Traktaties voor het kinderdagverblijf - gezond & lekker

Traktaties voor het kinderdagverblijf - gezond & lekker

Trakteren op het kinderdagverblijf moet gezond én lekker. Vind je het lastig om een traktatie te bedenken? Wij hebben tips!

Traktaties voor het kinderdagverblijf zijn tegenwoordig zo eenvoudig nog niet. Het moet natuurlijk lekker zijn, maar vooral ook gezond! Steeds meer kdv’s en scholen hebben een traktatiebeleid met regels voor wat je kind mag uitdelen als hij jarig is of weggaat. Wij hebben tips voor gezonde traktaties op het kinderdagverblijf!

Mijn dochter is weer bijna jarig en dus speur ik het internet af naar gezonde traktaties voor op het kinderdagverblijf. Ik ben niet zo’n enorme knutselaar, dus uren zwoegen aan de keukentafel zie ik niet zitten, maar ik vind het wel leuk om er iets feestelijks van te maken. 

Ik vond tal van opties voor een leuke, gezonde én lekkere traktatie voor het kinderdagverblijf. Ter inspiratie voor mijn mede-moms zet ik ze graag op een rij!

Vingerpoppetjes

Gezonde traktatietips kdv

Soepstengels

Voor de allerkleinsten is een soepstengel een prima traktatie. Mijn Mila is er dol op, dus andere kindjes vast ook! Je kunt er allerlei leuke dingen van maken, zoals vishengels of toverstaffen! Zelf vind ik het ook mega leuk om kleine vingerpopjes (te koop bij Ikea voor een prikkie) op een soepstengel te zetten met een kaartje eraan.

Rijstwafels

Met rijstwafels kun je ook alle kanten op. Omwikkel ze eerst met doorzichtig huishoudfolie, zo worden ze niet taai. Beplak ze daarna met gekleurd papier en tover ze op die manier om in schaapjes, konijntjes of Nijntje!

Danoontjes

Met Danoontjes maak je veel kindjes blij. Met gekleurd papier of printables en wat knipwerk tover je Danoontjes om tot Bumba de Clown of een slak!

Bananendieren

Ook met bananen kun je heel creatief zijn. Met gave printables maak je er in een handomdraai teckels of aapjes van!

Traktaties kinderdagverblijf

Vlinderzakjes

Met ziplock bags (druk-en-sluitzakjes) en wasknijpers maak je heel makkelijk vlindertraktaties. De vleugels kun je met één of twee soorten traktaties vullen. Wat dacht je van popcorn, druiven of gezonde snacks zoals maispuffs?

Lange vinger-ijsjes

Zeker in de zomer zijn deze vrolijke ijsjes ongetwijfeld een hit. Je maakt ze eenvoudig met een printable, als stokje gebruik je een lange vinger (of eventueel een soepstengel, voor een gezondere variant).

Knijpfruit

Zakjes knijpfruit (zoals Ella’s Kitchen) vallen bij de allerkleinsten en ook bij de iets oudere kindjes in de smaak. Je kunt gewoon de zakjes geven met een lintje eromheen en een klein kaartje, maar ze ook leuk verpakken of beplakken, bijvoorbeeld met eendjes!

Rozijntjes

Doosjes rozijnen zijn super handig als traktatie, want ze zijn lekker en je kunt ze heel makkelijk beplakken of inpakken. Daarmee maak je er op een slimme manier iets vrolijks van! Deze printable beertjes bijvoorbeeld, of koeien? En wat dacht je van bosdieren of konijntjes

Mandarijnen

Ronde mandarijnen kun je ook snel omtoveren tot iets leuks. Ik vond deze mandarijnkatjes en Chineesjes!

Traktaties kinderdagverblijf

Papieren bakjes of knijpers om zelf te vullen

Met patronen of printables van papieren bakjes kom je ook een heel eind voor een gezonde traktatie op het kinderdagverblijf. Deze bakjes kun je namelijk met vanalles vullen en het ziet er hartstikke leuk uit. Deze uilenbakjes en Dikkie Dik-bakjes vul je met rozijntjes, kadootjes of (knijp)fruit. De krokodillenknijper laat je een rijst- of stroopwafel happen!

Kleine kadootjes als traktatie op het kdv

Als je je niet wil wagen aan de ‘wat is nou precies gezond’-discussie, kun je ook kleine kadootjes trakteren. Dat zag ik het afgelopen jaar regelmatig voorbij komen in Mila’s groep.

Uitdeelboekjes

Er zijn bijvoorbeeld kleine uitdeelboekjes te koop, van Nijntje of Dikkie Dik. Eventueel kun je daar nog een doosje rozijntjes bij doen en ze verpakken in doorzichtig folie. Staat hartstikke feestelijk!

Badeendje

Bijna elk kindje vindt het leuk om te badderen met speeltjes. Een badeendje met een lintje, ballon en kaartje om z’n nek is dan ook een heel goed idee. Eventueel kun je ze op een Danoontje of rijstwafel zetten/plakken.

Stoepkrijt

Oudere kindjes maak je vast blij met stoepkrijt. Doe er een leuke wikkel om of verpak ze in een gezellig papieren zakje. Succes gegarandeerd!

Traktaties kinderdagverblijf

NIEUW: DE BIJBEL VOOR WERKENDE MOEDERS! 

Genieten van je kids en het gezin, maar ook je ambities najagen? Sarah deelt met andere mombitious moms hoe zij alle ballen hoog proberen te houden. Lees alles over haar gouden regels, krijg het beste van twee werelden.

 

  • 10 gouden regels voor meer geluk en balans in je privéleven
  • 10 gouden regels om je dromen na te jagen
  • Tips & tricks om meer balans te krijgen!
  • 17 interviews met ambitieuze moms!
  • 6 experts geven tips & tricks
    Nu verkrijgbaar. GET IT!  >>
Marieke van Boven

Door

09 maart 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.