15x Originele kraamcadeaus die je wél wil krijgen!

15x Originele kraamcadeaus die je wél wil krijgen!

Ben je op zoek naar een kraamcadeau dat zeker in de smaak zal vallen? Wij hebben 15 tips voor je!

Kraamcadeaus zijn altijd lief bedoeld, maar na het zoveelste knuffeltje, tutteldoekje en pakje in maat 50 is het als new mom best lastig om nog spontaan en verrast te reageren. Ben je op zoek naar een kraamcadeau dat wél in de smaak zal valt? Zoek niet verder, wij hebben 15 tips voor originele kraamcadeaus!

1. Huishouden & eten

Je maakt kersverse ouders vooral blij als je ze werk uit handen neemt. Ze hebben het al druk genoeg met uitvogelen hoe hun newborn werkt, dus het huishouden en koken zijn even geen prioriteit. Wil je ze helpen? Neem een (gezonde) maaltijd voor ze mee die ze alleen nog maar even hoeven op te warmen of maak in twee uurtjes even het huis aan kant. Sopje door de badkamer, wasje draaien, vaatwasser uitruimen, een doekje over het toilet... Ze zullen je dankbaar zijn! 

2. STERRENPOSTER VAN PLACE THE MOMENT

De stand van de sterren op het exacte moment dat de baby werd geboren voor altijd vereeuwigd! Een super leuk én uniek kraamcadeau om te geven: de gloednieuwe sterrenposters van Place the Moment. Speciaal gemaakt voor de geboorte van de kleine. De geboorteposter kan je helemaal zelf ontwerpen, zodat deze helemaal aansluit op de newborn. Place it, name it & love it! Kies de plek, tijd en datum van de geboorte, voeg je eigen tekst toe (bijvoorbeeld de naam of een mooie quote) en kies uit verschillende kleuren en formaten. De posters van Place the Moment zijn van hoge kwaliteit en bevatten de fijnste details. Een prachtige persoonlijke verrassing voor de kersverse ouders!

 3. gepersonaliseerde cadeaus van personalsurprise

Hoe leuk is een gepersonaliseerd kraamcadeautje dat vereeuwigd wordt door een gravure?! PersonalSurprise heeft onwijs veel leuke cadeautjes die je kan personaliseren voor kersverse ouders en de newborn! Wijnglazen laten graveren of mama’s snoeppot ontwerpen. Voor de kleine kan je een minisnijplankje of kinderbestek met hun naam erop cadeau doen.

Stuk voor stuk unieke cadeautjes waar ze jarenlang plezier van gaan hebben. Neem vooral een kijkje bij de kraamcadeaus van PersonalSurprise! Vergeet niet verder te zoeken op de uitgebreide website. Er is onwijs veel te zien en alles is naar wens te personaliseren, dus misschien krijg je wel inspiratie voor een ander kraamcadeau!

4. Camera en printer in één VAN INSTAX

Een camera en printer in één? Hoe handig is dat! Met de INSTAX mini LiPlay krijg je de kans om eerst nog de foto's te bekijken voordat je besluit te printen. Superhandig en ideaal om de bijzondere kraamtijd vast te leggen. Of het nu gaat om de eerste foto's van de kleine of gezellige kiekjes van het bezoek, alles verdient een mooi plekje.

Heeft de nieuwe mama of papa de camera niet bij de hand, maar wel een mobiel? Geen probleem! Met de INSTAX mini LiPlay kunnen ze de foto's gewoon later vanaf hun smartphone printen. Deze camera gebruikt instax mini filmformaat, perfect voor fotoalbums of het eerste jaarboek van de baby.

Met de INSTAX mini LiPlay geef je niet alleen een heel mooi cadeau, maar ook een manier voor het gezin om gemakkelijk en snel mooie herinneringen te creëren en te bewaren tijdens de drukke kraamperiode en alle bijzondere jaren die nog volgen. Een geschenk dat blijft geven!

INSTAX MINI LIPLAY

5. numsy White Noise voor baby's

Voor baby’s die moeite hebben om in slaap te vallen of onrustig slapen, kan een white noise-apparaat uitkomst bieden. Een superleuk en origineel kraamcadeau om te geven! Veel kinderen vallen in slaap tijdens het stofzuigen, in de auto of als je je haar föhnt. Dat is geen toeval; deze constante ruis werkt kalmerend en doet baby’s denken aan het suizende geluid van bloed dat door de baarmoeder stroomt. Deze constante ruis noemen we ‘witte ruis’ of ook wel: white noise!

Met MiniMe's favorite de white noise-machines van Numsy kunnen ouders hun kindje op een natuurlijke manier beter laten slapen. Ze bevatten verschillende natuurlijke geluiden, witte ruis en andere vormen van ruis, wat kindjes een veilig en geborgen gevoel geeft. Ongetwijfeld ga je hier de kersverse ouders heel blij mee maken!

Daarbij mogen we een kortingscode geven van 10%! Met de code Mini10 krijg je 10% korting op je aankoop!

Voor meer info over de verschillende soorten white noise-apparaten van Numsy kun je terecht op hun website, bekijk het gehele assortiment op de website van Numsy!

baby met Numsy white noise apparaat

6. GEPERSONALISEERDE CADEAUS VAN KIDSDECO

Gepersonaliseerde kraamcadeaus zijn de perfecte manier om ouders en hun pasgeborene te verrassen met iets unieks en betekenisvols! Een schattige badcape, een geboortetegeltje, babymuts of lakentjes? Je vindt het bij Kidsdeco! Bij Kidsdeco hebben ze heel verschillende opties om zo het perfecte kraamcadeau te vinden. Van schattige motiefjes tot prachtige kleuren, voor ieder wat wils! De cadeautjes stralen stuk voor stuk liefde uit en laten perfect zien hoe blij je bent met de komst van dit kleintje. Goed om te weten, de gepersonaliseerde items hebben ook een snelle levertijd! De meeste items heb je namelijk al binnen 2 tot 3 werkdagen in huis! Ook ideaal dus voor als je nog een last minute cadeautje zoekt. Neem een kijkje op Kidsdeco.nl voor alle opties! 

TIP!

Het leven met een baby is ineens een stuk drukker. Stofzuigen, schoonmaken; het wordt zo lastig! Jezelf aanbieden voor klusjes als deze is dan een heel lief en bruikbaar cadeau! Je kunt er ook vast een oppas tegoedbon bij doen voor als de ouders klaar zijn voor een datenight. Zo heb jij een avondje met de schattige baby vast in de pocket!

7. teddy Kinderfauteuil met naam

Een prachtig cadeau voor op de babykamer: de kinderfauteuil in Teddy stof, gepersonaliseerd met de naam van het kindje. Deze teddy stoffen stoeltjes zijn verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren, waaronder subtiel beige/wit, diep bosgroen, warm lichtbruin, verfrissend mintgroen en lieflijk roze. Wat de fauteuils extra bijzonder maakt, is dat ze met liefde en vakmanschap met de hand worden gemaakt in Nederland. De afneembare hoes maakt het eenvoudig om de stoel schoon te maken of zelfs te voorzien van een nieuwe look, perfect bijvoorbeeld wanneer de babykamer een kinderkamer wordt en de ouders een nieuw kleurtje willen. Een cadeau dat dus jaren mee gaat! Bekijk de prachtige stoel op KidZ ImpulZ! 

kinderkraamcadeau

 8. Spaarpot 

Een kind is duur, dat is nu eenmaal een feit. Daarom zullen veel ouders het voornemen hebben om van jongs af aan al voor hun kids te sparen. Koop een vrolijke spaarpot voor de pasgeboren baby en doe er een natuurlijk alvast een eerste eigen bijdrage in. Een goed begin is het halve werk! De spaarpotten van BamBam zijn ontzettend leuk en echt een leuke toevoeging aan de babykamer. 

spaarpotten als kraamcadeau

 9. Sophie de Giraf

Sophie de Giraf is onder jonge ouders een heel bekend merk dat al ruim 50 jaar bestaat. Er is een hele collectie aan speeltjes, serviesgoed, verzorgingsproducten en nog veel meer. Vooral het bijtspeelgoed is populair: een originele Sophie of een zachte bijtring valt ongetwijfeld in de smaak!

MIS NIETS MET ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de leukste artikelen?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

10. ledikant deken

Koeka heeft prachtige ledikant dekens in verschillende stoffen en kleuren. Mooie luxe dekens die de kersverse ouders zeker zullen waarderen! Lekker als dekentje voor de koude maanden of als sprei voor op bed mocht de baby nog te klein zijn voor de ledikant. Een heerlijke must-have

11. baby badjas 

Hetzelfde merk heeft ook de schattigste badjasjes! Heerlijk voor na het badderen, bij het zwembad of tijdens vakanties. De badjassen hebben een zachte stof en gaan een paar maten mee. Een ideaal kraamcadeautje!  

cadeaus van koeka

12. een outfit voor mama

Een cadeautje voor de baby is superleuk, maar een cadeautje voor Mama kan niet in dit lijstje ontbreken! Na maanden zwangerschapskleding is een nieuwe outfit een origineel en leuk cadeau! Een mooie jurk of prachtige trui die ze op het oog heeft. Ken je de moeder niet heel goed? Een cadeaubon is altijd goed! 

13. geboortekaartjes

Een wel heel origineel kraamcadeautje: de geboortekaartjes! Iets wat de kersverse ouders waarschijnlijk graag willen uitsturen, door dit cadeau te doen help je ze zeker op weg! Hoe leuk is het om bij te dragen aan dit bijzondere cadeau. Lief, leuk & eigen heeft tal van toffe geboortekaartjes. Neem eens een kijkje! Vast en zeker dat er hier wat voor de ouders bij zit.

14. Boek met naam

Boeken zijn heel leuk om te krijgen. Als je iets origineels wilt geven, is een boek met de naam van de baby een goed idee. Zoals een persoonlijk kinderboek van Woezel & Pip, Dikkie Dik, nijntje of Bumba! Er zijn héél veel leuke kinderboeken te koop die te personaliseren zijn.

15. Keuzecadeaukaart

Toegegeven, het is niet erg origineel, maar neem van ons aan: kersverse ouders zijn dolblij met cadeaubonnen! Als je net een kindje hebt gekregen, heb je veel spullen nodig. Vaak heb je nog niet alles in huis, omdat je eerst wil ervaren of je iets ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Hoe heerlijk is het dan als je met tegoedbonnen iets kunt kopen wat je écht handig of leuk vindt? 

Met een Keuze Cadeaukaart weet je zeker dat je cadeau in de smaak zal vallen. Degene die 'm krijgt kan daarmee namelijk zélf een cadeau uitzoeken! De cadeaukaart is te besteden bij de leukste winkels en webshops of in te wisselen voor een tijdschriftabonnement.

Daarnaast kan de ontvanger er ook zelf een giftcard voor uitkiezen! Voor iedereen zit er wel iets bij, want de YourGift Keuze Cadeaukaart kan ingewisseld worden voor allerlei verschillende cadeaukaarten, zoals de Bijenkorf, Thuisbezorgd, Bol.com, Zalando, Wehkamp en nog veel meer!

Isabel Van Der Boog

Door

24 april 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.