Handige slabbetjes | Waarom die opvangbak écht heel praktisch is

Handige slabbetjes | Waarom die opvangbak écht heel praktisch is

Een kliederboel tijdens het avondeten is bijna niet te voorkomen. Met deze handige slabbetjes beperk je de schade!

Een slabbetje tijdens het eten is het minste wat je kunt doen om een smeerboel aan tafel (en op de grond) te voorkomen. Ik nam me altijd voor niet zo’n ‘plastic voederbak’ te kopen, maar in de praktijk blijkt die toch wel érg nodig. Dit zijn de handigste slabbetjes voor baby, dreumes en peuter!

Kliederboel tijdens het eten: niet te voorkomen

Eerlijk is eerlijk: een kliederboel tijdens het eten is eigenlijk niet te voorkomen. De motoriek van baby’s, dreumesen en peuters is gewoon nog niet zo goed ontwikkeld dat ze echt netjes kunnen eten. Bovendien zit het bij de meeste kids ook in hun karakter dat ze willen testen hoe ver ze kunnen gaan, dus menig bengel is niet vies van wat gooi- en smijtwerk met spaghettislierten of stukjes kip.

In het begin kon ik daar zelf echt niet zo goed tegen en ging er alleen al tijdens het avondeten zowat een heel pak poetsdoekjes doorheen. Ik blééf maar tussentijds opdweilen. Inmiddels heb ik me erbij neergelegd dat kleding én vloer nu eenmaal vies worden tijdens het eten en herhaal ik voor mezelf dat ik het later wel schoonmaak, wanneer die kleine wervelwind (van nu 20 maanden) op bed ligt.

Mijn tip is dus: go with the flow! Verzet je er niet tegen, maar trek goede kleding tijdens het eten uit en zet vast een warm sopje klaar om die romper vol tomatensausvlekken na afloop direct te laten weken. 

LEES OOK: Gespot! Siliconen EZPZ The Happy Mat

Slabbetjes met opvangbak

Daarnaast is het handig om een hele verzameling slabbetjes in huis te halen. Bij baby’s voldoen de normale slabbetjes nog wel, maar zodra je kind zelf een vork of lepel ter hand neemt, kan ik de slabbetjes met ‘opvangbak’ enorm aanraden! De slabbetjes van het merk Bibetta of Mushie zijn daar een mooi voorbeeld van.

Ik vind ze eigenlijk zo lelijk, dat ik mezelf altijd voornam dat ik nooit zo’n ding voor Mila zou kopen. Ik kwam daar echter snel op terug; die dingen zijn megahandig! En ‘praktisch’ weegt als moeder nu eenmaal toch vaak zwaarder dan ‘mooi’, haha… Voor de échte smeerkezen zijn ze ook verkrijgbaar met mouwen eraan. Thank me later! 

Marieke van Boven

Door

14 januari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.