Opvolgmelk voor je baby, waar moet je op letten?

Opvolgmelk voor je baby, waar moet je op letten?

Geef jij opvolgmelk aan je kindje? Lees hier wat je écht moet weten over opvolgmelk! Én we hebben een leuke kortingscode voor je.

Borstvoeding is de beste voeding, maar lukt dit niet of niet volledig dan wil je natuurlijk de meest bewuste keuze maken voor je kindje en als het kan ook nog voor de wereld waarin je kindje opgroeit. Wanneer je kiest voor flesvoeding, zijn er zo veel mogelijkheden. Waarom kies je voor biologische opvolgmelk voor je kindje en wat is nu de beste keuze voor het klimaat, het welzijn van dieren en het behoud van de Amazone?

Biologische opvolgmelk van Biostime

De opvolgmelk van Biostime is een combinatie van wetenschap en natuur. Biostime opvolgmelk komt van 40 biologische boerderijen op het Franse platteland. Biologische opvolgmelk is vrij van synthetische conserveringsmiddelen en de koeien worden niet preventief behandeld met antibiotica of hormonen. Zo maakt Biostime opvolgmelk die zuiver, eerlijk en gezond wordt geproduceerd. Goed voor jouw kindje én goed voor onze planeet. De opvolgmelk bevat bovendien geen palmolie. De palmolie is vervangen door melkroom, zodat de opvolgmelk de perfecte vetzuursamenstelling bevat.

Opvolgmelk versus koemelk – wat is het verschil?

Opvolgmelk, is dat nou echt nodig? Waarom zou je je kindje eigenlijk niet gewoon direct koemelk geven? Dat heeft alles te maken met de voedingsstoffen die jouw jonge kindje nodig heeft. Een kindje van een jaar oud mag natuurlijk al “echte” maaltijden mee-eten. Maar omdat je baby nog volop in ontwikkeling is, zijn bepaalde voedingsstoffen nog heel hard nodig en heeft je kindje niet dezelfde behoeften als een volwassene.

De Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde geeft aan dat kinderen tussen de 1 en 3 jaar opvolgmelk zouden moeten krijgen in plaats van koemelk, omdat het vetgehalte en het gehalte aan ijzer en vitamine D in opvolgmelk een stuk hoger is dan in koemelk. En laten dit nu precies voedingsstoffen zijn die je kindje heel hard nodig heeft om goed te kunnen groeien! 

OPVOLGMELK ZONDER PALMOLIE

Biostime maakt opvolgmelk zonder palmolie. Hiervoor heeft Biostime verschillende redenen:

  • Voor het gebruik van palmolie worden grote stukken regenwoud gekapt, wat slecht is voor het klimaat.
  • De massale vraag naar palmolie heeft als gevolg dat unieke planten- en diersoorten met uitsterven bedreigd worden.
  • Doordat er zoveel land nodig is om palmolie te produceren, worden mensen van hun land beroofd en komen zij zonder inkomen te zitten.

Biostime kiest er bewust voor om te werken met een alternatief: melkroom. Het grote voordeel van melkroom is dat het van nature rijk is aan SN-2 palmitinezuur. Dit is een belangrijk vetzuur voor de ontwikkeling van je baby. Een uitstekend alternatief voor palmolie en nog goed voor het milieu ook

 

Suiker in opvolgmelk

Maar als die opvolgmelk dan zo gezond is, waarom zit er dan suiker in? Dat is een logische vraag met een antwoord dat je waarschijnlijk niet zo gauw verwacht. In zowel borst- als flesvoeding zitten koolhydraten (suikers). Deze suikers heeft je kindje nodig om te kunnen groeien. De suikers zijn letterlijk een bron van energie voor je baby. In de opvolgmelk van Biostime zit biologische en natuurlijke suiker, zodat je kindje de beste brandstof heeft om gezond van te groeien.

Overstappen naar opvolgmelk

Krijg je kindje flesvoeding? Dan kan je wanneer je kindje 6 maanden oud is overstappen op Biostime 2. Deze opvolgmelk is geschikt voor kindjes van 6 tot 12 maanden oud. In Biostime 2 zit meer ijzer, meer calcium en iets minder koolhydraten – precies afgestemd op de fysieke behoeften van je baby. Wanneer je kindje 10 tot 12 maanden oud is, kan je de overstap maken naar Biostime 3.

KORTINGCODE BIOSTIME

Ben jij fan geworden van Biostime? Dan hebben wij nog iets leuks voor je! Met de code minime10 krijg je via de website 10% korting op je losse aankoop of bij een Biostime abonnement. Bovenop de korting en gratis verzending die al geldt bij aankoop vanaf 4 product of bij een abonnement! Deze korting geldt voor Biostime 2 en 3, wegens de wet omtrent reclame voor zuigelingenvoeding is Biostime 1 uitgesloten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Biostime. Meer weten? Bekijk dan de website van Biostime!

Anouk Bik

Door

21 september 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.