Wat te doen in de herfstvakantie - leuke uitjes met kinderen

Wat te doen in de herfstvakantie - leuke uitjes met kinderen

Toffe uitjes die perfect zijn voor in de herfstvakantie, je vindt ze hier!

Het is bijna weer herfstvakantie! Tijd om leuke dingen te doen met het gezin en even bij te komen van de eerste paar maanden school. Heb jij al een leuk uitje gepland met je kids? Zo niet, wij geven je graag wat inspiratie!

LEGO world

Wanneer: 18 t/m 24 oktober

Waar: Jaarbeurs Utrecht

Is je kind gek op LEGO? Dan is dit evenement perfect! In de Jaarbeurs Utrecht is dit jaar de 17e editie van LEGO World Nederland. Hier kun je met je kids levensgrote bouwwerken aanschouwen. Pretty cool right? Voor €19,50 kun je bij dit evenement zijn en voor kids tot 2 jaar is het gratis. 

Halloween in Julianatoren

Wanneer: 29 september tot 29 oktober

Waar: Apeldoorn

Wanneer het herfst wordt, is het tijd voor Halloween in de Julianatoren! Van 29 september tot 29 oktober wordt het een beetje griezelig in het park. Je kleintjes kunnen genieten van alle attracties én mee zingen en dansen tijdens de grote Spookshow. Een leuk uitje voor kids die niet bang voor een beetje griezelen en van verkleden houden!

Spruit kinderfestival

Wanneer: 15 tot 18 oktober

Waar: Tilburg

Tilburg is een nieuw festival rijker. Een muziek festival voor de echte muziek liefhebbers. Van poprock tot klassiek, het is er. Iedere dag staan er andere dingen op het programma en per onderdeel koop je een kaartje. Het festival is speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Verwacht een paar dagen vol dans en muziek bij het Spruit Kinderfestival

De orchideeën hoeve

Wanneer: gehele jaar

Waar: Luttelgeest, Flevoland

Bij de Orchideeën Hoeve waan je je in een jungle wereld met de kleurrijkste bloemen en vogels en andere dieren. Ontdek de zwevende bloementuin, een sprookjesachtige bloemenwereld met een oneindige wolk aan prachtige bloemen. Voor je kids is hier ook genoeg te doen: spelen in het speelparadijs, een spannende speurtocht of de spannende Meet & Greet met Junglegeheimen waar ze kennis maken met griezelige dieren. Weer eens iets anders dan de dierentuin!

corpus

Wanneer: gehele jaar

Waar: Oegstgeest

Maak een indrukwekkende reis door het lichaam bij Corpus. Het kan echt! In Corpus beleef je in 55 minuten een spectaculaire reis door de mens. Je loopt langs levensgrote organen en ontdekt in de hersenshow de werking van het menselijke brein. Super leuk en leerzaam tegelijkertijd. 

Klokhuis maaklab festival

Wanneer: 14 oktover tot 29 oktober

Waar: Museum Beeld en Geluid Hilversum

Tijdens het Klokhuis Maaklab Festival kun je je creativiteit kwijt! Knutselen, ontwerpen, uitvinden, zagen, maar ook digitaal aan de slag: je kunt het zo gek nog niet bedenken en het kan. Ken je het liedje Ik neem je mee van Gers Pardoel nog? 22 oktober kun je mee doen met een masterclass van Job, Joris & Marieke die de videoclip gemaakt hebben, hoe gaaf!

Ontdek onbekende werlenden en verhalen 

Wanneer: 14 tot 22 oktober

Maritiem museum Rotterdam

Neem eens een duik in onbekende werelden en verhalen. Doe mee aan spannende activiteiten, zoals een workshop schilderen met onzichtbare verf, of ga op pad met een heuse VOC-kapitein. Geen reden om je te vervelen bij het Maritiem museum.

Wat zijn jouw plannen voor deze herfstvakantie? En heb jij nog tips voor toffe activiteiten? Let us know! 

Redactie MiniMe.nl

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.