5x Kindvriendelijke hotspots in Eindhoven

5x Kindvriendelijke hotspots in Eindhoven

Woon jij in Eindhoven of heb je binnenkort een tripje naar deze gezellige stad gepland met je gezin? Dit zijn de 5 leukste kindvriendelijke hotspots in Eindhoven!

Eindhoven is een bruisende stad met Brabantse gezelligheid. In de binnenstad zul je genoeg mogelijkheden vinden om een lekker te eten. Waar kun je zonder zorgen met je kroost aanschuiven? Wij zetten vijf kindvriendelijke hotspots in Eindhoven op een rij voor je!

De Proeftuin Eindhoven

Pannenkoekenhuis De Proeftuin

Momenten: koffie met iets lekkers, lunch, brunch, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

De eerste kindvriendelijke hotspot in Eindhoven is dit gezellige pannenkoekenhuis, dat onderdeel is van de Philips Fruittuin. De zoete pannenkoeken zijn hier favoriet onder de kinderen. Maar bestel er zeker ook eens zelf eentje gevuld met de geplukte appels! Deze locatie is een perfecte plek om even tot rust te komen na een wandeling door het park. Met de speeltuin die naast de locatie ligt, kunnen de kids zichzelf nog even uitputten voordat het ritje naar huis begint.

Philips Fruittuin - Oirschotsedijk 14a
www.philipsfruittuin.nl

Juffrouw Tok

Momenten: diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Juffrouw Tok is een gezellig en kindvriendelijk kiprestaurant in Eindhoven waar je met het hele gezin terecht kunt. Voor kids is er een kindermenu met verschillende lekkernijen en een aparte kinderkamer met een televisie, spelletjes en kleurplaten. Op deze manier kunnen jullie als ouders lekker rustig (verder) eten!

Juffrouw Tok - Edenstraat 4
www.juffrouwtok.nl

Restaurant Thym Eindhoven

Restaurant Thym

Momenten: koffie met gebak, lunch, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Tegenover het Stadswandelpark vind je het gezellige Thym. In de zomer is het zonnige terras de perfecte plek om even tot rust te komen. Geen zorgen, in de winter is het binnen heerlijk warm! Er is een speeltuin voor de kleintjes met onder andere een schommel, speelhuisje en kids-tafel. Hiernaast hebben ze ook een kindermenu en zijn ze voorzien van genoeg kinderstoeltjes. Helemaal kidsproof dus, deze Eindhovense hotspot! Een groot pluspunt van deze plek is dat parkeren voor de deur kan en ook nog eens gratis is.

Restaurant Thym - Alberdingk Thijmlaan 18
www.thym.nl

De Mispelhoef Eindhoven

De Mispelhoef

Momenten: koffie met iets lekkers, lunch, brunch, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: nee

Aan de Oirschotsedijk in Eindhoven vind je Boerderij De Mispelhoef. Deze historische boerderij heeft een speeltuin en een dierenweide, waardoor de kinderen zich lekker kunnen vermaken. In de zomer is het grote terras de perfecte plek om uren te vertoeven. Ondanks dat er geen speciaal kindermenu is, is er wel genoeg keus voor kids op de normale menukaart.

De Mispelhoef - Oirschotsedijk 9
www.demispelhoef.nl 

D'n Kleine Dommel Nuenen

D’n Kleine Dommel

Momenten: koffie met iets lekkers, lunch, diner
Speelhoekje of -tuin: ja
Verschoningsmogelijkheid: ja
Kindermenu: ja

Mijn absolute favoriet van dit lijstje met kindvriendelijke hotspots is toch echt D’n Kleine Dommel. Dit restaurant ligt niet in Eindhoven zelf, maar midden in de natuur net erbuiten. Het is een groot restaurant met een ongedwongen sfeer in een prachtig karakteristiek pand. Het heeft een speciaal kindermenu, een grote kinderspeeltuin buiten en binnen een gezellige speelkamer. Daarnaast was dit vroeger een pannenkoekenrestaurant, dus een complete pannenkoekenkaart is natuurlijk ook te vinden.

Tip: Dierentuin Dierenrijk ligt op een steenworp afstand van dit restaurant. Dit is dus de perfecte plek om je dagje uit te beginnen of eindigen.

D’n Kleine Dommel - Collseweg 47a (Nuenen)
www.denkleinedommel.nl 

Savannah Schreuter

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.