Geslacht van je baby bekendmaken? Tips om een gender reveal party te organiseren!

Naast de babyshower is er nu ook een Gender Reveal Party, waarin ouders het geslacht van de baby bekendmaken aan vrienden en familie. Zo organiseer je die!

Het geslacht van je baby bekendmaken is een leuke reden voor een gender reveal party! Zo heb je al de babyshower, waarin de moeder extra in het zonnetje wordt gezet. Maar je kunt nu nóg een feestje aan de zwangerschap toevoegen: de Gender Reveal Party (het geslacht bekendmaken van je baby). Deze trend is overgewaaid uit Amerika. Wij laten je zien hoe je op een leuke en niet zo cheesy manier een gender reveal party kunt invullen. 

Wat is een gender reveal party?

Bij een Gender Reveal Party onthul je het geslacht van je baby op een leuke en originele manier. Voor dit feestje nodig je alle mensen uit die dicht bij jou staan. Wat is er nou leuker om zo iets bijzonders met de belangrijkste mensen te vieren?

Wanneer organiseer je een gender reveal party

Je krijgt het geslacht vaak bij de 20-weken echo te horen. Ook weet je dan direct of je baby geen lichamelijke afwijkingen heeft. Ben je nou heel nieuwsgierig naar wat voor geslacht het wordt, je kunt het ook al eerder te weten komen! Als je rond de 15e week bent kun je een geslachtsbepalingsecho doen - en de gender reveal party wat eerder houden. Wij hebben een aantal leuke ideeën verzameld voor dit feestje! 

Geslacht bekend maken met een taart

Je kunt het geslacht bekend maken door middel van een taart. Wil je zelf het geslacht ook pas horen bij de Gender Reveal Party? Vraag aan de echoscopiste of ze een dichte envelop mee wilt geven met daarin het geslacht. Geef deze vervolgens aan diegene die de taart maakt, zonder dat jullie het nog weten! De buitenkant van de taart of cake kun je bijvoorbeeld helemaal wit laten. Je snijdt samen de taart open en de kleur van de taart is het geslacht van jullie toekomstige kindje.

GESLACHT BEKEND MAKEN BALLONNEN KNAPPEN  

Je kunt het geslacht ook onthullen door twee ballonnen op te hangen. Deze kunnen roze en blauw zijn, of helemaal zwart. Op het moment suprême, als iedereen met champagne in de hand staat (jij een alcoholvrije uiteraard) prik je samen met je man de ballonnen kapot en valt er roze of blauwe confetti uit. 

spellen gender reveal party

Het allerleukste is natuurlijk om er een spel van te maken.

  • Wear your guess
    Laat de gaste bij aankomst kiezen of het een jongen of een meisje wordt. Doe dit doormiddel van roze/blauwe knijpers. Ook is het leuk om zelf speltjes te maken met bijvoorbeeld strikjes en snorrtjes. De gaste moeten deze opspelenden en zo maak je er een leuke 'wedstrijd' van.
  • Name suggestions
    Een naam verzinnen is zo makkelijk natuurlijk niet. Laat de gaste name suggestions geven. Misschien kom je zo nog op leuke nieuwe inspiratie!
  • Ballonnen prikken
    Het is natuurlijk leuk om zelf de ballon kapot te prikken maar je gaste mee laten doen is misschien nog wel leuker. Hang verschillende ballonnen op. In één ballon zit het geslacht maar wie prikt de juiste ballon kapot?  

Cadeau tips gender reveal party

Als gast wil je natuurlijk niet met meisjes cadeautjes aankomen als het uiteindelijk een jongentje wordt. Ga daarom voor leuke unisex cadeautjes! Denk dan bijvoorbeeld aan speentjes (die kun je niet genoeg hebben), speeltjes en leuke rompertjes. Hier vind je de leukste unisex cadeautje's

nog meer gender reveal ideeen 

Opzoek naar nog meer inspiratie? We zetten nog wat te gekke foto's voor je op een rij!

Heb jij al plannen gemaakt voor een gender reveal party of hou je het toch maar bij een babyshower?

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 3 reacties geplaatst.

1 jaar geleden

Goedemorgen,

Een ander leuk idee voor het bekend maken van het geslacht is d.m.v. een gender reveal ballon. Een grote zwarte (ondoorzichtig) heliumballon van maarliefst 90cm gevuld met allemaal kleine roze of blauwe heliumballonnen. Als het moment daar is, prik je ballon kapot en knallen de kleine ballonnetjes er uit en deze zweven dan door de kamer. Superleuk.

2 jaar geleden

Wat voor een quiz ik kan niks leuks vinden decoratie heb ik en we maken het bekend doormidden van de kleur taart maar verder weet ik niks help me please quiz lijkt me leuk

3 jaar geleden

Jaaa ???? Fantastisch. Wij hebben het ook gedaan. Echt een super leuke dag gehad! We kwamen er zelf ook pas die dag achter dat we een dochter kregen bij het aansnijden van de taart ????. We hadden een quiz voor de volwassenen, babysokjes speurtocht voor de kindjes met een prijsuitreiking voor team blue en team pink. Er waren zelfs een aantal mensen helemaal in het blauw of roze gekomen. Super leuke dag!

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.