9x Kindvriendelijke hotspots in Rotterdam

9x Kindvriendelijke hotspots in Rotterdam

Woon jij in Rotterdam of heb je binnenkort een gezellig tripje naar de havenstad gepland met je gezin? Dit zijn de 9 leukste, kindvriendelijke hotspots in Rotterdam!

Rotterdam is altijd in beweging! Er worden aan de lopende band nieuwe tentjes geopend die niet alleen leuk zijn voor volwassenen, maar ook voor kids! En dat is ideaal, want iedereen met kinderen weet dat je pas lekker kunt genieten van je koffie als je kinderen zich vermaken. MiniMe’s team heeft Rotterdamse mama’s gevraagd om hun beste tips. Dit zijn de 9 meest kindvriendelijke hotspots van het mooie Rotterdam!

kindvriendelijke hotspots

 

 

Croos

Hier kan je terecht voor: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, borrel
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

In de wijk Nieuw-Crooswijk vind je het gezellige Croos. Heel populair is bij jonge gezinnen! Je kunt er terecht voor een goede kop koffie met ontzettend lekkere huisgemaakte taart, een snelle of uitgebreide lunch, en een borrel op het zonnige terras. Een perfecte hotspot om te ontdekken met je kindje. Ze hebben een speelgoedhoek, een zandbak en een fijne commode waardoor je zonder veel gedoe je kindje kunt verschonen.

Croos - Exercitiestraat 2 
www.croosrotterdam.nl

Ver van Hier

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

In het Kleiwegkwartier vind je Ver van Hier, een van de bekendste kindvriendelijke hotspots in Rotterdam. Ver van Hier is een café en een kinderboekenwinkel in één! Met zorg worden de liefste, leukste en meest grappige kinderboeken uitgezocht. Er is een kaart voor ontbijt, lunch en lekkere dingen bij de koffie, en veel is huisgemaakt! Van verantwoord tot ultieme guilty pleasures. Kinderen kunnen voor een euro zelf hun boterham beleggen met allerlei lekkers, hoe leuk is dat?! 

Ver van Hier - Kleiweg 69
http://vervanhierrotterdam.nl/

Parqiet

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, borrel
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Wat ook niet mag ontbreken in ons lijstje met kindvriendelijke hotspots in Rotterdam is Parqiet. Vooral in de zomer is dit tentje, gelegen in het Euromast Park, de ultieme relaxplek voor zowel papa’s en mama’s als de kleine. Kinderen kunnen heerlijk in het park spelen terwijl jullie samen van een wijntje genieten. Ook binnen is het leuk voor de kids; er is een kinderhoek met boekjes en spelletjes! 

Parqiet - Baden Powelllaan 20
http://www.parqiet.com/

kind speelt in restaurant

Lees ook: 11x kindvriendelijke hotspots in Eindhoven 

VROESENPAVILJOEN

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, borrel, diner
Speekhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: nee

Er mag dan misschien geen kindermenu zijn bij het Vroesenpaviljoen, maar tóch is dit een super leuke plek om te bezoeken met kids. Deze hotspot is geweldig wanneer het lekker weer is, want het Vroesenpaviljoen ligt aan een groot grasveld. Hier kunnen je kids heerlijk kunnen spelen terwijl jij rustig je warme kop koffie opdrinkt. Je kinderen lopen niemand in de weg, want ze hebben alle ruimte! En jij? Jij hebt een enorme lunchkaart met allerlei lekkere gerechtjes om uit te kiezen.

Vroesenpaviljoen – Vroesenlaan 60
http://vroesenpaviljoen.nl/

 

YOGHURT BARN

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, brunch, lunch, high tea
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

In een prachtig pand aan de Oude Binnenweg vind je Yoghurt Barn. Deze keten heeft vestigingen door het hele land, maar die in Rotterdam is wel echt een plaatje om te zien! Er is een speelhoek met keukentje, houten speelgoed en leuke boekjes. Op de kaart staan uiteraard allerlei verschillende soorten yoghurt met heel veel lekkere toppings, maar ook overnight oats, heerlijke smoothies en rijkelijk belegde toast.

Yoghurt Barn - Oude Binnenweg 117-119
https://yoghurtbarn.nl/

baby speelt met blokken

Lees ook: Een dagje Rotterdam met Sarah 

MAMAMO

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

De fijne hotspot Mamamo in Rotterdam Nesselande is een koffiebar en cadeauwinkel in één! Je kunt er terecht voor koffie, taart, ontbijt en lunch, maar dus ook voor presentjes. Je vindt er speelgoed, boekjes en accessoires, maar kunt er ook slagen als je iets leuks voor een volwassene zoekt. Er is een speelhoek voor de kleintjes en zelfs een knutseltafel voor iets grotere kinderen. De sfeer is er relaxt en de bediening heel vriendelijk. Een topplek om even tot rust te komen!

Mamamo - Corsicalaan 35
http://mamamo.nu

Juffrouw van Zanten

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, brunch, lunch, borrel (diner alleen in West - wo t/m zo)
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Het gezellige Juffrouw van Zanten heeft twee locaties in Rotterdam: eentje in Kralingen en de andere in West. Samen met je gezin even aan de drukte van de dag ontsnappen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ga je voor een stevige lunch, gezond sapje, goede koffie, lekker stuk taart of een borrelhap? Voor de kinderen is er veel speelgoed beschikbaar en een apart, uitgebreid Kids Menu met daarop voor ieder wat wils. En dat allemaal zo veel mogelijk biologisch en/of lokaal. Love to see it!

Juffrouw van Zanten - Lusthofstraat 27 & 2e Middellandstraat 27
https://juffrouwvanzanten.com/

Supermercado 

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, borrel, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Supermercado is een super hippe tent met genoeg lekkers! Huisgemaakte limonades, klassieke cocktails en street food. Voor de kinderen is er een kidscorner, de Mini Mercado, super! Je kan hier de hele dag heerlijk vertoeven, want je kan hier terecht voor het ontbijt tot de laatste borrel. Een relaxte en hippe plek voor een dagje uit. 

Supermercado - Schiedamsevest 91, 3012 BG Rotterdam
https://supermercadorotterdam.nl/

 JORDYs

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, brunch, high tea, borrel, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

De laatste in ons rijtje kindvriendelijke hotspots in Rotterdam, maar zeker niet de minste, is JORDYs. Als Rotterdammer ben je vast bekend met Jordy’s Bakery. De zaak scoort hoog als het gaat om kindvriendelijkheid: de hele bovenverdieping is omgetoverd tot een speciale kinderetage. Er ligt kunstgras op de vloer, er is genoeg speelgoed en je mag zelfs op de muren tekenen!

JORDYs - Vlietlaan 52
http://jordysbakery.nl/ 

Isabel Van Der Boog

Door

05 september 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.