Geslacht van je baby bekendmaken? Tips om een gender reveal party te organiseren!

Geslacht van je baby bekendmaken? Tips om een gender reveal party te organiseren!

Naast de babyshower is er nu ook een Gender Reveal Party, waarin ouders het geslacht van de baby bekendmaken aan vrienden en familie. Zo organiseer je die!

Het geslacht van je baby bekendmaken is een leuke reden voor een gender reveal party! Zo heb je al de babyshower, waarin de moeder extra in het zonnetje wordt gezet. Maar je kunt nu nóg een feestje aan de zwangerschap toevoegen: de Gender Reveal Party (het geslacht bekendmaken van je baby). Deze trend is overgewaaid uit Amerika. Wij laten je zien hoe je op een leuke en niet zo cheesy manier een gender reveal party kunt invullen. 

Wat is een gender reveal party?

Bij een Gender Reveal Party onthul je het geslacht van je baby op een leuke en originele manier. Voor dit feestje nodig je alle mensen uit die dicht bij jou staan. Wat is er nou leuker om zo iets bijzonders met de belangrijkste mensen te vieren?

Wanneer organiseer je een gender reveal party

Je krijgt het geslacht vaak bij de 20-weken echo te horen. Ook weet je dan direct of je baby geen lichamelijke afwijkingen heeft. Ben je nou heel nieuwsgierig naar wat voor geslacht het wordt, dan kun je het ook al eerder te weten komen! Als je rond de 15e week zwanger bent, kun je een geslachtsbepalingsecho (pretecho) doen en de gender reveal party wat eerder houden. Wij hebben een aantal leuke ideeën verzameld voor dit feestje! 

Geslacht bekend maken met een taart

Je kunt het geslacht bekendmaken door middel van een taart. Wil je zelf het geslacht ook pas horen bij de Gender Reveal Party? Vraag aan de echoscopiste of ze een dichte envelop mee wil geven met daarin het geslacht van jullie baby. Geef deze vervolgens aan diegene die de taart maakt, zonder dat jullie het nog weten! De buitenkant van de taart of cake kun je bijvoorbeeld helemaal wit of een andere neutrale kleur laten. Je snijdt samen de taart open en de kleur van de binnenkant van de taart staat dan voor het geslacht van jullie toekomstige kindje!

GESLACHT BEKEND MAKEN BALLONNEN KNAPPEN  

Je kunt het geslacht ook onthullen door twee ballonnen op te hangen. Deze kunnen roze en blauw zijn, of helemaal zwart. Op het moment suprême, als iedereen met champagne in de hand staat (jij een alcoholvrije uiteraard) prik je samen met je man de ballonnen kapot en valt er roze of blauwe confetti uit. 

Het is ook leuk om een confetti-kanon af te schieten met daarin roze of blauwe snippers! Of wat dacht je van een grote 'pinata' in de vorm van vraagteken? Die moet je dan kapot slaan, waarna er roze of blauwe confetti uit valt!

spellen gender reveal party

Het allerleukste is natuurlijk om er een spel van te maken.

  • Wear your guess
    Laat de gasten bij aankomst kiezen of het een jongen of een meisje is. Doe dit door middel van roze/blauwe knijpers. Ook is het leuk om zelf speldjes te maken met bijvoorbeeld strikjes en snorretjes. De gasten moeten deze opspelden en zo maak je er een leuke 'wedstrijd' van. Je kunt de gasten van tevoren ook vragen om roze of blauwe kleding te dragen.

  • Name suggestions
    Een naam verzinnen is zo makkelijk natuurlijk niet. Laat de gasten suggesties voor de babynaam geven. Misschien kom je zo nog op leuke nieuwe inspiratie!

  • Ballonnen prikken
    Het is natuurlijk leuk om zelf de ballon kapot te prikken, maar je gasten mee laten doen is misschien nog wel leuker. Hang verschillende ballonnen op. In één ballon zit het geslacht, maar wie prikt de juiste ballon kapot?  

Cadeautips gender reveal party

Als gast wil je natuurlijk niet met meisjescadeautjes aankomen als het uiteindelijk een jongetje wordt. Ga daarom voor leuke unisex cadeautjes! Denk dan bijvoorbeeld aan:

Decoratie voor een gender reveal party

Het is natuurlijk leuk om van de gender reveal écht een feestje te maken. Daar hoort toffe decoratie bij! Kleed de tafel met dé taart bijvoorbeeld aan met leuk 'boy or girl'-servies en andere accessoires. Hang slingers op in zowel blauw als roze en blaas toffe folieballonnen op voor een extra partysfeertje!

nog meer gender reveal-ideeën 

Opzoek naar nog meer inspiratie? We zetten nog wat te gekke foto's voor je op een rij!

Heb jij al plannen gemaakt voor een gender reveal party of hou je het toch maar bij een babyshower?

Redactie MiniMe.nl

Door

02 april 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.