De 11 beste Netflix-series voor en over moeders

De 11 beste Netflix-series voor en over moeders

Als moeder is je vrije tijd enorm schaars. Wil je geen tijd kwijt zijn aan het zoeken naar een goede serie? Dit zijn de 11 beste Netflix-series voor en over moeders!

Netflix & chill? Natuurlijk, als moeder is je vrije tijd behoorlijk schaars. Maar het is wel héél lekker om zo nu en dan op de bank te ploffen met een serietje! Als je baby een uurtje slaapt bijvoorbeeld, of als de peuters ‘s avonds eindelijk in bed liggen. Lang leve Netflix!

Weet je even niet wat je moet kijken vanwege het grote aanbod op Netflix? Wij hebben de 11 beste Netflix-series voor moeders voor je op een rij gezet! (En raden er stiekem ook nog twee op Videoland aan.)

1) The Letdown

Genre: comedy

Als er één serie trending is onder moeders, is het The Letdown wel. In deze Australische serie volgen we Audrey, moeder van een twee maanden oude baby. Ze is vastbesloten zich niet te laten opslokken en definiëren door het moederschap, maar in de praktijk is dit zo makkelijk nog niet. Ze vindt bij niemand in haar eigen omgeving steun, maar wél bij een praatgroep voor jonge ouders. Het moederschap is mooi, maar gaat -wees eerlijk- niet altijd over rozen. Eén en al herkenbaarheid!

De serie heeft tot nu toe twee seizoenen.

2) Workin' moms

Genre: comedy

Workin' Moms laat de ware aard van het moederschap zien. De grappige serie gaat in op verschillende onderwerpen die nieuwe moeders meemaken nu ze na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan. Van een postnatale depressie, goed willen presteren in je baan en een seksloos huwelijk tot puberende kinderen, 2e kind-verwachtingen en kolven op je werk.

Van deze geweldige serie kun je nu al drie seizoenen zien op Netflix.

3) Jane the Virgin

Genre: comedy

Zwanger zonder seks te hebben? Het kan in Jane the Virgin! De maagdelijke Jane besluit netjes naar haar oma te luisteren en maagd te blijven tot haar huwelijk. Dan gaat er bij een controle iets mis en wordt ze per ongeluk geïnsemineerd met zaad van een stel dat graag een kindje wilde. Oeps...

Er staan vier seizoenen van deze grappige serie op Netflix.

4) virgin river

Genre: romantiek, drama

Was je vroeger fan van de serie Dokter Hart (Hart of Dixie)? Dan is deze serie helemaal iets voor jou! De serie volgt de jonge verpleegkundige Melinda Monroe, die na groot trauma in haar leven de grote stad verlaat en in het kleine Virgin River komt werken. Daar loopt helaas niet alles zoals ze verwacht had en beseft ze dat ze eerst het verleden moet accepteren voordat ze in dit kleine dorp een nieuw leven kan opbouwen.

Deze serie heeft nu nog één seizoen, maar nummer twee is al bevestigd door Netflix!

5) Gilmore Girls

Genre: comedy, drama

Een gouwe ouwe natuurlijk, wie kent Gilmore Girls nou niet? Aan deze serie over moeder Lorelai en dochter Rory (die ook nog eens beste vriendinnen zijn) kwam in 2007 een einde, maar het is een echte klassieker geworden. Humor, liefde, familie, geroddel: het komt allemaal voorbij. 

Alle zeven seizoenen staan op Netflix, inclusief het bonusseizoen Gilmore Girls: A day in the life! Dus er zijn een heleboel afleveringen over het wel en wee in het kleine dorpje Stars Hollow te zien. Benen omhoog en kijken maar!

6) Grace and frankie

Genre: comedy, drama

Deze Netflix Original met Hollywood-legendes Lily Tomlin en Jane Fonda is een van de succesvolste series op Netflix. De serie volgt twee vrouwen, Grace en Frankie, die het nooit met elkaar konden vinden en complete tegenpolen zijn. Hun echtgenoten Robert en Sol zijn echter beste vrienden en zakenpartners. Het leven van Grace en Frankie wordt in één klap compleet overhoop gehaald wanneer hun mannen uit de kast komen en besluiten hen te verlaten zodat ze met elkaar kunnen trouwen. Op dat moment beseffen ze dat de enige persoon die weet waar ze doorheen gaan, de ander is. Kunnen deze vrouwen hun verschillen opzij zetten en elkaar hier doorheen helpen?

Met inmiddels zes seizoenen kun je met deze fantastische serie voorlopig wel even vooruit op Netflix.

7) dead to me

Genre: comedy, drama

In Dead to Me volgen we de verbitterde Jen, die recent haar man heeft verloren door een tragisch ongeluk. Tijdens deze rouwperiode ontmoet ze de optimistische Judy in een rouwgroep. De twee tegenpolen worden al snel vriendinnen en helpen elkaar door de moeilijke periode heen. Ondertussen beschermt Judy Jen tegen een groot geheim.

Binnenkort kun je van deze serie ook seizoen 2 bekijken op Netflix.

8) FULLER house

Genre: comedy

Veel mensen kennen de geweldige serie Full House nog wel van vroeger, maar tegenwoordig kun je de familie Tanner weer volgen op Netflix. De serie, met bijna de complete originele cast, volgt nu de volwassen geworden Tanner-meiden met hun eigen kinderen. Door de verschillende leeftijden van alle kids komen er ook weer meerdere onderwerpen en struggles aan bod. Een heerlijke combinatie van nostalgie en feel good!

Je kunt nu al vijf seizoenen meelachen met deze serie en Netflix heeft ons nog meer beloofd.

9) Rita

Genre: comedy, drama

De Deense serie Rita gaat over een schooljuf (en wederom alleenstaande moeder) die we allemaal hadden willen hebben. Ze neemt geen blad voor de mond en alle kinderen zijn dol op haar. Maar ze mag het in haar klas dan zo goed voor elkaar hebben, haar privéleven is een behoorlijke puinhoop. De serie besteedt aandacht aan wat zwaardere thema’s als scheidingen, pesten en moeizame relaties, maar altijd op een luchtige manier. Let maar op: je gaat van Rita houden!

Er zijn tot nu toe vier seizoenen en ze staan allemaal op Netflix.

10) Seven Seconds

Genre: drama, crime

Wat als je kind overlijdt na een aanrijding en de dader, die er na het ongeluk gewoon vandoor ging, vrijuit dreigt te gaan? En wat als die dader een witte politieagent is en je als zwart gezin alle schijn tegen hebt? Dan vecht je als moeder zo hard als je kan en zet je alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

Seven Seconds is een indrukwekkende serie waar je echt even voor moet gaan zitten. Er staat één seizoen op Netflix.

10) BAbies

Genre: docuserie

Een geweldige docuserie waar 15 baby's gevolgd worden van aanleg tot opvoeding. Je wordt meegenomen in de baanbrekende wetenschap die laat zien hoe baby's zich tijdens hun eerste jaar ontwikkelen en het leven ontdekken. 

Babies staat nu op Netflix!

Extraatje: must-see series op Videoland
Heb je geen Netflix, maar wel een Videoland-abonnement? Dan hebben we nog twee must-see serietips voor je!

12) The Handmaid’s Tale

Genre: drama, sci-fi

In dit steengoede drama heeft een religieuze sekte de Verenigde Staten overgenomen. Vrouwen zijn tweederangs burgers geworden en de meesten zijn inmiddels onvruchtbaar. Degenen die nog wél kinderen kunnen krijgen, worden gedwongen te baren voor de rijke elite en in huis genomen als ‘handmaid’. De vrouwen lijden onder het strenge regime en maken de heftigste dingen mee.

Seizoen 1, 2 en 3 van The Handmaid's Tale staan in z’n geheel op Videoland.

14) Soof: Een Nieuw Begin

Genre: comedy

Wil je liever iets luchtigers, dan is er natuurlijk altijd nog Soof! Na twee zeer succesvolle films kreeg deze hilarische dame ook een serie. Soof is hierin wat je van haar verwacht: grappig, lief, zorgzaam en een tikkeltje onhandig. Nadat ze officieel gescheiden is van Kasper, moet ze het in haar eentje zien te rooien en haar leven opnieuw inrichten. Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot.

Er zijn twee seizoenen van tien afleveringen en die vind je allemaal op Videoland!

Marieke van Boven

Door

21 november 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.