Traktaties voor het kinderdagverblijf | Gezond & Lekker!

Traktaties voor het kinderdagverblijf | Gezond & Lekker!

Trakteren op het kinderdagverblijf moet gezond én lekker. Vind je het lastig om een traktatie te bedenken? Wij hebben tips!

Traktaties voor het kinderdagverblijf zijn tegenwoordig zo eenvoudig nog niet. Het moet natuurlijk lekker zijn, maar vooral ook gezond! Steeds meer kdv’s en scholen hebben een traktatiebeleid met regels voor wat je kind mag uitdelen als hij jarig is of weggaat. Wij hebben tips voor gezonde traktaties op het kinderdagverblijf!

Uitdeeltasjes traktatie 

Met een uitdeeltasjes scoor je altijd! Een makkelijke en leuke verpakking van de traktatie. Geen gepriegel met cellofaan en geen gedoe met het meenemen van de traktaties naar huis. Er zijn tal van leuke varianten te vinden waardoor er zeker wat bij zit waar jouw kleine helemaal weg van zal zijn! 

Gezonde traktatietips kdv

Soepstengels

Voor de allerkleinsten is een soepstengel een prima traktatie. Je kunt er allerlei leuke dingen van maken, zoals vishengels of toverstaffen! Zelf vind ik het ook mega leuk om kleine vingerpopjes (te koop bij Ikea voor een prikkie) op een soepstengel te zetten met een kaartje eraan.

Rijstwafels

Met rijstwafels kun je ook alle kanten op. Omwikkel ze eerst met doorzichtig huishoudfolie, zo worden ze niet taai. Beplak ze daarna met gekleurd papier en tover ze op die manier om in schaapjes, konijntjes of Nijntje!

Danoontjes

Met Danoontjes maak je veel kindjes blij. Met gekleurd papier of printables en wat knipwerk tover je Danoontjes om tot Bumba de Clown of een slak!

Bananendieren

Ook met bananen kun je heel creatief zijn. Met gave printables maak je er in een handomdraai teckels of aapjes van!

Vlinderzakjes

Met ziplock bags (druk-en-sluitzakjes) en wasknijpers maak je heel makkelijk vlindertraktaties. De vleugels kun je met één of twee soorten traktaties vullen. Wat dacht je van popcorn, druiven of gezonde snacks zoals maispuffs?

Lange vinger-ijsjes

Zeker in de zomer zijn deze vrolijke ijsjes ongetwijfeld een hit. Je maakt ze eenvoudig met een printable, als stokje gebruik je een lange vinger (of eventueel een soepstengel, voor een gezondere variant).

Knijpfruit

Zakjes knijpfruit (zoals Ella’s Kitchen) vallen bij de allerkleinsten en ook bij de iets oudere kindjes in de smaak. Je kunt gewoon de zakjes geven met een lintje eromheen en een klein kaartje, maar ze ook leuk verpakken of beplakken, bijvoorbeeld met eendjes!

MIS NIETS MET ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de leukste artikelen?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Rozijntjes

Doosjes rozijnen zijn super handig als traktatie, want ze zijn lekker en je kunt ze heel makkelijk beplakken of inpakken. Daarmee maak je er op een slimme manier iets vrolijks van! Deze printable beertjes bijvoorbeeld, of koeien? En wat dacht je van bosdieren of konijntjes

Mandarijnen

Ronde mandarijnen kun je ook snel omtoveren tot iets leuks. Ik vond deze mandarijnkatjes!

Papieren bakjes om zelf te vullen

Deze bakjes kun je namelijk met van alles vullen en het ziet er hartstikke leuk uit. 

Kleine kadootjes als traktatie op het kdv

Als je je niet wil wagen aan de ‘wat is nou precies gezond’-discussie, kun je ook kleine kadootjes trakteren.

Uitdeelboekjes

Er zijn bijvoorbeeld kleine uitdeelboekjes te koop, van Nijntje of Kikker. Eventueel kun je daar nog een doosje rozijntjes bij doen en ze verpakken in doorzichtig folie. Staat hartstikke feestelijk!Badeendje

Bijna elk kindje vindt het leuk om te badderen met speeltjes. Een badeendje met een lintje, ballon en kaartje om z’n nek is dan ook een heel goed idee. Eventueel kun je ze op een Danoontje of rijstwafel zetten/plakken.

Stoepkrijt

Oudere kindjes maak je vast blij met stoepkrijt. Doe er een leuke wikkel om of verpak ze in een gezellig papieren zakje. Succes gegarandeerd!

Het is duidelijk dat gezonde traktaties op het kinderdagverblijf niet ingewikkeld hoeven te zijn. Met een beetje creativiteit en de juiste ingrediënten kun je een smakelijke en voedzame traktatie voor de kleintjes creëren. Onthoud dat eenvoudige presentatie en een speelse touch altijd in de smaak vallen!

Isabel Van Der Boog

Door

02 februari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.