Zwangerschapscravings - dit zijn die van ons

Zwangerschapscravings - dit zijn die van ons

Zwangerschapscravings: van die typische dingen waar je ineens óntzettend trek in hebt nu je zwanger bent. Dit zijn de dingen die wij nu het liefste eten.

Er is een kleine babyboom gaande hier op de redactie van MiniMe en onze grote zus ThePerfectWedding. Drie zwangere dames en nummer 4 is nét bevallen. Eén en al babytalk hier! We hebben het vooral graag over waar we nu weer zo'n trek in hebben. Ben je zwanger, dan heb je ineens trek in dingen die je anders bijna nooit eet. Dit zijn onze zwangerschapscravings! 

1. Saucijzenbroodjes

Hier hebben we gerust 's ochtends om 10 uur al trek in. Kondigt een van ons aan straks een saucijzenbroodje te gaan halen, dan worden onze ogen groot en loopt er een beetje kwijl uit onze mond. Neem er maar drie mee, goed? 

2. Friet

Er zit een hele goede frietkraam met verse, biologische patat bij ons om de hoek. We proberen om onze bezoekjes te beperken tot één keer per week en als we echt goed bezig zijn, lukt het soms zelfs om een weekje over te slaan. 

3. Broodjes rookworst

Maar we treffen het niet, want drie stappen verderop zit de Hema. En als je zwanger bent en eenmaal zo'n Hema rookworst hebt geroken, dan moet je die hebben. 

4. Loempia's en spring rolls van de Vietnamees

Een wat beter alternatief zijn de verse spring rolls van de Vietnamees die hier ook vlakbij zit. Lekker met veel groenten en kip of garnalen! Maar soms kunnen we die gefrituurde loempia's met chilisaus niet weerstaan voor erbij... 

5. Kaassouflees

Eén van ons veroorzaakte thuis bijna een keukenbrand met kaassouflees uit de oven waar ze 's avonds ineens zo'n trek in had. Oeps! 

6. Chips

Heerlijk, 's avonds op de bank met een zak chips. Nomnomnom! Oh, is 'ie nu al leeg?

7. Vers sappig Fruit

Jaja, we doen ook nog wel een beetje gezond. De nectarines, aardbeien, pruimen en kersen vliegen er ook door heen. 

8. Verse jus d'orange

Als er toch eens verse jus d'orange uit de kraan zou komen in plaats van water... heaven!

Rosanne Buitendijk

Door

04 augustus 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.