Babyshower organiseren | Zo doe je dat!

Babyshower organiseren | Zo doe je dat!

Babyshower organiseren? Wij hebben superhandige tips over leuke dingen om te doen, lekkere hapjes, versieringen en cadeaus!

Als je zwanger bent, is het bijna niet meer de vraag óf je een babyshower krijgt, maar eerder wanneer. En wees gerust: babyshowers zijn écht heel leuk! Werk aan de winkel voor je vriendinnen, moeder of (schoon)zussen! Wij vroegen een babyshower expert naar de beste tips! 

babyshower organiseren

Wanneer een babyshower?

Een babyshower wordt normaal gesproken vóór de geboorte van de kleine gegeven. Het is echt een moment om de aanstaande moeder even in het zonnetje te zetten. De beste tijd om een babyshower te organiseren is rond de 6e à 7e maand van de zwangerschap, tussen de 25 en 32 weken. De meeste zwangere vrouwen zijn rond die periode nog goed mobiel, ervaren weinig klachten en hebben meer energie dan tegen het einde van hun zwangerschap.

Wie organiseert de babyshower?

Meestal is het de beste vriendin, zus, schoonzus of moeder die het initiatief neemt. Betrek de partner ook in het plan: hij of zij kan je voorzien van de contactgegevens van vriendinnen en collega's die jij misschien niet zo goed kent. En hij of zij kan ervoor zorgen dat de aanstaande moeder dénkt dat ze die ene zondagmiddag bij een tante op bezoek gaan, terwijl er heel wat anders gaat gebeuren...

Wie nodig je uit voor de babyshower?

De meeste vrouwen hebben verschillende vriendinnenclubjes. Het groepje dat je nog kent van school, die paar lieve collega's, zussen en nichten... Vaak kent iedereen elkaar niet even goed, maar het is de kunst om toch gezamenlijk een verrassing te organiseren! De moeder en schoonmoeder worden vaak ook uitgenodigd. Vinden ze hartstikke leuk, want voor hen is de komst van een kleinkind ook reuze spannend. 

Praktische tip: een datum prikken

Maak in WhatsApp een groepsapp aan voor de babyshower. Geef daarin meteen een paar data opties, zo houd je het overzichtelijk en easy! Bijvoorbeeld via een Whatsapp poll. Werkt echt super! Een good old Datumprikker.nl gaat natuurlijk ook prima.

Waar vier je de babyshower?

Babyshower bij Vlaamsch Broodhuys

Vlaamsch Broodhuys is de ideale locatie voor een perfecte babyshower. Bekend om zijn heerlijke broden, patisserie, viennoisserie en delicatessen, biedt Vlaamsch Broodhuys een unieke ambiance waar traditie en ambacht samenkomen. Met verschillende vestigingen door het land, is er altijd wel een Vlaamsch Broodhuys bij jullie in de buurt!

De huyskamers van Vlaamsch Broodhuys zijn speciaal ontworpen voor intieme bijeenkomsten, en ze zijn perfect geschikt om jouw babyshower in stijl te vieren. Deze knusse en stijlvolle ruimtes creëren een warme en gezellige sfeer, waardoor jouw babyshower een onvergetelijke ervaring wordt.

Wil je graag een huyskamer bij Vlaamsch Broodhuys reserveren voor jouw babyshower of een andere feestelijke gelegenheid? Neem eenvoudig contact op met een van de winkels bij jou in de buurt. Het vriendelijke personeel staat klaar om je te helpen bij het organiseren van een speciale dag vol liefde en geluk ter ere van de mommy to be!

babyshower bij vlaamsch broodhuys

Babyshower thema

Kies een thema dat past bij de aanstaande moeder. Misschien is ze helemaal gek van een bepaalde Disney-film, kleur of een feestthema waar ze altijd enthousiast over is! De Huyskamer van Vlaamsch Broodhuys is supergoed te decoreren met bijvoorbeeld mooie bloemstukken, kleurrijke ballonnen of andere feestelijke decoraties, hoe leuk?! 

Babyshower versiering

Natuurlijk hoef je niet te gaan voor standaard roze of blauw. Misschien heeft de aanstaande moeder de babykamer al klaar en weet je dat het kamertje draait om de jungle, de ruimte of het circus?  Daar kun je wel wat mee! Ook pastelkleuren, oudroze met goud en monochroom zwart-wit zijn kleurencombinaties die zich goed lenen voor een mooie aankleding. En mocht je een thema hebben bedacht, stem daar zeker op af. Wie houdt er niet van een feestelijk geheel? 

Must-have babyshowerversiering

 • Ballonnen & folieballonnen
 • Lampionnen
 • Pompons
 • Slingers of guirlandes

Babyshower hapjes

Gaan jullie lekker eten bij Vlaamsch Broodhuys, dan hoef je je geen zorgen te maken over de hapjes! Bespreek vooraf met Vlaamsch Broodhuys het menu dat je wilt aanbieden tijdens de babyshower. Kies uit een assortiment van hartige hapjes, verse sandwiches, luxe taarten en natuurlijk heerlijke koffie en thee. Jammie!

Wordt de babyshower bij iemand thuis of in het park gehouden, dan moet je zelf zorgen voor hapjes en drankjes. Je kunt aan iedereen een bijdrage vragen zodat jij alles koopt, of je kunt iedereen vragen wat lekkers te maken of te kopen en mee te nemen. Denk aan: cupcakes, cakepops, macarons, koekjes, taart, donuts, marshmallows, chips, hartige muffins, scones, worstenbroodjes, fruitspiezen, zelfgemaakte limonade, frisdrank, wijn.

Wat ga je doen op een babyshower?

Babyshower-spelletjes zoals de buikomvang raden en luier ruiken horen wat ons betreft wel in de categorie 'Neee doe me dat niet aan!' Maar ieder zijn ding. Het is sowieso slim om wat activiteiten te plannen, zodat het allesbehalve een saaie zit wordt. Zeker als er veel kleine vriendinnenclubjes zijn die elkaar niet goed kennen, heb je vaak wel iets nodig om de sfeer te doen ontvlammen. 

Leuk om te doen op een babyshower:

 • Foto's maken
  Maak veel foto’s en video’s. Je kunt zelfs een speciale foto hoek opzetten en een online map maken waarin iedereen zijn foto's kan delen. Bundel de foto’s daarna in een fotoboek en geef deze cadeau aan je zwangere vriendin. Zo maak je een onvergetelijke herinnering van de babyshower!
 • Babyshower invulkaarten
  Laat iedereen deze grappige invulkaarten invullen. De meeste kaarten laten je voorspellen hoe de baby zal gaan heten en een lieve wens achterlaten. Een leuk souvenir voor de mama in spé!
 • Babyshowerboek
  Ook leuk: een babyshowerboek! Hierin kun je ook de naam voorspellen, maar er staat bijvoorbeeld ook een mini-babyquiz in, je kunt de babyfoto's van alle gasten inplakken zodat de mama kan raden wie wie is. Een soort dagboek en entertainmentprogramma in één!
 • 30 Seconds babyquiz
  Een beetje actie en hilariteit mag er zeker wel in. Je kent vast het gezelschapspel 30 Seconds wel. Maak twee teams die tegen elkaar strijden. Eén persoon uit het team omschrijft iets, wat de rest van het team moet raden. Natuurlijk doe je dit helemaal in babythema. Omschrijf bijvoorbeeld kolven, spuitpoep, hydrofiel luiers, krampjes, de hielprik, de kinderwagen and so on. Wie weet de meeste dingen te raden? 

Babyshower cadeaus

Hoewel het zeker geen verplichting is, is het wel heel leuk om de aanstaande mama te verwennen met leuke cadeaus. Iedereen kan zelf iets meenemen, maar waarom zouden jullie niet je krachten (en geld) bundelen om samen een groter cadeau te geven? Denk aan een toffe luiertas, leuk blad abonnement of een nachtje weg!  

Ons advies is om de mom-to-be te vragen of ze wel of geen cadeaulijst wil hebben. Voor sommigen komt het onbeleefd over omdat ze zelf willen bepalen wat ze uitgeven. Anderen vinden het juist fijn. Zo kunnen jullie met z’n alle passende cadeaus kopen, die de toekomstige moeder ook echt gaat gebruiken. By the way, cadeaus zijn absoluut niet verplicht!

budget voor de babyshower

Een hele babyshower organiseren kan soms duurder uitvallen dan je denkt. Je kunt dit oplossen door te vragen of iedere gast een kleine bijdrage levert. Je kunt dit ook weer heel makkelijk doen door een betaalverzoek of Tikkie te sturen in de groepsapp. Waar je in ieder geval rekening mee moet houden, zijn de kosten voor decoratie, gezamenlijk cadeau én eventueel hapjes en drankjes die jij koopt of die jullie krijgen in het restaurantje waar jullie heen gaan. 

Met deze praktische tips en ideeën ben je nu helemaal klaar om een onvergetelijke babyshower te organiseren! Verwen de aanstaande moeder, creëer een warme sfeer en geniet samen van dit speciale moment. Veel plezier met het plannen en vieren van de babyshower!

Isabel Van Der Boog

Door

13 juni 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.