7 Tips om te doen deze zomervakantie

7 Tips om te doen deze zomervakantie

Yay, het is vakantie! Wij hebben wat leuke dingen op een rij gezet die jij en je kids kunnen doen deze vakantie.

Wat ga je doen deze vakantie? In de vakantie mogen dingen die anders niet altijd kunnen en ga je op avontuur... Met deze zes tips geef je de vakantie een onvergetelijke touch. 

1. Op avontuur met een missie

Pak er een kaart van Nederland bij, en laat je kind een willekeurige plek aanwijzen. Daar gaan jullie naartoe op avontuur. Verzin vooraf wat opdrachten die jullie tijdens dit avontuurlijke bezoek moeten doen. Bijvoorbeeld een souvenir kopen voor oma of pas weer vertrekken als jullie ten minste drie foto's hebben gemaakt van drie boerderijen, hoge gebouwen of straatnaambordjes. Zo ga je heel anders kijken naar een plek waar je anders misschien niet zo snel heen zou gaan! 

2. Mysterieuze dag weg

Een dagje weg is altijd leuk, maar soms willen je kids liever thuis blijven. Kleed het dan extra spannend aan. Stuur per post een mysterieuze kaart aan je kinderen met een boodschap à la: sta morgen om 9.00 uur klaar met je regenlaarzen aan en je zwembroek in je rugzak. Het avontuur op bestemming onbekend wacht. Zeg tegen je moeder dat ze de auto vol tankt en iets lekkers koopt voor onderweg. Tot morgen... Zeker weten dat ze heel nieuwsgierig zijn wat hen te wachten staat! Denk bijvoorbeeld eens aan geocoaching of ga naar het Omniversum in Den Haag waar je op een heel groot, bol scherm (natuur)films kunt zien. Dat vergeten ze niet snel meer!

3. Hut bouwen

Geen zin of te slecht weer om er op uit te gaan? Een hut bouwen middenin de woonkamer met dozen en oude kleden is ook áltijd leuk. En vooruit, voor deze keer help jij met opruimen... 

4. Kleurplaten kleuren

En dan niet zomaar een kleurplaatje... Nee, we gaan wel voor het echte werk: een turbo kleurplaat. Die zijn turbo groot! Om de vakantiesfeer erin te houden, gaan we voor Japan. Of vooruit, Italië. Hier is je kind wel even zoet mee. Als je het lief vraagt, mag je misschien wel helpen. Want stiekem vinden wij mama's dit zelf ook héél leuk! Enne... de kleurplaten worden extra mooi met stiften van Marky Markers.

5. Picknicken

Ga picknicken in huis of in de tuin. Op een kleedje, met stokbrood en smeersels. Met vrolijke fruitspiezen en ander lekkers waar je kids van smullen, ook al zou je ze dat normaal nooit geven bij de lunch. Het is vakantie, dus voor deze éne keer mag het. 

6. Het strand

Denk je alleen aan naar het strand gaan zodra er warme, zonnige dagen aangekondigd worden? Zonde! Ga vooral ook eens naar het strand als het niet zo zonnig en warm is. Het is er dan veel rustiger dus jullie hebben álle ruimte om lekker te ravotten, kuilen te graven, kastelen te bouwen, tegen de wind in te rennen, te vliegeren om vervolgens lekker uit te puffen bij een leuke strandtent. Want het hoeft alleen maar droog te zijn om daar heerlijk te zitten en toch te genieten van een mager zonnestraaltje of een windvrij plekje. Blijkt het zomaar veel mooier weer te zijn dan je dacht!

7. Blotevoetenpad

Heb je er weleens aan gedacht om een blotevoetenpad te lopen? Dat is geweldig voor kids! Zoals de naam al doet vermoeden, loop je hierbij een wandelroute op je blote voeten en kom je onderweg allerlei ondergronden tegen. Je vindt blotevoetenpaden door het hele land!

Rosanne Buitendijk

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.