Het geslacht van je baby willen weten: de voordelen

Sommige stellen willen het niet weten, maar het weten van je geslacht van de baby heeft ook zo zijn voordelen.

Veel ouders to be willen graag weten wat het geslacht van hun kindje is. Zij zitten te springen om die ene (pret)echo: krijgen we een jongen of meisje? Het geslacht van je soon to be born baby weten heeft zeker een aantal voordelen!

Waar veel stellen die het geslacht van hun baby NIET willen weten kiezen voor neutrale kleuren als groen, geel, zwart of wit, hoef jij helemaal geen 'veilige' kleur te kiezen. En zo zijn er nog een paar grappige, mooie en leuke redenen om juist het geslacht van je baby wel te willen weten!

1. Bij naam noemen

Waarschijnlijk heb je sowieso al namen bedacht voor jongens en meiden. Maar hoe leuk is het om, zodra je weet wat het wordt, die kleine alvast bij zijn of haar naam te noemen? Je hoeft het geen 'het' of een andere gekke naam meer te geven, maar kunt samen al gewoon de echte naam gebruiken vanaf het moment dat je het weet.

2. Sterke band door het weten van het geslacht

Veel moeders die van tevoren weten wat het wordt, zeggen dat het de band tussen moeder en kind ook sterker maakt. Je hoeft niet langer te raden naar het geslacht en die wetenschap schijnt er dus voor te zorgen dat je een nog sterkere connectie voelt en je baby meer persoonlijkheid krijgt. Ook voor de (aanstaande) vader kan het weten van het geslacht de hele zwangerschap net iets 'echter' maken.

3. Kleding shoppen is makkelijk

Daar kunnen we moeilijk omheen. Natuurlijk zijn er genoeg broeken en truien die geschikt zijn voor meiden en jongens, maar die stoere beanie met logo of dat lieve jurkje... tsja, daar zul je toch echt mee moeten wachten voor je weet wat het wordt. Weet je het al, dan kan je met een gerust hart de kast volgooien met haarbanden, jurkjes en een paar roze items. Of je gaat voor de stoere baggy pants en trui. Je kunt je alvast focussen op één stijl en dat is ook makkelijker voor de kraamvisite.

4. Heel leuk nieuws!

Bij de ene vrouw zal de zwangerschap soepel verlopen zonder al te veel zwangerschapssymptomen, maar de bij de ander zal het er helaas minder rooskleurig aan toe gaan. Behoor je tot de laatste groep en hang je regelmatig boven het toilet, of ben je bijv. enorm prikkelbaar, dan kan je wel wat leuk nieuws gebruiken! En wat is er nu leuker om te horen dan het antwoord op de vraag of je een jongen of een meisje in je buik hebt? Dit kan je een enorme boost geven, omdat je nu weer een beetje beter weet voor wie je zo hard aan het werk bent.

5. Babykamer

Babykleding kopen is al makkelijker als je weet of je een jongen of een meisje krijgt, maar ook de babykamer is nu praktischer te verven en in te richten. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om een neutrale babykamer te kiezen, maar nu je weet dat je bijv. een jongen krijgt kan je de kamer echt aankleden met stoere accessoires. Sommige leuke dingen zijn echt alleen voor jongens of meiden en die kan je dan alvast in de kamer zetten.

6. Gender reveal party

Wij zijn fan van een feestje, zeker als het om de kleine draait. En dit is een heel leuke manier om te weten wat 'het' nu precies wordt! Nodig familie en vrienden uit en geef een echte gender reveal party om erachter te komen of je een jongen of meisje krijgt. Zo stel je ook iedereen tegelijk op de hoogte en hoef je niet tien keer je verhaal te doen (waar je misschien helemaal geen zin in hebt tijdens een van je 'emotionele periodes').

7. Rust

Sommige (aanstaande) moeders zijn nu eenmaal stresskippen, misschien herken je het wel. Je maakt je druk over de babykamer, babykleding, de babynaam en alle babyspullen die je moeten kopen. Het geslacht van de baby kan dan een enorme brok extra stress opleveren. Voor jou is het daarom heel fijn om te weten wat het geslacht van je baby nu precies is. Het geeft je rust en je kan dan alvast lekker fantaseren wat je allemaal met je kleine meid of man gaat doen.

8. Emotioneel moment

Wat we ook vaak horen/lezen is dat het bekendmaken van het geslacht van je baby toch wel een emotioneel moment is. Weet je het pas bij de bevalling, dan valt dat moment samen met de geboorte. Als je deze twee momenten dus apart meemaakt heb je twee keer een heel bijzonder moment.

Het wel of niet weten van het geslacht van de baby is een heel persoonlijke keuze, je hebt hier geen goed of fout. Wilde jij direct weten of je een jongen of meisje kreeg of heb je gewacht tot de bevalling? 

Daisy van Schaijik

Door

08 maart 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.