Uitjes voor de zomervakantie | Op pad met je kids!

Het is (bijna) zomervakantie! Wékenlang hoeven de kids niet naar school. Hoe kom je die tijd door? Nou, met deze leuke uitjes!

De zomervakantie is hét moment om leuke dingen te doen met je kinderen. Zes weken vrij van school is wel érg lang om alleen maar thuis te hangen. Zeker als het mooi weer is, moet je er gewoon af en toe even op uit! Weet je niet waar naartoe? Check onze tips voor uitstapjes in de zomervakantie!

Natuurlijk kun je in de zomervakantie prima naar speeltuinen, dierentuinen, musea, zwembaden of het strand. Dat is áltijd goed! Maar er worden in deze periode ook altijd hele leuke uitjes georganiseerd, speciaal voor (jonge) kids. Wij zochten de leukste voor je uit!

LEES OOK: De 10 leukste kindvriendelijke musea

Gratis zomerprogramma Schouwburgplein, Rotterdam

Speciaal voor de kleine muziek- en theaterfanaatjes is tijdens de zomervakantie elke woensdagmiddag iets te beleven op het Schouwburgplein in Rotterdam. Je kunt er dansen, zingen en kijken bij de leukste, gratis voorstellingen. Ontmoet andere stadsgenootjes, geniet van spannende verhalen en laat je creativiteit de vrije loop!

Meer info >> www.schouwburgpleinrotterdam.nl

Kasteel de Haar, Haarzuilens

Het sprookjesachtige Kasteel de Haar in Haarzuilens (Utrecht) met haar prachtige tuinen staat momenteel in het teken van Bon Voyage! Groeten uit de Golden Age of Travel: een toffe tentoonstelling over het luxueuze reisverleden van baron Etienne van Zuylen en barones Hélène de Rothschild. Niet alleen leuk voor de ouders om te zien hoe op on-Nederlandse manier werd gereisd; denk aan paard en koets rond 1900 en later de trein, het stoomschip, de auto en de zeppelin. Ook voor kids is er genoeg te doen! Aan de hand van verschillende opdrachten in een heus paspoort kunnen ze ontdekken hoe de baron en barones toentertijd de wereld over gingen. Verhalen zat om te ontdekken!

Meer info >> www.kasteeldehaar.nl

Zo Groot is Oranje - Madurodam, Den Haag

In de attractie Zo Groot is Oranje bij Madurodan voel je hoe het is om voetbalkampioen te worden. Leef en juich mee met het legendarische Nederlands Elftal van het EK ‘88 en laat je inspireren door de voetbalhelden en -heldinnen van nu in de Kleedkamer van Oranje. Tover jezelf om tot een echte voetbalkampioen in de AR (augmented reality) app!

Meer info >> www.madurodam.nl

Gezinsrondleidingen Paleis Soestdijk, Baarn

Van 16 juli t/m 1 september 2019 worden er iedere dag (behalve maandag) speciale rondleidingen voor gezinnen georganiseerd op Paleis Soestdijk. Kinderen krijgen een actieve rol in de rondleiding, leren leuke weetjes over vroeger en verhalen over merkwaardige schilderijen geïnspireerd op hobbelpaarden. Een gezinsrondleiding is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met de Nederlandse historie en het leven aan het paleis!

Meer info >> www.paleissoestdijk.nl

Expeditie Robinson - Outdoorpark SEC, Almere

In Outdoorpark SEC in Almere strijd je tegen elkaar in een survivalwedstrijd of werk je met de hele familie samen om te overleven. Balanceer over de junglebrug, leer boogschieten en schraap je voedsel bij elkaar tijdens een natuurwandeling. Er is ook een heus Expeditie Robinson Junior-arrangement waarbij je vuur moet maken, boogschieten, codes kraken en meer uitdagende proeven moet doen! Avontuurlijker kan niet.

Meer info >> www.outdoorparkalmere.nl

Down Under, Nieuwegein

Strand, water, beachclub, (overdekt) watersporten; je vindt het allemaal bij Down Under in Nieuwegein. Kids kunnen zich uitleven met bubble voetbal, bodyboarden, voetgolf, tuben, waterskiën, kneeboarden en meer! En dat allemaal in het hartje van het land. Geen zin in al die activiteit? Ontspan jij toch lekker op een ligbedje op het zandstrand of op een van de twee ruime terrassen? Win-win!

Meer info >> www.downunder.nl

Melk-Drive & Excursieboederij, Genderen

Nee, het is geen McDrive, maar een Melk-Drive! Op deze super moderne excursieboerderij vind je een melkautomaat waar je verse melk kunt tappen die rechtstreeks van de koe komt. Hoe leuk! Een bezoek aan deze boerderij is naast leuk ook heel erg leerzaam. Kinderen zien, ruiken én proeven waar de melk vandaan komt en wat je er allemaal van kunt maken. Bovendien kun je er kalfjes aaien! Wie vindt dat nou niet leuk?!

Meer info >> www.melk-drive.com

Reis door de mens - Corpus, Oegstgeest

In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire reis door de mens. Uniek in Nederland en zelfs over de hele wereld! Je krijgt een bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Het is net of je door je eigen lichaam loopt; je gaat bij de knie het lichaam in en komt aan het einde van de reis, bij de hersenen weer naar buiten. Hoe cool is dat!

Minimumleeftijd: 6 jaar
Meer info >> www.corpusexperience.nl

The Portal, Sevenum

Games komen tot leven in The Portal Sevenum. In dit indoor gameparadijs trotseer je verschillende gamewerelden en allerlei levels. Zijn jouw game skills in het echte leven ook zo goed als met je controller achter je spelcomputer? Hier kom je erachter! Bedwing de obstakels en zet met je eigen stunts een high score neer!

Minimale leeftijd: 8 jaar
Meer info >> www.theportalsevenum.nl

Door

02 juli 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.