Gezonde traktaties voor kinderen

Gezonde traktaties voor kinderen

Maar wat zijn nu gezonde traktaties voor kinderen die ook nog eens leuk zijn om uit te delen?

Weet jij nog wat er vroeger uitgedeeld werd bij jou in de klas? Een zakje chips? Chocolade of koek? Heel gezond was het vaak niet. Toen niet erg, maar tegenwoordig hebben veel scholen en kinderdagverblijven een beleid voor traktaties. Bottom line: ze moeten gezond zijn. 

Het is op zich ook wel logisch dat traktaties gezonder moeten, want anders zit je kind straks elke dag met een hand vol snoep. En een lekkere traktatie hoeft niet ongezond te zijn. Er zijn honderden mogelijkheden om een lekkere en gezonde traktatie te maken. En hoe leuk is het als je je traktatie er ook nog eens mooi uit kan laten zien?

Simpel te maken

Om je kind met een mand vol appels of mandarijntjes naar school te sturen is ook weer zo wat. Maak er daarom iets leuks van. Hoe kun je simpel (en vooral ook snel) een leuke traktatie maken? Hieronder vind je vijf ideeën.

De druiven rups

Een schildpad van kaas

De blije banaan

Een ninja appel

De dol fijne druif

Voor de gevorderde kok

Als je tijd en zin hebt om er meer werk van te maken kan je een van onderstaande ideeën proberen. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als jezelf wilt! Hieronder vind je vijf creatieve ideeën die weer net een stap verder gaan dan bovenstaande traktaties.

Een rode paddenstoel met witte stippen

Een monsterlijke sandwich

Een brood konijn

Muis van eierkoek en jam

Lieveheersbeestje van tomaat en olijf

Zelf nog tips (of foto's) van leuke traktaties die we niet mogen missen? Laat hieronder een berichtje achter.

Daisy van Schaijik

Door

03 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.