Zo bescherm je je baby optimaal tegen de zon

Om je baby goed te beschermen tegen de zon heb je meer nodig dan zonnebrandcrème en een hoedje. Met deze checklist zit je goed!

Een baby en zon: niet echt een goede combinatie. Hoewel buitenlucht goed is voor iedereen en de zon zorgt voor aanmaak van vitamine D, is het echt super belangrijk om je kindje goed te beschermen tegen de zon. Jonge baby's kunnen nog niet goed tegen de warmte en bovendien is de babyhuid zo teer, dat het zichzelf nog niet kan beschermen tegen UV-straling. Denk daarom aan al deze punten en bescherm zo je baby optimaal tegen de zon.

Parasol

Bij veel kinderwagens kun je een parasol als accessoire erbij kopen. Heel handig! Tijdens het wandelen blokkeert het misschien soms een beetje je zicht, maar wanneer je kinderwagen ergens parkeert is een parasol eigenlijk beter dan een doek die je aan de kap bevestigt. Zo'n doek beperkt namelijk de ventilatie en kan er juist voor zorgen dat het nog warmer wordt voor je kleintje in de kinderwagenbak. Ook als je graag in de tuin zit, is een grote parasol een must. Bedenk je wel dat je onder een parasol nooit helemaal 100% beschermd bent tegen UV-stralen, dus denk ook aan de volgende maatregelen:

Baby zonnehoedje

Vaak hebben baby's geen of vrij weinig haar, dus doe je kindje dan altijd een zonnehoedje op! Het beschermt niet alleen de tere hoofdhuid, maar houdt ook de zon nog weg uit het gezicht en de nek. Wij gingen laatst op zoek naar de leukste zomerhoedjes voor baby's en peuters!

Je baby beschermen in de zon? Parasol? Check! Zonnehoedje, UV kleding, zonnebrandcrème, zonnebril én zonneschermen? Check check check!

UV kleding baby

Vooral handig als je op vakantie gaat en veel bij het zwembad of op het strand te vinden zult zijn! Trek je baby speciale UV-werende kleding aan en je hebt weer een zorg minder. Hiermee weer je vaak al 50 tot 98% van de UV-straling. Er zijn echt hele leuke pakjes verkrijgbaar, kijk maar eens bij Snapper Rock of Beach & Bandits

 

Zonnebrandcrème baby

Je kleintje goed insmeren is natuurlijk ook heel belangrijk. Maar wat is nou fijne zonnebrandcrème voor baby's? Zelf ben ik fan van de Biodermal 50+ creme.

Ik ging laatst op onderzoek uit en leerde slimme tips waar je op moet letten qua ingrediënten die je beter kunt mijden. Eigenlijk kies ik altijd wel voor een factor 50 en een zonnespray die water resistant is. Wist je dat er ook zonnenbrandcreme's zijn die zand resistant zijn?  Lees het artikel over de beste zonnebrandcrème voor baby's voor alle handige insights!

 

Baby zonnebril

UV-straling is niet alleen slecht voor de huid, maar ook voor de ogen. Daarom is het belangrijk om ook je kinderen al van jongs af aan een zonnebril op te zetten. (En dan maar hopen dat ze 'm op laten, ik heb er ook zo één thuis die het liefst alles gelijk van haar hoofd trekt... the struggle is real!) Er zijn gelukkig best wat handige zonnebrillen voor baby's te krijgen met bijvoorbeeld een elastieken band en gemaakt van onbreekbaar en super buigzaam materiaal. 

Zonneschermen in de auto

En last but not least: ook als je op weg gaat met de auto is het belangrijk om je baby te beschermen tegen de zon en warmte. Zo zit je kindje niet in de volle zon. En wist je dat een deel van de UV-stralen ook gewoon door glas heen komen? De meeste UV-b stralen (die zorgen voor verbranding) worden tegengehouden maar UV-a stralen (die zorgen voor huidveroudering) komen er wel doorheen. Veel nieuwe auto's zijn tegenwoordig gelukkig voorzien van UV-werend glas. Maar desondanks is een vrolijk zonnescherm in de auto echt een must!

Door

21 juni 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.