Dagschema baby 6 maanden

Dagschema baby 6 maanden

Natuurlijk is elke baby anders en kun je daarom niet zeggen: dit ritme is heilig voor álle baby's. Maar als je het handig vindt om een beetje houvast te hebben, is dit schema heel fijn.

Wat is nu een fijn ritme voor een baby van 6 maanden? Hoeveel slaap, hoeveel melk, hoeveel ander voedsel? Het is soms echt een puzzel om uit te vinden wat goed werkt voor jouw kleintje en of jij als moeder het wel 'goed' doet. Zo'n nieuw ritme kan je immers best even een onzeker maken - maar jij weet het beste wat je baby nodig heeft, dus geen zorgen!

pot babyvoeding op tafel met een flesje

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Soms lukt (volledige) borstvoeding niet en kies je voor flesvoeding, ter aanvulling of als volledige vervanging. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Biostime. Biostime ontwikkelt biologische opvolgmelk waar de voordelen van de natuur worden gecombineerd met de nieuwste wetenschappelijke innovaties. Biostime heeft een biologisch keurmerk, bevat geen palmolie of synthetische conserveringsmiddelen en is afkomstig van koeien die niet behandeld worden met preventieve antibiotica of hormonen. Een heel bewuste keuze voor de toekomst van onze kleintjes!

ritme baby 6 maanden

Je kindje gaat nu vast voedsel eten. Zo'n verandering betekent altijd weer even zoeken naar hoe dat het beste in jullie doen en laten past. Ineens gaat het weer anders dan je tot nu toe gewend was - en dat kan je best onzeker maken. Gelukkig zijn er manieren om die onzekerheid een beetje minder te maken. Biostime geeft bijvoorbeeld iedere maand een gratis webinar over baby- en kindervoeding om je een beetje wegwijs te maken in deze
nieuwe wereld.

Ook kan het helpen om een handig schema achter de hand te hebben. Hieronder vind je een voorbeeldschema voor het dagritme van je baby van 6 maanden waar je vooral lekker je eigen draai aan moet geven. Komt een uurtje later de fles beter uit, of is jouw kleine een echte slaapkop? Ook prima!

dagSchema baby 6 maanden

  • 7:00 uur: Wakker en voeding - borstvoeding of fles
  • 9:00 uur: Fruithapje
  • 10:00 uur: Slapen
  • 11:30 uur: Voeding - borstvoeding of fles, eventueel een stukje brood
  • 13:00 uur: Slapen
  • 15:00 uur: Voeding - borstvoeding of fles
  • 16:30 uur: Kort slaapje
  • 17:00 uur: Groentehapje
  • 20:00 uur: Laatste voeding - borstvoeding of fles en naar bed

kindje achter de kinderwagen

MIS NIETS MET ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de leukste artikelen?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Uitleg 6 maanden schema baby

Een goede richtlijn is dat baby's van zo'n zes maanden over het algemeen 90 minuten achter elkaar wakker kunnen zijn. Twee keer per dag zijn ze wat langer wakker. Een zes maanden oude baby heeft twee tot drie slaapjes overdag nodig. Probeer ervoor te zorgen dat je kindje na 5 uur 's middags geen dutje meer doet om te voorkomen dat hij nog te wakker is wanneer je hem 's avonds in bed legt. En nogmaals: elke baby is anders, elk gezin is anders.

Overgang naar vaste voeding

Iedere maand geeft Biostime een gratis live webinar over baby- en kindervoeding. De webinar wordt maandelijks op woensdag gegeven en duurt van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tijdens de eerstvolgende webinar vertelt expert Sharon Asscher (lactatiedeskundige, orthomoleculair therapeut en darmtherapeut) je alles over de darmflora van je kindje, de eerste hapjes, hoe je je kindje op een gezonde manier kennis kunt laten maken met vaste voeding én hoe gezonde ontlasting eruitziet. Wist jij bijvoorbeeld dat je beter met 6 maanden kunt beginnen met het geven van hapjes? Sharon vertelt je alles over de darmflora, moedermelk en flesvoeding, gezonde poep én de eerste hapjes tijdens deze webinar!

TIP! Het boek: Zo krijg je een blije baby van Stephanie Lampe is een fijn boek als je houvast voor het ritme van je kindje zoekt. Stephanie is slaap- en babydeskundige en is expert in handige schema's voor baby's.

 
Rosanne Buitendijk

Door

26 januari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.