Leuke uitjes met peuters

Leuke uitjes met peuters

Tuurlijk, je kunt naar het zwembad en de speeltuin. Maar wat zijn nou nog leuke, bijzondere uitjes met peuters? Wij zetten een aantal tips op een rij!

Natuurlijk wil je er met je peuter ook eens op uit. Maar dat het nog best lastig kan zijn om iets leuks te verzinnen weten wij als geen ander. Hoe vaak zie je niet 'geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar'... Laten we voorop stellen: de dierentuin, een speeltuin en het zwembad zijn natuurlijk hartstikke leuke uitjes met peuters. Maar die had je vast zelf al bedacht. Daarom bij deze 4 leuke ándere suggesties. 

Villa Zebra Rotterdam met peuters

Villa Zebra in Rotterdam is een museum helemaal gericht op jonge kinderen. Een kunstlaboratorium noemen ze zichzelf ook wel, wat toch onwijs cool klinkt? Hier kan je kindje dus zelf spelenderwijs allerlei dingen doen en ontdekken. Op dit moment hebben zij voor kindjes van 3 tot 6 jaar de tentoonstelling ZELF! Yep, dat sluit lekker aan bij het 'nee mama zelluf doen!' wat je ongetwijfeld bekend in de oren klinkt. Er zijn coole installaties waar je kindje zich bijvoorbeeld als artiest kan verkleden, op vakantie gaat of ontdekkingen kan doen in het laboratorium. En daarna uitgeteld naar huis! 

 

Nijntje Museum in Utrecht

Ik heb zelf een ontzettende Nijntje fan thuis die al euforisch wordt als we op de snelweg een auto met Nijntje zonneschermen passeren. Het Nijntje Museum kan ons dus binnenkort verwachten. In het museum kan je werken in de tuin van Nijntje, taarten maken in Nijntjes keuken, een parcours in het verkeer afleggen, boekjes lezen en eindeloos spelen. Maar eerlijk gezegd, ik denk dat het feit dat je Nijntje (en Snuffie, Barbara en Boris) óveral tegenkomt al awesome genoeg is voor mijn bijna tweejarige dreumes.

Madurodam

In good old Madurodam kijkt je kleintje zeker weten zijn ogen uit. Je bent er zelf vast ook wel eens geweest als kind en dus weet je misschien nog dat al die miniatuur treintjes, vliegtuigen op Schiphol en molens veel indruk op je maakten. Natuurlijk is het park nu een stuk moderner dan 20 jaar geleden ;) Als je uitgekeken bent, kun je altijd nog even buurten in een van de speeltuinen. Bijvoorbeeld in de Nijntje speeltuin!

Het kinderboekenmuseum in Den haag

Het kinderboekenmuseum in Den Haag is ook een echte aanrader voor de allerjongsten. Welke uk is er niet verzot op boekjes? Er zijn nu twee tentoonstellingen die heel erg baby- en peuterproof zijn: Ik ben kikker en ABC met de dieren mee. De tentoonstellingen zijn natuurlijk lekker speels en dankzij bekende kinderboekenfiguurtjes zoals Kikker, maar ook Nijntje (hoi hoi, daar is ze weer), Dikkie Dik, Rupsje Nooitgenoeg lekker herkenbaar voor de kleintjes. 

Blotevoetenpad

Heb je er weleens aan gedacht om een blotevoetenpad te lopen? Dat is geweldig voor kids! Zoals de naam al doet vermoeden, loop je hierbij een wandelroute op je blote voeten en kom je onderweg allerlei ondergronden tegen. Je vindt blotevoetenpaden door het hele land!

Rosanne Buitendijk

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.