Peuter wil niet eten: mijn tips

Peuter wil niet eten: mijn tips

Welke peuter eet er eigenlijk wel normaal? Ik ben al blij als er één hap in dat mondje gaat! Dit doe ik als mijn peuter niet wil eten.

Maud at altijd geweldig! Ze wilde alles eten, van garnalen tot spaghetti en andere heerlijke gerechten. Ik geloofde dat de 'mijn peuter wil niet eten fase’ bij haar nooit zou toeslaan, maar natuurlijk wel! Daarom heb ik in onze mombitious Facebook groep wat tips gevraagd. En natuurlijk vertel ik ook alles over mijn trukendoos. 

Krijgen peuters wel genoeg binnen?

Ik heb vaak gehoord dat peuters eigenlijk altijd wel genoeg binnen krijgen, dat stelt me gerust. Als ze helemaal niet eet maak ik gewoon nog een bakje met yoghurt en fruit voor haar klaar.

Eet op tijd 

Klinkt mooi, maar dat lukt veel mensen niet. Wij zitten ook niet klokslag 18:00 uur aan tafel. Ik hoor van heel veel andere mom's dat het juist helpt om tijdig te eten. 

Doe alsof jij het wil opeten

Je moet creatief zijn, ik maak er een spel van. Maud dronk bijvoorbeeld nooit thee dus maakte ik er tover thee van. Na een slokje donk ze bijna heel haar beker leeg. 'Heerlijk mama!' Kan jij het geloven? Nu moet ik mijn skills toch maar een beetje gaan verbeteren voor een bord met spruitjes...

Maak het bord leuk op

Toen ik deze tip las ging ik gelijk aan de slag. Wij aten een poke bowl en Maud had een andere variant. Trots dat ik was op dit kunstwerk alleen was de eindscore: twee hapjes rode paprika.. Hmm

Betrek ze bij het koken

Sowieso vind ik het heel gezellig als Maud op het aanrecht zit terwijl ik sta te koken. Het is even een stap (want je keuken ziet er na afloop serieus niet meer uit) maar geef je kind taken. Geweldig vind ze dat. Ze mag in dingen roeren, prakken en oja, lepels aflikken! 

Wat is jouw ultieme tip?

Sarah Glasbergen

Door

07 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.