Kraamcadeau kopen - Wat koop je voor een pasgeboren baby?

Kraamcadeau kopen - Wat koop je voor een pasgeboren baby?

Als je op kraamvisite gaat, is het leuk om een kraamcadeau mee te nemen. Maar wat koop je voor de pasgeboren baby of de new mom? Wij vertellen alles over kraamcadeaus en hebben veel inspiratie!

Wil jij de new parents verassen tijdens de kraamtijd, dan is een kraamcadeau de juiste zet! Een kraamcadeau is een cadeau voor de kersverse mama of baby (oké, iets liefs voor de partner mag dan ook) waar ze iets aan hebben tijdens of na de kraamtijd. Een handig, praktisch en/of gewoon leuk kado waar je zelf eventueel nog een personal touch aan kunt toevoegen.

Tijdens het kraambezoek of op een kraamfeest is er de mogelijkheid om kersverse ouders te verrassen met leuke kraamcadeaus. Bij het kopen of maken van een kraamcadeau is het slim om in je achterhoofd te houden: welk kraamcadeau zou ik nu willen krijgen? Dit helpt vaak al bij het kiezen van een passend kado voor de newborn of zijn ouders!

LEES OOK: Kraambezoek vs. kraamfeest

baby bij ouders

Hoeveel geld geef je uit aan een kraamcadeau?

Ja… Wat geef je nou uit aan een kraamcadeau? Het ligt aan veel verschillende dingen. Allereerst: wat is je budget, wat kun je uitgeven en voor wie is het? Het is namelijk logisch dat je wat meer uitgeeft aan een familielid of goede vriendin, dan aan een collega of kennis. Wil je het helemaal low budget houden? Dan kun je altijd een leuk kraamcadeau maken!

Kraamcadeaus voor kennis of collega

Aan mensen met wie je niet zo veel omgaat, zoals een kennis of collega, is het prima om minder dan €20 te besteden. Het hoeft maar iets kleins te zijn waar je de nieuwe ouders blij mee gaat maken als je naar de baby gaat kijken. Het gaat om het gebaar!

Kraamcadeau voor goede vrienden

Voor vrienden mag het wel iets meer (mits je je dat kunt veroorloven, het hóeft niet). Je gaat hier vaker langs en kent de mama (of partner) ook beter! Voor vrienden kun je dus wel tussen de €20 en €50 euro opzij zetten, net wat je kunt missen. Je gaat de baby regelmatig zien, dus mag een groter cadeau voor het kleintje en de mama best wel!

schattige baby in handen

Kraamcadeau voor beste vrienden en familie

Als laatste heb je natuurlijk je inner circle, je beste vriendin en je familie. Mensen die je veel ziet en voor wie je al maanden in afwachting bent van de nieuwe aanwinst. Voor deze mensen, van wie je veel houdt, kun je een kraamkado kopen tussen de €50 en €100 (wederom: alleen als je dat zelf wil én het kunt missen). Dit zal iets zijn waar ze al maanden over praat, waarvan je weet dat ze het nodig heeft of wat je zag liggen in de winkel en bij de zwangerschapsaankondiging al wilde kopen.

Originele kraamcadeaus

Alle kraamcadeaus zijn goed bedoeld, maar soms wil je gewoon net iets origineler zijn. Geen knuffeltje of babykleding, maar een origineel kraamcadeau dat goed in de smaak zal vallen en ook praktisch en handig is voor de baby en mama.

Lees ons artikel Originele kraamcadeaus die je wél wil krijgen voor lekker veel inspiratie en tips voor een out-of-the-box kraamcadeau!

collage met kraamcadeaus

  1. O'Baby by Pauline 1  
  2. Bergstein Cozy  
  3. Sophie de Giraf Bijtring
  4. Jollein Flamingo Hydrofiel luier  

Kraamcadeau tweeling

Niet één, maar twee kleintjes om een kraamcadeau voor te kopen! Wat doe je dan? Ga je voor hetzelfde cadeau, bij elkaar passende cadeautjes of twee compleet verschillende dingen?

Matchende kraamcadeaus tweeling

Ga je voor twee keer hetzelfde kraamcadeau voor een tweeling? Zorg dan dat ze matchen met elkaar. Ga voor leuke rompertjes met een tekstje, badcapes in twee verschillende kleuren of mooie mutsjes met hun namen. Zo hebben ze leuke gepersonaliseerde cadeautjes die ook nog eens goed bij elkaar passen.

Een ander handig cadeau is om heel veel van één product te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luiers of hydrofiele doeken. De new mom zal nu twee keer zo snel door alles heen gaan, dus een dubbele hoeveelheid in huis hebben zal van harte gewaardeerd worden.

Weet je echt geen kraamcadeau voor een tweeling? Dan doet een bon het altijd goed. Dit kan een kadobon zijn om leuke kleertjes en spulletjes van te kopen, maar ook een persoonlijke bon. Denk hierbij aan een avondje oppassen, koken of boodschappen doen. Met twee baby’s zal de nieuwe mama het dubbel zo druk hebben, dus neem eens iets van haar over!

tweeling in bed

Kraamcadeau voor ouders

Wil je ook een kraamcadeau voor de mama kopen, of voor beide ouders? Wat dacht je van een leuke bon waarmee ze iets kunnen gaan doen. Een etentje, spa-bezoek of dagje weg? Misschien gelijk in combinatie met een oppasbon, dan is dat ook gelijk geregeld! Zijn ze nog niet klaar om weg te gaan? Verras dan de mama met een at home dinner met al haar lievelingseten en drinken, dat ze negen maanden heeft moeten missen. 

Wil je iets kleiners geven? Dan doen fijne verzorgingsproducten het ook goed als kraamcadeaus voor ouders. Geurende badspulletjes, crèmes of een lekker parfum. De baby wordt nu verwend met allemaal fijne producten voor zijn zachte huidje, dus ook papa en mama verdienen wat nieuws om van te genieten!

Zelf kraamcadeau maken

Wil jij liever creatief aan de slag? Een originele manier om de kersverse ouders te verrassen is met een zelfgemaakt kraamcadeau! Dit hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Heb jij serieuze verf-skills, ben jij goed met wol of is een upcycle project meer jouw ding? Met al deze mogelijkheden kun je tegenwoordig een origineel kraamcadeau maken. Heb jij wel zin om aan de slag te gaan?

In ons artikel Kraamcadeau maken: 7x creatieve ideeën verzamelen wij voor jou wat inspiratie voor leuke creatieve kraamcadeaus die je zelf kunt maken.

meisje tekent op de muur

Kraamcadeau versturen

Ben jij niet in de gelegenheid om op kraamvisite te gaan of ontvangt het kersverse stel voorlopig nog even geen bezoek? Dan kun je ook een leuk kraamcadeau versturen! Op deze manier kun je alsnog de new parents verrassen en er zelf een beetje bij zijn.

Wij hebben in ons artikel over kraamcadeaus versturen heel veel leuke kado’s verzameld die zó bij de newborn en de familie afgeleverd worden!

TIP! Via ilovespeelgoed.nl kun je superleuke babycadeaus kopen. Zij pakken het gratis heel leuk in en je kunt een berichtje bij je bestelling schrijven dat zij dan op een kaartje zetten!

 collage met verstuurbare kraamcadeaus

  1. Swaddle doek XL - Bosdieren
  2. Zoedt Kraamcadeau pakket ‘Welkom kleine uk’ – Groot
  3. Gepersonaliseerde spaarpot met naam
  4. Neutral Cadeauverpakking met Jollein Nijlpaard

Naamcadeautje als kraamcadeau

Wil jij iets persoonlijks voor de baby kopen, dan is een naamcadeautje the way to go! Er zijn tegenwoordig super veel mogelijkheden voor mooie kraamcadeautjes met de naam van het pasgeboren kindje erop. Ga voor een tof decoratie-item voor de babykamer, een mooie rammelaar of een spaarpotje om te sparen voor later.

Wij schreven al eerder een leuk artikel met 5x De leukste originele naamcadeautjes!

krukje met naam

Kraamcadeau voor broertjes en zusjes

Heb je een goede band met degene bij wie je op kraambezoek gaat en ken je dus ook eventuele andere kindjes? Dan is het soms ook leuk om iets kleins voor hen mee te nemen als kraamcadeautje. De nieuwe baby krijgt namelijk nu alle aandacht, dus zo laat je even zien dat er ook nog aan hen gedacht wordt!

Het hoeft dus niet iets groots te zijn. Eventuele kraamcadeaus voor broertjes en zusje zijn knutselspullen, boekjes of spelletjes. Iets kleins waar ze zich, als dat uitkomt, even mee terug kunnen trekken!

Savannah Schreuter

Door

22 januari 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.