Champagne zonder alcohol: speciaal voor de kids!

Champagne zonder alcohol: speciaal voor de kids!

Ja hoor, ook de kids kunnen lekker van een glas champagne genieten! Bekijk dit recept maar eens...

De jaarwisseling komt eraan, en dat ga je natuurlijk vieren! Maar hoe ga je dat doen met de champagne (die toch eigenlijk niet mag ontbreken)? De kinderen aparte kinderchampagne geven? Ook heel lekker, maar waarom neem je niet allemaal hetzelfde drankje? 

Dit drankje lijkt qua uiterlijk veel op onze vertrouwde champagne, maar is alcoholvrij. Ideaal dus voor de zwangere des huizes of de kids. Zo kan iedereen hetzelfde drankje drinken. (we raden wel aan plastic 'glazen' te nemen voor de kids, je weet maar nooit..)

Wat heb je nodig?

  • gingerale (gekoeld)
  • witte druivensap (gekoeld)
  • frambozen

De bereiding is heel simpel, je mixt gewoon alle ingrediënten bij elkaar. De hoeveelheid hangt echt een beetje af van je persoonlijke smaak, maar 1 verhouding is 1/2 blik druivensap en 1/2 liter gingerale. Aan te raden is om 2 tot 3 frambozen te gebruiken per glas zodat het een mooie garnering is of denk aan leuke lavendel takjes en geen vruchtenpunch. En dan begint het aftellen! 10, 9, 8, 7....

champagne voor kinderen

Lees ook: De 8 lekkerste mocktails

Isabel Van Der Boog

Door

29 december 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.