Uitjes voor de zomervakantie | uitjes met kinderen

Uitjes voor de zomervakantie | uitjes met kinderen

Het is (bijna) zomervakantie! Wékenlang hoeven de kids niet naar school. Hoe kom je die tijd door? Nou, met deze leuke uitjes!

De zomervakantie is hét moment om leuke dingen te doen met je kinderen. Zes weken vrij van school is wel érg lang om alleen maar thuis te hangen. Zeker als het mooi weer is, moet je er gewoon af en toe even op uit! Weet je niet waar naartoe? Check onze tips voor uitstapjes in de zomervakantie!

Zomervakantie met kinderen

De zomervakantie is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om samen met het gezin op avontuur te gaan. Gelukkig zijn er talloze activiteiten die je overal kunt ondernemen, ongeacht je locatie. In dit artikel delen we een scala aan zomeruitjes die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Van ontspannen picknicks tot verfrissende zwemavonturen en creatieve wandelspelletjes, hier vind je inspiratie voor een onvergetelijke zomervakantie met de kids.

zomervakantie kids

LEES OOK: De 10 leukste kindvriendelijke musea

Picknick in het park

Een picknick in het park is een klassieke en gezellige activiteit voor het hele gezin! Pak een kleed, bereid wat lekkere snacks en drankjes en zoek een schaduwrijk plekje in het dichtstbijzijnde park. Laat de kinderen meehelpen bij het samenstellen van de picknickmand en geniet van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Spelletjes, frisbeeën en ballen zorgen voor extra plezier na het eten.

het regenboogzoekspel

Ontdek je omgeving door lokale wandelroutes te verkennen en voeg een spelelement toe aan de wandeling om dit net wat leuker te maken! Speel het regenboogzoekspel! Het doel is om objecten te vinden in elke kleur van de regenboog terwijl je wandelt. Denk aan een rood bankje, een geel bloemetje, een oranje vlaggetje, een groen blad, een blauwe deur en een paarse bloem. Moedig de kinderen aan om actief mee te zoeken naar deze kleurrijke items. Dit spel maakt de wandeling interactief en leuk, terwijl je tegelijkertijd geniet van de prachtige natuur om je heen!

wandelen met peuter

Schattenjacht

Organiseer een spannende schattenjacht tijdens de wandeling. Maak vooraf een lijst met aanwijzingen of hints die de kinderen kunnen volgen om de schat te vinden. Verstop kleine verrassingen of traktaties op verschillende punten langs de route en laat de kinderen ze ontdekken door de aanwijzingen te volgen. Dit spel stimuleert hun speurvaardigheden en maakt de wandeling extra avontuurlijk en leuk.

Dagticket Preston Palace

Op zoek naar een dagje uit waar het hele gezin zich kan vermaken, zelfs als het typisch Nederlands weer is? Dan is Preston Palace de perfecte bestemming! Dit veelzijdige entertainmentcenter biedt talloze faciliteiten onder één dak, waardoor het een geweldige keuze is voor een dag vol plezier en ontspanning.

Bij Preston Palace hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten, want alles is inbegrepen in één vaste prijs. Ideaal! Van lekker eten en drinken tot een scala aan entertainmentopties, er is voor ieder wat wils. Kinderen krijgen zelfs 50% korting op de entreeprijs, dat is mooi meegenomen!

Of je nu wilt genieten van het subtropisch zwemparadijs, de indoor kermis, de bioscoop of de bowlingbanen, er is altijd iets te beleven bij Preston Palace! Het is de ideale bestemming om samen met je gezin een dag vol plezier door te brengen, ongeacht het weer buiten.

Dus als je op zoek bent naar een dagje uit waar je je geen moment hoeft te vervelen, ga dan naar Preston Palace. Het is de plek waar gezelligheid en vermaak samenkomen, en waar je samen met je gezin mooie herinneringen kunt creëren. 

Lees hier alles over een uitstapje naar Preston Palace!

preston palace dagticket

Natuurspeurtocht

Maak van de wandeling een leuk en leerzaam uitje door een natuurspeurtocht te organiseren. Maak een lijst met verschillende dingen uit de natuur die de kinderen moeten zoeken, zoals bladeren van verschillende bomen, vogels, bloemen of keien. Geef ze een notitieboekje en potloden mee, zodat ze de dingen die ze vinden kunnen opschrijven of tekenen. Dit spel helpt hen om meer te leren over de natuurlijke omgeving en stimuleert hun observatievermogen en is een superleuke zomerse activiteit!

Bouw zandkastelen op het strand

Als je in de buurt van de kust woont of tijdens de vakantie een strandbestemming bezoekt, is een dagje naar het strand een absolute must. Laat de kinderen zich uitleven in het zand door samen zandkastelen te bouwen, grachten te graven en schelpen te verzamelen. Vergeet niet om zonnebrandcrème, strandlakens, parasols en strandspelletjes mee te nemen voor extra plezier.

Organiseer een achtertuin-camping

Creëer een avontuurlijke ervaring recht in je eigen achtertuin door een camping op te zetten. Zet een tent op, maak een kampvuur (indien toegestaan en veilig) en geniet van een avond vol kampeerplezier. Zing samen liedjes, rooster marshmallows boven het vuur en vertel spannende verhalen. Het is een geweldige manier om de magie van het kamperen te ervaren zonder ver te reizen.

Fiets- of wandeltochten

Verken je buurt of stad per fiets of te voet. Zoek mooie fietsroutes of wandelpaden in de omgeving en ga op verkenningstocht met het hele gezin. Het is een geweldige manier om samen te bewegen, de omgeving te verkennen en nieuwe plekken te ontdekken. Zorg ervoor dat alle fietsen in goede staat zijn en neem voldoende water en snacks mee voor onderweg.

WATERPRET IN HET PLAATSELIJKE ZWEMBAD

Breng een dag door in het plaatselijke zwembad om verkoeling te vinden tijdens warme zomerdagen. Of het nu een buitenzwembad, een binnenzwembad of een waterpark is, er zijn vaak verschillende glijbanen, speeltoestellen en zwemgedeeltes voor kinderen van alle leeftijden. Zorg ervoor dat iedereen zwemkleding, handdoeken en snacks meeneemt voor een dag vol waterpret.

Creatieve activiteiten in de buitenlucht

Organiseer creatieve activiteiten in de frisse lucht! Denk aan schilderen in de tuin, het maken van kleurrijke stoepkrijttekeningen, het bouwen van een hut met takken of het creëren van een moestuin. Deze activiteiten stimuleren de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de buitenlucht, heerlijk!

Met deze zomeruitjes kunnen jullie overal genieten van avontuur en plezier tijdens de zomervakantie! Of je nu een ontspannen picknick in het park organiseert, het regenboogzoekspel speelt tijdens een wandeling, een spannende schattenjacht organiseert of de natuur verkent met een natuurspeurtocht, het belangrijkste is om qualitytime met het gezin door te brengen en samen onvergetelijke herinneringen te creëren. Geniet van de zomerse avonturen met je kinderen, waar je ook bent!

Isabel Van Der Boog

Door

23 augustus 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.