Flessenwarmer nodig? De tips van onze redactie!

Flessenwarmer nodig? De tips van onze redactie!

The struggle is real! De ene keer is het flesje te heet en de andere keer te koud. Wohoo lang leve de flessenwarmer! Dit zijn wat ons betreft de beste flessenwarmers.

Is een flessenwarmer echt nodig? Nee... handig om te hebben, dat misschien weer wel. Maar welke flessenwarmer is dan het beste? Het bespaart een hoop tijd (als je een goede flessenwarmer hebt) en we weten allemaal dat een baby heel vervelend wordt als 'ie een kwartier moet wachten op zijn fles.

Waarom een flessenwarmer nodig?

Een flessenwarmer zorgt ervoor dat de flesvoeding op een goede manier verwarmd wordt. Dat kan toch ook met kokend en koud water mengen of met warm kraanwater, hoor ik je al denken. Maar dat is niet de beste manier of heb je niet altijd bij de hand. Ook als je het flesje opwarmt in de magnetron is het flesje vaak te warm en kan het voedingswaarde verliezen.

Lees ook: maak gerust flesvoeding met kraanwater

Verschillende flessenwarmers

De beste flessenwarmers werken doormiddel van koken of stomen. Natuurlijk heeft ieder zo zijn voor- en nadelen. We zetten alles voor je op een rijtje. 

Koker

Deze flessenwarmer werkt eigenlijk vrij simpel: door een laagje water in de verwarmer te doen zorgt het ervoor dat de flesvoeding op de perfecte temperatuur verwarmd wordt. Jammer genoeg verwarmt de babyvoeding niet snel.

Stoom

Deze methode werkt razend snel. Door water in het reservoir te doen zorgt de verwarmer ervoor dat de babyvoeding soms wel binnen 3 minuten op de goede temperatuur is. Enig nadeel is dat de buitenkant van de fles vaak zo heet is dat je even moet wachten om hem vast te kunnen houden. 

De beste flessenwarmers

Flessenwarmer met koker

Ben je vaak onderweg?

Dan is deze flessenwarmer perfect! De Philips Avent SCF256/00 (€27,99) werkt als een thermoskan. Door het kokende water in de bijgeleverde beker te doen wordt je fles op een geleidelijke manier warm. De thermoskan houdt het water zo ongeveer 12 uur heet. Wel zijn er een paar voor- en nadelen.

Voordelen

 • Geschikt voor melk en babyvoeding
 • Voor alle fles formaten
 • 200 milliliter in de thermoskan
 • blijft lang warm

Nadelen

 • Vrij groot voor in de tas
 • Verwarmt niet snel

met stoom

Deze flessenwarmer is echt multifunctioneel van ontdooien tot verwarmen het is mogelijk. Doe een beetje water in de Philips Avent SCF355/00 (€34,99), zet de verwarmer op de goede stand en stomen maar. Binnen 3 tot 5 minuten is de fles warm, en dat willen we! 

Voordelen

 • Snel warm
 • Meerdere functies
 • Geschikt voor melk en babyvoeding

Nadelen

 • Niet makkelijk schoon te maken
 • werkt op stroom
 • Niet geschikt voor onderweg
 • Alleen voor Philips Avent flessen

Hier vind je nog meer flessenwarmers

Ook voor flessen van Difrax, Dr Brown en andere merken.

Bekijk hier onze favoriete flessenwarmers.

Isabelle Spapé

Door

30 oktober 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.