Leuk dagje uit: Geocaching met kinderen

Leuk dagje uit: Geocaching met kinderen

Tip voor een leuk, actief en avontuurlijk dagje uit: geocaching met je kind(eren)! Ga tijdens een wandeling op zoek naar een verstopte schat.

Krijg jij jouw kind met moeite de natuur in? Gebruiken ze de woorden 'wandeling' en 'saai' vaak samen in één zin? Geocaching is een leuke manier om toch actief in de buitenlucht bezig te zijn! Bij deze moderne speurtocht maak je gebruik van GPS en online aanwijzingen om een schat te vinden die iemand anders in de natuur verstopt heeft. Spannend!

Wat heb je nodig?

Wil jij geocaching met je kids proberen en echte schatten zoeken? Je hebt alleen een gratis geocachingaccount en de app of een GPS-apparaat nodig. In de gratis geocachingapp kan je een geocache kiezen. Vervolgens zal de app je helpen om je naar de locatie te leiden waar de geocache verstopt is. In de doos of koker (dit zijn de meest gangbare vormen van een cache) zit een logboek waar je je naam en de datum dat je de cache gevonden hebt op kan schrijven. Ook bevatten sommige dozen spulletjes om te ruilen zoals speelgoed of munten. Als je iets uit de doos haalt, doe je er ook weer iets van dezelfde waarde in voor de volgende schatzoeker.

Geocaching met kinderen

Op geocachingkids staan veel kindvriendelijke geocaches. Deze caches hebben een aantrekkelijk verhaal, zijn niet te moeilijk en hebben een leuke beloning aan het einde. De afstanden van deze wandelingen zijn meestal tussen de 1 en 4 kilometer. 

Geocache tip

Op de Utrechtse heuvelrug is een leuke geocache die 'Roodbaard en de parkpiraten' heet. Deze woeste zeerover heeft zijn schat verstopt en door de hints te lezen die je onderweg vindt kan je de schat vinden. En andere leuke cache voor kids is de 'Piraten Vallei'.  

Heb jij ervaring met geocaching en tips voor andere gezinnen? Laat het ons weten in een reactie! We horen het graag.

Afraisa Lion Sjin Tjoe

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.