5x Kindvriendelijke hotspots in Amsterdam

Woon jij in Amsterdam of heb je binnenkort een gezellig tripje naar onze hoofdstad gepland met je gezin? Dit zijn de 5 leukste, kindvriendelijke hotspots in Amsterdam!

Onze hoofdstad Amsterdam heeft talloze restaurants en cafés. Je vindt er voor ieder wat wils! Maar welke hotspots zijn ook kindvriendelijk? Waar kun je zonder zorgen met je kroost aanschuiven? Wij zetten vijf kindvriendelijke hotspots in Amsterdam op een rij voor als je er een dagje met je gezin naartoe gaat!

De IJ-kantine

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, brunch, high tea, borrel, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

De IJ-kantine is één van de meest kindvriendelijke restaurants van Amsterdam. Er is standaard een kinderspeelhoek in het restaurant en er staat een zandbak voor de kleintjes op het terras. Ook leuk: er zijn ansichtkaart-kleurplaten voor de kleintjes die door De IJ-kantine via de post verzonden worden naar opa, oma, andere familie of vrienden! Daarnaast wordt er elke zaterdag- en zondagmiddag Het KinderKnutselPaleis georganiseerd waar kinderen naar hartenlust kunnen knutselen. Op het kindermenu (zowel lunch als diner) vind je ook vegetarische, veganistische, allergievriendelijke, koude en warme gerechten terug. Zowel ouders als kids kunnen zich hier gegarandeerd heerlijk vermaken!

De IJ-kantine - NDSM-kade 5
www.ijkantine.nl

Ginger&Ale

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, zondagbrunch, borrel, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Bij kinderrestaurant Ginger&Ale vinden ze het heel belangrijk dat zowel kinderen als ouders het naar hun zin hebben. Zo is er een speelhoek en organiseren ze wekelijks meerdere leuke activiteiten om de kinderen te vermaken: op woensdag, zaterdag en zondag om 11.00 en 15.00 uur. Ideaal om lekker te kunnen bijkletsen met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje! Ook met eten is aan de kleine gasten gedacht. Pannenkoeken staan centraal, maar ook een gezonde snack zoals groenten met hummusdip ontbreekt niet op de kinderkaart. Kortom: een heerlijke plek voor jong en oud!

Ginger&Ale - Helmholzstraat 61
www.gingerandale.nl

Blender Kids Conceptstore & Café

Momenten: ontbijt, koffie met iets lekkers, lunch, brunch, borrel
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Bij Blender Kids & Conceptstore vinden ze het belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen en ouders rustig kunnen genieten van een lekker kopje koffie. Daarom hebben ze een café met een aparte speelruimte die voorzien is van zachte matten voor de veiligheid. Aangezien het café best groot is, zijn er tv’s opgehangen met camera’s gericht op de speelruimte. Dus ook als je om een hoekje zit, heb je zicht op je spelende kids. Hoe fijn! Voor kinderen hebben ze verder alles: van biologisch knijpfruit tot suikervrije waterijsjes.  Aan ouders is natuurlijk ook gedacht: een lekkere salade, huisgemaakte smoothies, broodjes of een goede borrelplank. En er is óók nog een te gekke winkel waar je cadeautjes kunt scoren! We like!

Blender - Ruysdaelstraat 9-11-13
www.blenderamsterdam.nl

MINICHICHI

Momenten: koffie met wat lekkers, lunch 
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

De MiniChiChi club is de koffiehuiskamer voor ouders en kids, waarbij kinderen lekker van de binnenglijbaan kunnen roetsjen en ouders een hapje kunnen eten onder het genot van een goede cappuccino. Er worden dagelijks leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals voorleesuurtjes, lessen in peuterdans of volop kliederen met verf. Er is zelfs een kinderkapper aanwezig: zo kan een praktische dag een echt feestje worden! 

MiniChiChi - Spaarndammerstraat 43H
www.minichichi.com 

RESTAURANT VANDAAG

Momenten: zondagsbrunch, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid
Kindermenu: ja

Een kindvriendelijker restaurant bestaat bijna niet! Bij restaurant Vandaag kunnen kinderen namelijk heerlijk spelen in de kidscorner met een ballenbak, een videohoek en megaveel speelgoed. En dat allemaal met toezicht, hoe fijn is dat?! Om het nog leuker te maken, kunnen kinderen zelfs hun eigen koekjes bakken in de kinderkeuken. Een avondje uit waar het hele gezin van kan genieten!

Restaurant Vandaag - Europaboulevard 1
www.restaurantvandaag.nl

Marieke van Boven

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.