15x Blunders met baby | Oeps... het gebeurt ons allemaal!

15x Blunders met baby | Oeps... het gebeurt ons allemaal!

Als kersverse moeder wil je alles goed doen, maar het kan zomaar gebeuren dat je een énorme blunder begaat met je baby. Oeps... Wij zetten de leukste op een rij!

Je bent net moeder geworden. Alles is nieuw en spannend! Je wil natuurlijk het allerbeste voor je kindje en vraagt je constant af of je het wel goed doet. En dan bega je een enorme blunder... Don’t worry, het gebeurt ons allemaal!

Je bent niet de enige

Om new moms een hart onder de riem te steken, vroegen wij in onze Facebook-groep Mombitious (kom erbij!) en in onze eigen omgeving moeders naar hun blunders met baby. No judgement, gewoon om ervaringen te delen en te laten zien dat je niet de enige bent!

Zelf heb je waarschijnlijk even een enorm schuldgevoel als het je overkomt, maar je kindje houdt er meestal niks aan over (en weet er later niets meer van, stiekem ook best fijn). Gewoon lekker lachen om dit lijstje dus!

Oeps! Blunders met baby

“Een klassieker: even midden in de nacht een stukje van de nagel willen knippen, omdat ie los hangt.... Oeps! Dat was niet alleen de nagel, maar ook een stukje vinger. Bloed uit de vinger en een krijsende baby. En een schuldig voelende mama…”

- Brenda

“Je vier weken oude dochtertje verschonen op het werk van je man, met uiteraard een enorme spuitluier op de vergadertafel…”

- Yannicke

“Een foto willen maken van mijn twee dagen oude baby terwijl ze naast me ligt (ze is zoo schattig!) en de iPhone vol op haar gezicht laten vallen...”

- Karin

“In de eerste weken proberen te avondeten én je baby borstvoeding geven. Lukt prima, totdat er een berg nasi in zijn oor belandt. Duurde best lang voordat de rijstkorrels uit zijn oor waren verwijderd…”

- Anne

 “Even vergeten dat je met kind op de heup net iets breder bent. Boem... Met hoofdje tegen de deurpost aan.”

- Florine

“Je baby in de draagzak op je buik hebben terwijl je boodschappen doet op de markt. En terwijl je geniet van een bakje kibbeling, je baby opeens heel erg hard gaat huilen. Je begrijpt er niets van, totdat je ziet dat er een stukje (warme!) kibbeling op het tere babywangetje is gevallen en daar dus een klein brandwondje is ontstaan… (Gelukkig ook snel weer weggetrokken dus niet getekend voor het leven!)”

- Kim

“Je baby lekker in huis door laten slapen in de Maxi-Cosi, in winterjas en dikke voetenzak. Vervolgens een drijfnat kind eruit gehaald. Iets met ‘toch een beetje warm’…”

- Kitty

“Ik heb bij het inbakerzakje van Puckababy maandenlang de armen van m’n baby onder het klittenband gestopt (zo moest het volgens de kraamhulp). Toen ik bij het instructiefilmpje van de Puckababy 2 op YouTube keek, zag ik dat het klittenband alleen over z’n buik moest… Hij sliep er wel goed op.”

- Pien

“Ik heb een keer bijna al m’n flessen en toebehoren laten smelten, omdat ze nog in de sterilisator in m’n magnetron-oven stonden toen ik 'm ging opwarmen…”

- Jolien

Wipstoel van Baby Björn met zoon in de box, beseffen dat ie wel een standje rechterop kan en vergeten zijn dat je zoontje niet vast zat in het zitje. En dus voorover in de box kukelt…”

- Anne Lies

“Denken dat de gekregen flessenwarmer het niet doet. Wist ik veel dat er water in moest!”

- Maartje

“Op vakantie gaan, kindje bij opa en oma brengen en erachter komen dat d’r tas met kleren, voeding, etc. nog thuis staat.”

- Anouk

“Wij gooiden vieze luiers altijd door het raam de tuin in, omdat we die lucht niet in z’n kamertje wilden (en ze daarna in de container konden gooien). Dat ging altijd goed, tot die ene keer dat ie helemaal uit elkaar spatte op de tuintegels. Alles zat onder.”

- Roelie

“Met 31 graden -tijdens een oh zo hip eetfestival- eerst onder gepoept worden en bij het verschonen in de wagen, zijn beentjes omhoog houden... Plast hij een hele straal in zijn eigen gezicht! Arme schat.”

- Anne

“In de tweede nacht thuis na de bevalling hield ons baby’tje niet op met huilen. Alles gecheckt, niks aan de hand, dus we dachten dat het krampjes waren. Kraamverzorgster concludeerde de volgende ochtend dat hij gewoon honger had en we hem dus meer voeding hadden mogen geven. Hebben we dus de hele nacht met een krijsende hongerige baby gezeten. Wisten wij veel…”

- Simone

Marieke van Boven

Door

10 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.