De 10 beste Netflix-series voor en over moeders

Als moeder is je vrije tijd enorm schaars. Wil je geen tijd kwijt zijn aan het zoeken naar een goede serie? Dit zijn de 10 beste Netflix-series voor en over moeders!

Netflix & chill? Natuurlijk, als moeder is je vrije tijd behoorlijk schaars. Maar het is wel héél lekker om zo nu en dan op de bank te ploffen met een serietje! Als je baby een uurtje slaapt bijvoorbeeld, of als de peuters ‘s avonds eindelijk in bed liggen. Lang leve Netflix!

Weet je even niet wat je moet kijken vanwege het grote aanbod op Netflix? Wij hebben de 10 beste Netflix-series voor moeders voor je op een rij gezet! (En raden er stiekem ook nog twee op Videoland aan.)

1) The Letdown

Genre: comedy

Als er één serie trending is onder moeders, is het The Letdown wel. In deze Australisch serie volgen we Audrey, moeder van een twee maanden oude baby. Ze is vastbesloten zich niet te laten opslokken en definiëren door het moederschap, maar in de praktijk is dit zo makkelijk nog niet. Ze vindt bij niemand in haar eigen omgeving steun, maar wél bij een praatgroep voor jonge ouders. Het moederschap is mooi, maar gaat -wees eerlijk- niet altijd over rozen. Eén en al herkenbaarheid!

De serie heeft tot nu toe één seizoen dat sinds april 2018 op Netflix staat.

2) Modern Family

Genre: comedy

De hilarische, award winnende serie Modern Family gaat al járen mee en blijft enorm vermakelijk! Deze lekker luchtige comedy draait om pater familias Jay Pritchett, trotse vader van Claire en Mitchell die ieder ook een eigen, hilarisch gezin hebben. Jay is met de Colombiaanse schone Gloria aan een tweede leg begonnen. In een buitenwijk in Los Angeles beleven ze de meest grappige avonturen.

Je vindt acht seizoenen op Netflix.

3) Jane the Virgin

Genre: comedy

Zwanger zonder seks te hebben? Het kan in Jane the Virgin! De maagdelijke Jane besluit netjes naar haar oma te luisteren en maagd te blijven tot haar huwelijk. Dan gaat er bij een controle iets mis en wordt ze per ongeluk geïnsemineerd met zaad van een stel dat graag een kindje wilde. Oeps...

Er staan drie seizoenen van deze grappige serie op Netflix.

4) Call the Midwife

Genre: drama

De net afgestudeerde Jenny gaat in de jaren 50 aan de slag als verloskundige in een Londense achterstandswijk waar ontberingen en armoe aan de orde van de dag zijn. Ze krijgt al snel door dat het leven daar heel anders is dan zij, opgegroeid in welgestelde kringen, gewend is.

Als je nog moet bevallen, is Call the Midwife misschien niet heel geschikt, maar als moeder kun je de vijf seizoenen die op Netflix zijn lekker bingen!

5) Gilmore Girls

Genre: comedy, drama

Een gouwe ouwe natuurlijk, wie kent Gilmore Girls nou niet? Aan deze serie over moeder Lorelai en dochter Rory (die ook nog eens beste vriendinnen zijn) kwam in 2007 een einde, maar het is een echte klassieker geworden. Humor, liefde, familie, geroddel: het komt allemaal voorbij. 

Alle zeven seizoenen staan op Netflix, dus er zijn een heleboel afleveringen over het wel en wee in het kleine dorpje Stars Hollow te zien. Benen omhoog en kijken maar!

6) Weeds

Genre: comedy, crime, drama

Het onderhouden van je gezin is als single mom niet altijd makkelijk. Dat leert ook Nancy Botwin wanneer haar man plotseling overlijdt. Om het hoofd boven water te houden, start ze een nieuwe business op en begint ze met het dealen van wiet in de buurt. Vrij logisch dat ze al vrij snel op allerlei problemen stuit...

Deze hilarische serie Weeds is inmiddels afgelopen, maar alle acht seizoenen staan op Netflix.

7) The Good Wife

Genre: crime, drama

Wanneer haar man, een politicus, in de cel belandt na een seks- en corruptieschandaal, moet Alicia Florrick het weer zelf gaan doen. Na dertien jaar pakt ze het werkende leven op en stapt ze de rechtszaal weer in als advocate. Dat is even wennen! Alicia wordt vanaf het begin flink op de proef gesteld, maar is vastbesloten haar carrière een nieuwe boost te geven, naast het opvoeden van haar twee tieners. Geen makkelijke opgave...

Ook deze serie is afgelopen, alle zeven seizoenen van The Good Wife vind je op Netflix.

8) The Client List

Genre: drama

Ook deze single mom doet er alles aan om haar kinderen te geven wat ze nodig hebben. In The Client List zien we Riley Parks worstelen met haar dubbelleven. Ze is verlaten door haar man en moet haar eigen boontjes zien te doppen. Overdag is ze een liefhebbende, zorgzame moeder, maar ‘s avonds werkt ze in een salon waar haar klanten iets méér krijgen dan alleen een lekkere massage...

Er zijn twee seizoenen van deze serie en ze staan allebei op Netflix!

9) Rita

Genre: comedy, drama

De Deense serie Rita gaat over een schooljuf (en wederom alleenstaande moeder) die we allemaal hadden willen hebben. Ze neemt geen blad voor de mond en alle kinderen zijn dol op haar. Maar ze mag het in haar klas dan zo goed voor elkaar hebben, haar privéleven is een behoorlijke puinhoop. De serie besteedt aandacht aan wat zwaardere thema’s als scheidingen, pesten en moeizame relaties, maar altijd op een luchtige manier. Let maar op: je gaat van Rita houden!

Er zijn tot nu toe vier seizoenen en ze staan allemaal op Netflix.

10) Seven Seconds

Genre: drama, crime

Wat als je kind overlijdt na een aanrijding en de dader, die er na het ongeluk gewoon vandoor ging, vrijuit dreigt te gaan? En wat als die dader een witte politieagent is en je als zwart gezin alle schijn tegen hebt? Dan vecht je als moeder zo hard als je kan en zet je alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

Seven Seconds is een indrukwekkende serie waar je echt even voor moet gaan zitten. Er staat één seizoen op Netflix.

Extraatje: must-see series op Videoland
Heb je geen Netflix, maar wel een Videoland-abonnement? Dan hebben we nog twee must-see serietips voor je!

11) The Handmaid’s Tale

Genre: drama, sci-fi

In dit steengoede drama heeft een religieuze sekte de Verenigde Staten overgenomen. Vrouwen zijn tweederangs burgers geworden en de meesten zijn inmiddels onvruchtbaar. Degenen die nog wél kinderen kunnen krijgen, worden gedwongen te baren voor de rijke elite en in huis genomen als ‘handmaid’. De vrouwen lijden onder het strenge regime en maken de heftigste dingen mee.

Seizoen 1 van The Handmaid's Tale staat in z’n geheel op Videoland, seizoen 2 is in Amerika net begonnen. Elke donderdag heeft Videoland een nieuwe aflevering.

12) Soof: Een Nieuw Begin

Genre: comedy

Wil je liever iets luchtigers, dan is er natuurlijk altijd nog Soof! Na twee zeer succesvolle films kreeg deze hilarische dame ook een serie. Soof is hierin wat je van haar verwacht: grappig, lief, zorgzaam en een tikkeltje onhandig. Nadat ze officieel gescheiden is van Kasper, moet ze het in haar eentje zien te rooien en haar leven opnieuw inrichten. Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot.

Er is één seizoen van tien afleveringen en die vind je allemaal op Videoland!

 

Door

25 mei 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

1 maand geleden

Nog een kleine aanvulling; Doctor Foster & WORKIN' MOMS! Hi-la-risch!! En herkenbaar.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.