Gebroken nachten? Zo kom je goed de dag door!

Gebroken nachten? Zo kom je goed de dag door!

Ojee houdt die kleine dondersteen je weer de hele nacht wakker? Met deze tips kom jij goed je dag door!

Het is weer zo ver, die kleine heeft je de hele nacht wakker gehouden. De wekker gaat bijna en je bent echt nog niet klaar om uit bed te gaan. Geen stress! Met deze tips kom je toch nog opgewekt de dag door. 


Snoozen?

Nee doe het niet! Een professor aan de Harvard Medical School vertelt dat snoozen een heel slecht idee is. Oké ik geef toe, zelf ben ik er ook schuldig aan. Er is niets lekkerder dan nog even te kunnen blijven liggen.  Maar voor je productiviteit is het beter om je wekker op de tijd te zetten dat je er daadwerkelijk uit moet. Zo haal je het maximale uit je nachtrust. Dus rek je lekker uit en sta op!

Ontbijt

Voor vele mensen is dit een moeilijk moment in de ochtend maar het is echt waar, wie goed ontbijt in de ochtend haalt het meeste uit zijn of haar dag. In dit artikel lees je hoe je 's ochtends rustig kunt ontbijten. Daar staan vast nog wel een paar goede tips in.

Cafeïne

Yess!! hoor ik je al denken, Ein-de-lijk ik mag koffie! Sla nou niet meteen door want te veel koffie is ook weer niet goed. 400 milligram cafeïne per dag is de max. In een kop koffie zit ongeveer 85 milligram dus dat zijn ongeveer 4,5 kopjes per dag. Verdeel het dus goed!

Frisse neus

Ik weet het, je hebt nu echt geen zin om naar buiten te gaan. Maar pak in plaats van 5 minuten de metro eens de benenwagen. Door een frisse neus te nemen stijgt je lichaamstemperatuur en wordt je biologische klok even wakker gemaakt, ook zorgt frisse lucht voor lichamelijke ontspanning. 

's Ochtends meeste energie

Het is natuurlijk makkelijk om de simpele dingen in de ochtend te doen maar vaak heb je in het ochtend juist de meeste energie. Maak het je zelf daarom makkelijk om eerst de wat zwaardere dingen aan te pakken die het meeste tijd kosten en daarna de dingen waar je wat minder concentratie voor nodig hebt. 

Chill en relax

Zit de zware dag er bijna op en kan je niet wachten om lekker op de bank te ploffen en wat me-time in te plannen? In dit artikel lees je hoe je samen met je peuter me-time kunt hebben. 

 

Isabelle Spapé

Door

12 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.