Wat mag je niet eten tijdens je zwangerschap?

Wat mag je niet eten tijdens je zwangerschap?

De juiste voeding is belangrijk om gezond je zwangerschap door te komen. Je kunt niet alles meer eten. Wij maakte een complete lijst wat je nu wel of niet meer mag eten.

Wat mag je niet eten als je zwanger bent? En waarom niet? We vroegen onze voedingsdeskundige Lotte Nap welke voeding zij zeker afraadt als je zwanger bent.

Sommige voedingsmiddelen kun je beter niet eten als je zwanger bent. Het is interessant en belangrijk om te weten waarom niet. 

Alcohol & gifstoffen

Alcohol, en andere 'gifstoffen', kunnen de placenta binnendringen en bij je baby terechtkomen. Dit kan gevaarlijk zijn voor de ontwikkeling van de baby. Voor de ontwikkeling van je kind is het daarom heel belangrijk dat je tijdens je zwangerschap geen alcohol drinkt. Hierover hebben we een apart artikel geschreven met meer informatie: Waarom geen alcohol drinken als je zwanger bent.

Voedingsmiddelen die de Listeria bacterie kunnen bevatten

Veel voedingsmiddelen die je niet kunt eten als je zwanger bent, hebben te maken met de Listeria-bacterie. Deze bacterie wil je niet binnenkrijgen tijdens je zwangerschap, want hij kan een miskraam of vroeggeboorte veroorzaken. Voedingsmiddelen die de Listeria-bacterie kunnen bevatten, kun je dus beter helemaal vermijden.

De Listeria-bacterie kan zitten in:

  • zachte rauwmelkse kazen (let vooral op de Franse kazen met de term “au lait cru”): camembert au lait cru, Reblochon en brie de Coulommiers

  • voorverpakte gerookte vis, zoals gerookte zalm of paling

  • rauwe dierlijke producten van slechte kwaliteit (rauw vlees, eieren, melk, vis of schaal- en schelpdieren)

Eet met mate

Met deze producten moet je voorzichtig zijn:

Lotte Nap

Door

17 september 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 2 reacties geplaatst.

Stephannie De Kok

2 jaar geleden

Haha, ik eet dat ook heeeeell graag...

JEMIE

3 jaar geleden

Dank je voor de leuke teksten. Wel een kleine opmerking. Ik hou ontzettend veel van gerookte zalm. Nu wil ik op jullie site lezen wat ik wel en niet mag eten. Jullie kiezen er dan voor om in de kop een afbeelding te plaatsen met een lekkernij van zalm te plaatsen! Why?!?!? Is dat om mij te pesten?? ? zet er ajb iets op wat wij zwangere vrouwen wel mogen eten en waar ik nu om kwart voor 2 in de nacht spontaan zin krijg in zalm ??? okee. Dank jullie.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.