Opvolgmelk voor je baby, waar moet je op letten?

Opvolgmelk voor je baby, waar moet je op letten?

Geef jij opvolgmelk aan je kindje? Lees hier wat je écht moet weten over opvolgmelk! Én we hebben een leuke kortingscode voor je.

Borstvoeding is de beste voeding, maar lukt dit niet of niet volledig dan wil je natuurlijk de meest bewuste keuze maken voor je kindje en als het kan ook nog voor de wereld waarin je kindje opgroeit. Wanneer je kiest voor flesvoeding, zijn er zo veel mogelijkheden. Waarom kies je voor biologische opvolgmelk voor je kindje en wat is nu de beste keuze voor het klimaat, het welzijn van dieren en het behoud van de Amazone?

Opvolgmelk versus koemelk – wat is het verschil?

Opvolgmelk, is dat nou echt nodig? Waarom zou je je kindje eigenlijk niet gewoon direct koemelk geven? Dat heeft alles te maken met de voedingsstoffen die jouw jonge kindje nodig heeft. Een kindje van een jaar oud mag natuurlijk al “echte” maaltijden mee-eten. Maar omdat je baby nog volop in ontwikkeling is, zijn bepaalde voedingsstoffen nog heel hard nodig en heeft je kindje niet dezelfde behoeften als een volwassene.

De Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde geeft aan dat kinderen tussen de 1 en 3 jaar opvolgmelk zouden moeten krijgen in plaats van koemelk, omdat het vetgehalte en het gehalte aan ijzer en vitamine D in opvolgmelk een stuk hoger is dan in koemelk. En laten dit nu precies voedingsstoffen zijn die je kindje heel hard nodig heeft om goed te kunnen groeien! 

OPVOLGMELK ZONDER PALMOLIE

Waarom voeding zonder palmolie belangrijk is:

  • Voor het gebruik van palmolie worden grote stukken regenwoud gekapt, wat slecht is voor het klimaat.
  • De massale vraag naar palmolie heeft als gevolg dat unieke planten- en diersoorten met uitsterven bedreigd worden.
  • Doordat er zoveel land nodig is om palmolie te produceren, worden mensen van hun land beroofd en komen zij zonder inkomen te zitten.

 

Suiker in opvolgmelk

Maar als die opvolgmelk dan zo gezond is, waarom zit er dan suiker in? Dat is een logische vraag met een antwoord dat je waarschijnlijk niet zo gauw verwacht. In zowel borst- als flesvoeding zitten koolhydraten (suikers). Deze suikers heeft je kindje nodig om te kunnen groeien. De suikers zijn letterlijk een bron van energie voor je baby. .

 

Anouk Bik

Door

29 juni 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.