Kraamcadeau maken: 7x creatieve ideeën

Kraamcadeau maken: 7x creatieve ideeën

Een persoonlijke manier om een nieuwe baby te verwelkomen? Wat dacht je van een zelfgemaakt kraamcadeau!

Een leuke en originele manier om kersverse ouders te verrassen is door zelf een kraamcadeau te maken. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren en hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Hou je van schilderen, kun je goed breien of ga je voor een mooi upcycle project? Heb jij wel zin om aan de slag te gaan? Dan help ik je alvast op weg met wat toffe ideetjes om een kraamcadeau te maken!

Yay! Een nieuwe baby om te vertroetelen. Het is superleuk om nu een zelfgemaakt kraamcadeau te geven. Door zelf een kraamcadeau te maken, kun je er persoonlijk voor zorgen dat het iets is waar ouders en baby echt van kunnen genieten. Ze zullen het bovendien echt bijzonder vinden en waarderen dat je er zo veel moeite in hebt gestoken.

Kun jij niet wachten tot je onder het genot van beschuit met muisjes toeziet hoe jouw kado ontvangen wordt? Begin dan snel en maak één van deze leuke kraamcadeaus zelf!

roze knuffel met kado

LEES OOK: Leuke kraamcadeaus om te geven en krijgen

Luiertaart

Eén van de meest bekende zelfgemaakte kraamcadeaus is denk ik toch wel de luiertaart. Van luiers hebben kersverse ouders er namelijk nooit genoeg! Het maken van een luiertaart is ontzettend simpel. Als je even snel een kijkje neemt op internet, vind je zo tientallen sites die stap voor stap vertellen hoe je het moet doen. Vind je een luiertaart niet zo origineel? Wat dacht je dan van een luierboeket, luierwieg of luierkasteel?

Breien, borduren of haken

Ben jij goed met wol? Dan zijn er voor jou heel veel mogelijkheden om een gaaf kraamcadeau te maken. Denk aan slofjes, mutsen, omslagdoeken of dekentjes. Wil je liever iets van speelgoed maken? Denk dan aan rammelaars, speenkoorden, figuurtjes voor aan een muziekmobiel of een knuffeltje.

Toch meer van het borduren? Wat dacht je van een mooi kussentje of borduurwerkje voor in de babykamer? Je kunt eindeloos variëren met wat fantasie en de juiste skills. Unieker kun je het bijna niet maken!

 collage met borduursets

  1. kruissteekpakket vervaco baby
  2. Borduurwerk Materiaal Package Kit
  3. Van Gogh Starry Sky Patroon Punch Needle Kit
  4. Embroidery materials package

10 Dagen-mand

Een ontzettend origineel kraamcadeau om te maken is een kraammand, oftewel een 10 dagen-mand. Hier zitten tien kraamcadeaus in, voor elke dag van de kraamtijd eentje. Je kunt dan voor iedere dag een ander thema kiezen of de hele mand een bepaald thema geven en hier dan bijpassende kado’s bij kopen.

Je kunt dit voor bijna elk budget doen, je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet. Om het extra persoonlijk te maken, kun je voor elke dag aan elk kado een klein berichtje toevoegen. Verzamel dan al deze cadeaus samen in een mand of in een andere originele verpakking, et voila, je hebt een super leuk, persoonlijk kraamcadeau gemaakt!

Voorbeeld 10 dagen-mand met verschillende kraamcadeaus:

Kado 1:  Verzorgingsproduct(en) voor de baby
Kado 2: Activiteit(en) voor de baby (rammelaar, speelgoed, bijtring...)
Kado 3: Iets persoonlijks
Kado 4: Kado(s) voor mama
Kado 5: Leuke babykleertjes
Kado 6: Gaaf accessoire voor de babykamer
Kado 7: Een lief knuffeltje
Kado 8: Een voorleesboekje
Kado 9: Een oppasbon voor als de ouders een dagje weg willen
Kado 10: Een kraamboek of fotoboekje

(TIP! Ik had mijn vriendin mijn polaroid-camera geleend, waardoor er ter plekke foto’s in het fotoboekje geplakt konden worden met alle babyvisite!)

Cadeaubonnen

Met een cadeaubon bedoel ik niet die uit de winkel. Bied jezelf aan als kraamcadeau! Maak bijvoorbeeld een boekje met verschillende cadeaubonnen die over een bepaalde periode geïnd kunnen worden. Denk hierbij aan een cadeaubon voor oppassen op de baby, oppassen op eventuele andere kids, een maaltijd koken of schoonmaken. Dit zal bij de new parents vast erg in de smaak vallen!

Baby-mijlpaalkaartjes

Mijlpaalkaartjes zijn leuke kaartjes die gebruikt worden om de mooie en bijzondere mijlpalen van een baby vast te leggen. Die kun je kant en klaar kopen, maar het is veel leuker om ze zelf te maken als kraamcadeau! Je kunt online ontzettend veel voorbeelden vinden op Pinterest of Google. Maak ze extra persoonlijk door de naam van de baby, zelfbedachte mijlpalen en quotes toe te voegen. Ken je de gave handlettering-trend? Met mooie sierlijke letters maak je de kaartjes nóg unieker! Begin maar vast met oefenen...

 collage met milestonekaartjes

  1. Kraamkado - Milestone Cards
  2. Baby Milestone Pakket Oh Baby! Ginger Ray
  3. Mijlpaalkaarten - Milestone kaarten
  4. Milestone™ Baby Photo Cards Mijlpaalkaart

LEES OOK: De leukste baby-mijlpaalkaarten

Herinneringsdoos maken

Een herinneringsdoos kan natuurlijk van alles zijn, maar in dit geval bedoel ik een doos of kist waarin allerlei spullen van baby’s eerste jaar in bewaard kunnen worden. Kies dus een gaaf omhulsel zoals een houten kist, een koffertje of een mooie cadeaudoos en pimp deze helemaal op.

Maak hierin bijvoorbeeld kleinere bakjes of vakjes voor de diverse dingen die verzameld kunnen worden door de kersverse ouders. Denk hierbij aan een plukje haar, het eerste tandje, echofoto’s en het geboortekaartje. Zorg dat de doos van stevig materiaal is gemaakt, hij moet natuurlijk lang bewaard kunnen worden!

LEES OOK: Herinneringskist voor later - dit kun je erin doen

herinneringsdoos

Maaltijden

We hadden het al eerder over een cadeaubon voor maaltijden. Maar wat dacht je van gewoonweg maaltijden geven als kraamcadeau? De nieuwe ouders hebben het al ontzettend druk met de newborn en alle visite. Een verse, gezonde en voedzame maaltijd koken schiet er dan vaak bij in of ze hebben er gewoon geen energie voor. Maak daarom wat vriezerproof-maaltijden voor ze zodat ze even vooruit kunnen. Een klein gebaar waar je ze waarschijnlijk heel erg blij mee maakt!

Savannah Schreuter

Door

04 februari 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.