Gender reveal op afstand

Gender reveal op afstand

Zo maak je het geslacht van je baby op een leuke manier bekend als je geen feestje kan of mag geven!

Een gender reveal op afstand: kan dat? Jazeker! Hoe maak je het geslacht van je kind op een leuke manier bekend aan je naasten, als je geen feestje kan of mag organiseren? Ik geef je tips om dit bijzondere moment niet zomaar voorbij te laten gaan. Want ook tijdens de coronacrisis kun je een gender reveal party houden!

Wat is een gender reveal party?

Het geslacht van je baby onthullen aan de mensen om je heen kun je op een leuke en originele manier doen met een gender reveal party. Je nodigt hierbij alle mensen uit die dicht bij jou staan en dit bijzondere moment mee willen vieren.

LEES OOK: Alles over een gender reveal party

gender reveal tijdens corona

Vanwege de huidige maatregelen rondom de coronacrisis is het niet mogelijk om thuis of op locatie een gender reveal party te kunnen geven. Dit houdt in dat je dus iets creatiever te werk moet gaan. Hoe kan je alsnog op een bijzondere manier op afstand het geslacht van jullie baby onthullen aan de mensen die dicht bij je staan? Ik geef je tips!

gender reveal op afstand met ballonnen

Misschien heb je dit idee wel eens voorbij zien komen: al jullie naasten zijn aanwezig en jullie prikken samen een ballon door. Roze of blauwe confetti zwiert door de lucht en iedereen weet wat het wordt! Als dit om wat voor reden dan ook even niet kan of mag, kun je dit ook in een livevideo of videocall doen. Ook leuk om al jullie naasten een ballon te sturen en dan tegelijkertijd de ballon door te prikken!

Een alternatief is een doos met roze of blauwe ballonnen om op afstand het geslacht van je baby bekend te maken. Iedereen opent tegelijkertijd de doos met ballonnen. It’s a …!

gender reveal ballon

Bestel hier de ballonnen voor een gender reveal op afstand:

gender reveal op afstand met video en beschuit met muisjes

Maak een filmpje in zwart-wit waarbij je een beschuitje besprenkelt met muisjes. Aan het eind van dit (korte) filmpje zet je de video om in kleur, surprise! Deel de video vervolgens met je dierbaren of speel het af tijdens een videocall.

gender reveal op afstand via zoom oF skype met echofoto

Ik heb zelf onlangs een gender reveal op afstand gedaan. Ik had net de pech dat een pretecho niet meer mogelijk was vanwege het coronavirus, dus ik moest sowieso wachten tot de 20 wekenecho om het geslacht te weten te komen.

Mijn man mocht helaas ook niet mee met de echo, dus we hebben het geslacht op de echofoto laten zetten. Stiekem had ik al een vermoeden tijdens de echo dat het een meisje zou worden (de streepjes!). Eenmaal thuis hebben we onze familie gebeld met videobellen en de echofoto uit het envelopje gehaald: tadaaa, een meisje!

Taarttopper gender reveal

gender reveal op afstand met gebak

Nog een leuk idee voor een gender reveal op afstand: onder het mom “Steun het MKB”, kun je natuurlijk ook bij de lokale bakker heerlijke gebakjes laten maken. Breng ze samen rond, hang het aan de deurknop en bel aan. Maak er een leuk momentje van in de voortuin en geniet van dit bijzondere moment. Ook is het mogelijk om iets lekkers via de post te verzenden. Je moet dan wel even wachten totdat iedereen het heeft ontvangen als je dit gezamenlijk wilt opeten. ;-)

Bestel hier roze of blauw gebak en taart >>

gender reveal op afstand met kraskaart

Stuur leuke setjes met kraskaarten naar jullie familie en vrienden en kras ze tegelijk open tijdens een videocall. Of laat het krassen door iedereen filmen en maak er een leuke video van!

Bestel de kraskaartjes hier >>

cadeautips bij gender reveal op afstand

Als je naar een gender reveal party gaat, wil je als gast natuurlijk niet met lege handen aankomen en kies je al snel voor een unisex cadeau. Dit zijn leuke genderneutrale cadeaus om te geven:

Nu de gender reveal party op afstand is, kan je ook, zodra het geslacht bekend is, gelijk een bijpassend cadeau bestellen en laten bezorgen.

Gender reveal-cadeaus voor een meisje:

Gender reveal-cadeaus voor een jongen:

gender reveal op afstand kan nog steeds leuk zijn

Zoals je leest is een gender reveal nog steeds mogelijk, maar dan op afstand. Op een creatieve manier kan het juist heel bijzonder zijn. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt, jij bent immers zwanger!

Heb jij al plannen gemaakt voor een gender reveal party op afstand? Laat ons hieronder weten hoe jij het gaat aanpakken!

Nadine Ruchti

Door

19 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.