5x Kindvriendelijke hotspots in Den Bosch

5x Kindvriendelijke hotspots in Den Bosch

Woon jij in Den Bosch of heb je binnenkort een gezellig tripje naar deze leuke stad gepland met je gezin? Dit zijn 5 kindvriendelijke hotspots!

Den Bosch is een heerlijke stad om te winkelen of voor een dagje uit met kids! Dan hoort een pitstop bij een leuk lunchtentje of lekker restaurant er natuurlijk bij. Maar waar kun je terecht met je kroost? Wij zetten 5 kindvriendelijke hotspots in Den Bosch op een rij waar jij en je gezin hartstikke welkom zijn!

Tof Koekie

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, borrel, high tea, babyshower, kraamborrel, familiefeest, kinderfeestje en high wine/beer
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Tof Koekie is the place to be als je met kinderen naar Den Bosch gaat. Hoe cool is alleen de naam van deze hotspot al?! In het hartje van de stad kunnen kids zich uitleven in de speelhoek, het speelhuisje of met de enorme krijtwand om op te tekenen! Ook is er buitenspeelgoed waarmee ze zich op het binnenplein kunnen vermaken. Daarnaast is er aan praktische zaken gedacht: Tof Koekie heeft niet alleen een aankleedkussen, maar ook een warmtelamp erboven, billendoekjes, luierzakjes, snoetenpoetsers, brilverkleiner, luiers én reservekleding! Terwijl ouders lekker aan de borrel gaan of genieten van specialty coffee met huisgemaakt gebak, is er voor de kids een uitgebreide menukaart. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: er zijn biologische babyhapjes van SPRUIT verkrijgbaar. We like!

Tof Koekie - Achter het Stadhuis 16a
www.tofkoekie.nl

YOGHURT BARN

Momenten: ontbijt (all day), koffie met iets lekkers, brunch, lunch, high tea
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Yoghurt Barn is bij de meeste mensen wel bekend. Deze keten heeft vestigingen door het hele land en is heel kindvriendelijk! De vestiging in Den Bosch ligt lekker centraal en is dus de perfecte pitstop als je er met je gezin een dagje op uit bent. Terwijl jij (met veel moeite) een keuze maakt uit al het lekkers dat er op de kaart staat, vermaken de kids zich in de speelhoek. Er is een keukentje met toebehoren en ander speelgoed, zoals boekjes, auto’s en blokken. Natuurlijk is er voor hen ook genoeg te eten en drinken, denk aan kindersapjes en babyccino’s, kinderyoghurt en kindertoast!

Yoghurt Barn - Orthenstraat 5-7
www.yoghurtbarn.nl

LEES OOK: Uit eten met kinderen: 10 tips & tricks

BOEFJES EN BARISTA’S

Momenten: koffie of thee met iets lekkers (geopend van 9.00-12.00 uur)
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: beperkt i.v.m. alleen ochtend open

Boefjes en Barista’s is een heel speciale plek in Den Bosch. Het is een sfeervolle en heel gezinsvriendelijke koffiebar. Het bijzondere is dat het gevestigd is in een woonzorgcentrum, waardoor jong én oud samen kunnen genieten! Bij binnenkomst betaal je €3 per kind en daarvoor kun je de hele ochtend gebruikmaken van alle faciliteiten, materialen en speelgoed, zowel binnen als buiten in de (omheinde) tuin. Je bent het niet verplicht, maar heb je zin in koffie, thee of wat lekkers, dan kun je dat bestellen bij de koffiebar. Je vindt bij Boefjes en Barista’s duurzame, niet-alledaagse spelmaterialen in allerlei vormen, maten en texturen. Denk aan zand, water, voelbord of blotevoetenpad. Er is veel ruimte om te lopen, kruipen, liggen, beleven, ontdekken en je kinderwagen te parkeren. Kortom: alles wat je nodig hebt om met je kleintje een fijne ochtend te beleven!

Boefjes en Barista's - Gervenstraat 2
www.boefjesenbaristas.nl

ROELS ETEN & DRINKEN

Momenten: koffie met iets lekkers, lunch, high tea, borrel, high beer, diner, stappen
Speelhoekje of -tuin: nee
Verschoningsmogelijkheid: ja 
Kindermenu: ja, wisselend

Roels Eten & Drinken staat bekend om zijn gezellige, huiselijke gastvrijheid. Op de zeer uitgebreide en diverse lunch-, borrel- en dinerkaart zit er gegarandeerd voor iedereen wel wat bij. Ook kun je er heerlijk high tea’en! Er is maandelijks live muziek en er zijn veel wisselende speciaalbiertjes verkrijgbaar, zowel van de tap als van de fles. Het leuke? Ze organiseren bij Roels ook speciale Kids High Tea’s! Hoe kindvriendelijk wil je het hebben? Er worden lekkere zoete en hartige hapjes geserveerd, bijvoorbeeld mini-burgers, pannenkoekjes, gezonde spiesjes en een lekker toetje. Natuurlijk met onbeperkt thee of limonade. Wat een feest!

Roels Eten & Drinken - Korte Putstraat 6
www.roels.nu

VERKADEFABRIEK

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, borrel, diner
Speelhoekje of -tuin: nee, wel zandbak & kleurplaten
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

De Verkadefabriek is dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch met jaarlijks zo’n 6.000 activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. Het bijbehorende café-restaurant is heel geschikt om met je kids neer te strijken voor een drankje, lunch of diner! Er is namelijk een uitgebreide kinderkaart, voor zowel overdag als ‘s avonds. Superleuk om ze zelf iets uit het menu te laten kiezen. Een echte speelhoek is er niet, maar in de zomer kunnen kinderen zich uitleven in de zandbak en er zijn ook kleurplaten en andere tekenmaterialen beschikbaar. Ook heel leuk om je bezoekje aan het café te combineren met een leuke kindervoorstelling!

Verkadefabriek - Boschdijkstraat 45
www.verkadefabriek.nl

Marieke van Boven

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.