Sweet & Salty caramel popcorn

Sweet & Salty caramel popcorn

Crunchy popcorn met karamelsmaak en ook nog eens voedzaam! Yummie, dit moet je echt absoluut proberen!

Deze popcorn is zó lekker en zó verslavend! Sweet & Salty, met een perfecte karamelsmaak & lekker crunchy. Gezoet met rijstsiroop, gezouten met ECHT zeezout en met een karamel van sesampasta. Nog voedzaam ook! De perfecte snack voor een feestje of gewoon zo tussendoor, voor jou én je kids! Ik ben benieuwd hoe lang de popcorn in de pot blijft! 

Sweet & Salty caramel popcorn

Voor 1 flinke pot, klaar in 20 minuten.

Ingrediënten

  • 6 kopjes zelfgepofte popcorn *
  • 1/2 kopje rijstsiroop
  • 3 eetlepels tahini (sesampasta, ongezouten)
  • 1/4 theelepel Keltisch zeezout

Met een extra dosis liefde erbij maak je het nog voedzamer :)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.

Doe de popcorn in een grote kom en zet deze ook opzij.

Doe de rijststroop in een kleine steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 2 minuten, al roerende, op laag vuur pruttelen. Haal de pan van het vuur, voeg de tahi ni en het zout toe en roer goed door, tot een egale massa.

Meng de stroperige massa goed met de popcorn en verspreid over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de popcorn ongeveer 6 minuten in de oven. Meng het geheel nog een keer en zet nog eens 2 tot 3 minuten in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de popcorn compleet afkoelen voordat je het in brokken breekt. De popcorn blijft ca. 3 dagen goed in een afgesloten pot.

* Zelf popcorn poffen

Zelf popcorn poffen is super makkelijk en zo gedaan! Voor 6 kopjes popcorn heb je ¼ kopje pofmais nodig. Verwarm op hoog vuur een eetlepel kokosolie in een grote pan met deksel. Voeg de pofmais toe en doe meteen de deksel op de pan. Schud met de pan zodat alle mais omhuld is met de kokosolie. Blijf schudden met de pan totdat de mais snel gaat poffen. Draai het vuur meteen wat lager. Als er zo’n 2 seconden tussen de pofjes zit, draai je het vuur helemaal uit. Schud de pan nog een keer en wacht tot al het poffen is gestopt. Je kunt het zo eten, met wat zeezout erdoor, of gebruiken voor de sweet & salty caramel popcorn.

TIP: varieer met smaken! Voeg op het laatst wat kaneel toe, of gebruik amandel- of cashewpasta in plaats van tahini.

Lotte Nap

Door

10 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.