Traktaties voor op school: Lekker en makkelijk

Traktaties voor op school: Lekker en makkelijk

Mag je kindje binnenkort trakteren op school of het kinderdagverblijf? Dan zijn deze traktaties superleuk om te maken én uit te delen!

Als je kindje jarig is dan mag hij trakteren op school. Leuk! Toch? De ene moeder vindt het hartstikke leuk om de mooiste creaties te maken en gaat meteen aan de slag. De ander heeft er niet zoveel mee, maar je kunt je kindje natuurlijk niet met lege handen laten gaan. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij showen hieronder een aantal superleuke traktaties die ook nog simpel zijn om te maken!

1. Snoep-sushi

Wie houdt er nou niet van sushi?! Oké, natuurlijk zijn kleine kindjes hier niet altijd fan van. Maar als ze van snoep zijn gemaakt vallen ze zeker wel in de smaak! Je kunt ze helemaal zelf maken natuurlijk, maar tegenwoordig zijn ze ook al kant-en-klaar in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

2. Koekjes!

Je zou kunnen stellen dat koekjes het favoriete snoepgoed van elk kind is. Hier kun je ze dan ook altijd blij mee maken. Je kunt ze heel simpel houden en in verschillende varianten bakken. Schuilt er een kunstenaar in je en wil je echt uitpakken? Dan kun je met iets meer effort echte kunstwerkjes maken! Hoe cute zijn deze koekjes?

3. Patat-chips

Als je de woorden ‘patat’ en ‘chips’ laat vallen heb je meestal wel de aandacht van iedereen te pakken. Voeg ze samen en je bent helemaal goed bezig. Draai wat leuke puntzakjes van wit of vrolijk gekleurd papier met of zonder printje. Gooi ze vol met chips sticks en leg er een ‘toefje mayo’ op in de vorm van een marshmallow. Prik er een vorkje in en klaar is kees!

4. Schapenpopcorn

Hoe lief is dit schaapje? En hij is nog lekker ook! Vul een (boterham)zakje met popcorn en plak hier de uitgeprinte schapenkopjes op. Je kunt er gewone schaapjes van maken of de kindervriend ‘Shaun het schaap’. Supersimpel en de kleine schaapjes zullen ervan smullen!

5. Knapzakjes

Schattige knapzakjes zijn zo leuk om te maken! Vul een stukje vrolijk gekleurde zakdoek met lekkers en knoop deze om een potlood. Het potlood is natuurlijk heel leuk om mee te kleuren, maar de aandacht van de kleintjes zal toch eerst naar de verassing in het knapzakje gaan hoor!

6. Cakeburgers

Nog zoiets waarmee je nooit de plank mis kan slaan. Cake en hamburgers! Voeg ze samen en je hebt ‘Cakeburgers’. Snijdt vanille cupcakes doormidden en beleg deze met een rond plakje chocoladecake, een vierkante plak gele fondant (of marsepein), 2 ronde plakjes rode fondant en gekrulde groene fondant. Je kunt ze niet meer onderscheiden van een echte hamburger. Lekker!

7. Sleutelhangers

Het is altijd leuk om een eetbare traktatie te combineren met een speeltje. Zo kun je eetbare (drop)sleutels met een snoeptouwtje aan een leuke sleutelhanger vastmaken. Zo hebben de kids nog iets aan hun traktatie nadat ze de helft ervan hebben opgepeuzeld.

8. Onder de zee

‘Diep in de zeeee’. Het doet me een beetje denken aan een van mijn favo Disney-films. Deze leuke bekertjes zijn gevuld met Manna en 2 vissen op een prikkertje. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Yummie!

9. Vishengels

Om nog even in het onderwater-thema te blijven heb ik deze supercute vishengeltjes gespot. Je knoopt een visje met een snoepveter aan een soepstengel en je bent ready to go! Zo kunnen de kinders zelf hun traktatie aan de haak slaan. Leuk toch!

10. Druif-egeltjes

Zijn bovenstaande traktaties iets te zoet voor jouw smaak en ga je toch liever voor iets gezonders? Dan kun je dit lieve egeltje maken van een peer en wat druiven. De neus kun je maken van een stukje peen of een halve blauwe druif. Voor de oogjes steek je 2 kruidnageltjes in de peer. Wie zegt dat fruit niet ook lekker én leuk kan zijn?! Nog meer inspiratie nodig voor verantwoorde hapjes? Kijk dan eens naar deze gezonde traktaties voor kinderen.

Geen zin of tijd om er al teveel werk van te maken? Dan doet ninja-fruit het ook altijd goed bij de kindjes!

Met welke traktatie gaat jouw kleine shinen op school? Laat het in een reactie weten. Foto’s van je eigen creatie zijn ook welkom!

Gabriëlle  Wuister

Door

16 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.