Omelet met erwtjes, kruiden en feta

Omelet met erwtjes, kruiden en feta

Zin in een snelle lunch zonder brood die toch lekker en gezond is? Dan is deze omelet met erwtjes en kruiden misschien wel wat voor jou!

Eitjes: gekookt, gebakken, geroerd… ik hou ervan! Deze omelet heeft een gezonde en voedzame twist door de flinke hoeveelheid kruiden en doperwtjes. Voor onze kleine man van 10 maanden kook ik nu een eitje, maar over een tijdje zal hij vast mee smullen van deze lekkere omelet. Voor nog meer voedzaamheid heb ik er een stukje avocado met wat citroensap, zout en zwarte peper toegevoegd. 

Ingrediënten (Voor 1 persoon / 10 minuten)

  • 2 eieren
  • handvol (diepvries)doperwten
  • een flinke handvol verse kruiden (bieslook, basilicum, verse munt etc.)
  • een eetlepel geraspte (parmezaanse) kaas (naar keuze)
  • een eetlepel feta, verkruimeld (naar keuze)
  • 1 eetlepel olijfolie, roomboter of ghee
  • zeezout en zwarte peper

Bereiding

Kluts de eieren los met een flinke snuf zout en peper. Voeg de doperwten, kruiden en eventueel kaas toe en meng goed.

Verwarm een eetlepel olie of boter in een koekenpan. Voeg het eimengsel toe en laat op middelhoog vuur zachtjes garen. Als het ei begint te stollen, kun je de omelet met behulp van een deksel keren. Bak nog een minuutje en je omelet is klaar.

Serveer warm, of bewaar voor onderweg of bij de lunch. Ook heerlijk met wat overgebleven quinoa, rijst of gierst erdoor! 

Lotte Nap

Door

26 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.