De leukste blotevoetenpaden van Nederland

De leukste blotevoetenpaden van Nederland

Op zoek naar een tof uitje met kinderen voor in de zomervakantie? Tip: loop eens een blotevoetenpad! Wij hebben de leukste voor je verzameld.

Erop uit met je kinderen: dat is met dit mooie weer één van de leukste dingen om te doen! In de zomervakantie kun je vast wat inspiratie gebruiken voor gezellige uitjes met je kids. Heb je weleens van ‘blotevoetenpaden’ gehoord? Wij zetten de leukste blotevoetenpaden van Nederland op een rij!

Op een blotevoetenpad loop je, zoals de naam al doet vermoeden, een wandelroute op je blote voeten. Superleuk leuk voor jong én oud! Voor kids is het een spannende en leuke ervaring, maar voor jezelf is het ook goed om eens te doen.

Terug naar de basis

Door op blote voeten door de natuur te wandelen, ga je namelijk weer even ‘terug naar de basis’. Het geeft een gevoel van vrijheid en je voelt gelijk dat je tot rust komt. Onderweg ervaren je voeten verschillende soorten ondergronden, waardoor je een natuurlijke voetmassage krijgt. Ideaal tegen stress dus! 

De leukste blotevoetenpaden

Als je nog op zoek bent naar een leuk uitje met kinderen, denk dan zeker eens aan een blotevoetenpad. Wat is er nu heerlijker dan lekker rondbanjeren in de modder, spetteren met water, kriebelende grassprietjes tussen de tenen en misschien zelfs lekker picknicken in de natuur?

TIP: Neem een handdoek, droge kleding, zonnebrandcrème en badkleding voor de kids mee!

Je vindt blotevoetenpaden door het hele land. Wij zetten de leukste op een rij:

BlotevoetenZeebodempad, Kraggenburg - Flevoland

Deze wandelroute is ongeveer 2,5 km lang en duurt zo’n vijf kwartier. Je begint met een koud voetenbad, waarna je 15 verschillende en verrassende ondergronden tegenkomt, inclusief water en een heus modderbad. Na afloop kun je lekker neerstrijken op een terrasje.

Meer info >>

Blotevoetenpad Opende - Groningen

In het Westerkwartier in Groningen vind je 't Blôde Fuottenpaad, oftewel het Blotevoetenpad Opende. Op je blote voeten lopen door modder, over water en gras. Onderweg kun je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje. Schoenen uit, sokken uit: lopen maar!

Meer info >>

Het blote voetenpad Schoorl

In Schoorl ligt een klein blotevoetenpad van zo’n 150 meter lang. Je loopt hier over verschillende ondergronden, zoals boomstammen, houtsnippers, stenen, zand en schelpen. Het pad is voor iedereen geschikt, voor jong en oud. 

Meer info >>

Hof van Twello - Overijssel

In Twello vind je een blotevoetenpad van zo’n 2 km aan gras, modder, de leemkuil, water, zon en regen. Klauter over boomstammen, speel in de ondiepe gracht om het tropisch eiland en plons van de glijbaan in de leemkuil. Combineer het pad met een bezoek aan de streekwinkel, iets lekkers op het terras of in het kascafé, met bordspelletjes en de leestafel.

Meer info >>

BloteVoetenPark, Brunssum - Limburg

Het BloteVoetenPark ligt in het Schutterspark Brunssum in Zuid-Limburg. Het park wordt omschreven als ‘avontuurlijk, uitdagend, gezond en filosofisch’. Dat belooft wat! Tijdens de wandelroute van zo’n 4 km beleef je je de natuur letterlijk tot in je tenen. Het park is onder alle weersomstandigheden geopend.

Meer info >>

Lieteberg, Zutendaal - Belgisch Limburg

Op dit blotevoetenpad ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. De route is bijna 3 km lang en voorziet je voeten van prikkels met hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water.  Koud en warm, vochtig en droog, aangenaam en prikkelend wisselen elkaar af. Plezier gegarandeerd!

Meer info >>

Toon Kortooms Park, Deurne - Brabant

Het blotevoetenpad in het Toon Kortooms Park in Deurne duurt ongeveer 1,5 uur. Niet alleen kom je diverse ondergronden tegen onderweg, ook is er een klankenpad aangelegd waar je geluid en muziek kan maken. Onderweg kom je bovendien talloze andere belevenissen tegen, zoals uitkijktorens, hangmatten, bankjes, tunnels en hutten. Tussendoor of na afloop strijk je lekker neer op het terras.

Meer info >>

Blotenvoetenpad bij de dr. Vogeltuinen, Elburg

De A. Vogeltuinen op Landgoed Zwaluwenburg hebben een blotevoetenpad gerealiseerd. Volgens dr. Alfred Vogel is het lopen op blote voeten een geweldige remedie tegen geestelijke en lichamelijke moeheid! En als de dokter het zegt, dan zal het wel zo zijn... De korte wandeling met verschillende voelbelevenissen eindigt bij een waterbron naast de speeldernis, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren op natuurlijke speelattributen.

Meer info >>

Blotevoetenpad Nunspeet

In de Kijktuinen in Nunspeet vind je een prachtige wandelroute van zo’n 1 km lang, met verschillende sensaties voor je voeten. Het stimuleert kinderen om spelenderwijs kennis te maken met natuur, bloemen, planten en andere tuinbouwmaterialen. Klauteren over boomstammen, glibberen over rotsen, maar ook het zand, de grond en de boomschors tussen je tenen voelen in het bos! Dit en nog veel meer zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Meer info >>

Christoffelhoeve, Elsendorp - Noord-Brabant

Het 2 km lange blotevoetenpad in Elsendorp is geschikt voor alle leeftijden. Je loopt over zandheuvels, door watertjes, over steile hellingen, een hangbrug en grind. Kinderen kunnen er heerlijk klimmen, klauteren, rennen en ravotten. Je vertrekt vanaf de Christoffelhoeve, waar nog veel meer te beleven valt, zoals boerengolf en klootschieten.

Meer info >>

Gouwe Voeten, Bovenkarspel - Noord-Holland

In Bovenkarspel ben je zo’n 1,5-2 uur onderweg als je het blotevoetenpad gaat lopen. Heerlijk in de frisse buitenlucht door de mooie natuur: helemaal goed! Je komt boomstammen tegen, een wiebelbruggetje, bruggetjes, een stukje route door het water en nog veel meer. Ruik aan de kruiden, bekijk de mooie bloemen en proef het fruit!

Meer info >>

Natuurkwartier, Nieuwegein - Utrecht

In het Natuurkwartier in Nieuwegein loop je een kort blotevoetenpad van ongeveer 30 minuten. Het parcours gaat over verschillende soorten ondergronden: van zacht gras of mos en fijn zand tot grind en grote keien, van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken. Voor kinderen zijn vooral het strandje en de andere avontuurlijke elementen zoals de brug erg leuk. Ook zijn er dit jaar extra modderige stukken toegevoegd, dus gegarandeerd vieze voeten!

Meer info >>

Marieke van Boven

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.