Vanzelfsprekend gaat dat nu niet meer, ik moet het doen met hier en daar een aflevering. Maar daar geniet ik dan ook héél erg van!

LEES OOK: 10x Netflix-series voor en over moeders

4) Slapen

Slaap doet wonderen, echt waar. Als moeder kom je het nogal eens tekort, omdat je gebroken nachten hebt, je kids veel te vroeg wakker zijn of omdat je zelf te laat gaat slapen ‘want anders heb je helemaal geen tijd voor jezelf gehad vandaag’. Toch is slapen óók tijd voor jezelf! Een uurtje eerder naar bed of écht even je ogen dicht doen als je lieftallige peuter zijn middagslaapje doet, is zo goed voor je. Je zult zien dat je je daar veel fitter door voelt.

5) Vroeg naar bed met een boek

Als je het saai vindt om al vroeg te gaan slapen, kun je ook wat eerder je bed in duiken met een boek. Lezen is zo fijn, je helemaal verliezen in een verhaal... Bovendien helpt het je om je hoofd even leeg te maken en tot rust te laten komen, als het nog vol is van de waan van de dag of stress op je werk. Dat slaapt veel lekkerder in!

6) Op de bank met een boek

Ik hou echt van boeken en zou er het liefst elke week eentje verslinden. Daarom gebruik ik die uurtjes dat Mila slaapt vaak om met mijn e-reader, een kop thee en Tony’s op de bank te duiken. Zo heerlijk om meters te kunnen maken in een goed boek! Dat voelt echt luxe.

7) In bad (met een boek)

Had je al door dat ik een boekenwurm ben? Regelmatig neem ik een warm bad als Mila ‘s avonds op bed ligt of mijn man is bij haar terwijl ik me onderdompel in een berg sop. Mijn waterbestendige e-reader erbij en je hoort mij voorlopig niet! Ik kom er pas uit als het water koud is en ik compleet verrimpeld ben. 

LEES OOK: 10x Mooie en leuke boeken voor op vakantie

8) Uitgebreid beautyavondje

Jezelf een avondje opsluiten in de badkamer is ook een topidee. Geef jezelf eindelijk weer eens van top tot teen een beautybehandeling. Wassen, scrubben, scheren, voeden en verzorgen: je huid heeft het nodig. Zo’n spa-moment zorgt voor een geweldig verkwikkend effect!

9) (Online) shoppen voor jezelf

Als moeder koop je veel te veel (kleding) voor je kids en te weinig voor jezelf. Het grootste deel van mijn budget-voor-mezelf gaat uiteindelijk toch op aan toffe spulletjes en outfits voor Mila. Helemaal niet erg, maar vergeet ook jezelf niet! Eens in de zo veel tijd (iets te) veel geld uitgeven aan jezelf is goed voor je. Je verdient het.

10) Avondje alleen op de bank

Het komt zo nu en dan voor dat ik een avondje alleen op de bank zit, omdat mijn liefde op pad is met vrienden, familie of voor zijn werk. Ik kan daar heel erg van genieten! Zodra Mila op bed ligt, slinger ik Netflix of Videoland aan en pak ik er een zak zoet-zoute Propercorn (ken je dat, de ‘gezondere’ popcorn, zo lekker!) bij. Fijnnnn!

11) Koffie of thee met taart (alleen of met een vriendin)

In het weekend ga ik wel eens even naar de stad om iets te halen en plak ik daar vaak een koffiemomentje (met taart!) aan vast, al dan niet met een goede vriendin. Mijn man is dan lekker thuis bij de kleine terwijl ik flink bijklets en m’n koffie eindelijk eens kan opdrinken terwijl ie nog warm is. Dat hoeft niet meteen een hele middag te duren, een uurtje is ook al lekker!

12) Zomaar een dagje vrij nemen

Vrije dagen zijn ervoor om opgenomen te worden, toch? Meestal gebruik je ze voor (school)vakanties, maar wat als je gewoon eens zomaar een dagje voor jezelf opneemt? Kind naar school of de opvang, je partner aan het werk en jij doet waar jij zin in hebt. De hele dag. Hemels!

LEES OOK: Tijd maken voor jezelf als moeder - zo doe je dat!

13) Sporten

Ik doe het zelf momenteel veel te weinig, maar ik weet dat veel moeders energie krijgen van sporten. Niet alleen doe je dat zonder man en kids, en is het dus een echt ‘me-time’ moment, je wordt er ook nog eens sterker en fitter van. Hierdoor kun je de dagelijkse drukte beter aan! Win-win dus. Wie geeft mij een schop onder mijn kont?

Marieke van Boven

Door

26 november 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.