10x tips voor een babyshower cadeau!

10x tips voor een babyshower cadeau!

Ben jij op zoek naar een leuk babyshower cadeau? Dit zijn onze tips!

 

Ga je binnenkort naar een babyshower? Bijvoorbeeld van je zus, een goede vriendin of je buurvrouw? Dan is het tijd om op cadeautjesjacht te gaan. Maar wat geef je cadeau tijdens een babyshower? Lees dit artikel en je hebt meer dan voldoende inspiratie voor een te gek babyshower cadeau!

inhoud

  1. Een luiertaart 
  2. Hydrofieldoeken
  3. Badspulletjes 
  4. Cadeaubon
  5. Babykleertjes
  6. Gastenboek
  7. Voorleesboek
  8. Survivalpakket 
  9. Mijlpaalkaarten
  10. Speelgoed 

Babyshowers zijn heerlijk. Samen vieren dat er nieuw leven onderweg is, ongegeneerd lekkere dingen eten en raden wat de naam van de baby gaat worden. Bij een babyshower wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Maar wat geef je nou precies als cadeau tijdens een babyshower? Dit zijn onze beste tips!

De leukste babyshower cadeaus - dit zijn ze

moeder in babykamer

Een luiertaart

1. Een luiertaart. Ja, hoor. De klassieker! Maar even eerlijk: elke vrouw die een babyshower krijgt, hoort gewoon een luiertaart te krijgen. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, maar al die luiers kan je ook héél goed gebruiken met een newborn die aan de lopende band verschoond moet worden.

Hydrofieldoeken

2. Mooie hydrofieldoeken. Elke moeder weet dat je als moeder van een baby niet genoeg hydrofieldoeken in huis kunt hebben. Want nee, aan minder dan tien hydrofielen heb je gewoon NIET genoeg! Misschien heeft de mama in spé zelf al wat basic hydrofieldoeken gekocht, maar als babyshower cadeau is het heel leuk om een mooie, grote XL-doek te kopen. Heerlijk én functioneel.

Badspulletjes

3. Badspulletjes voor de baby. Ook zo’n leuk babyshower cadeau: badspulletjes voor de baby. Denk aan PH-neutrale babyshampoo en badolie. Ook massageolie voor na het badderen is heerlijk. Dan droogt dat kwetsbare babyhuidje niet zo snel uit.

tips badspulletjes

Cadeaubon

4. Knutsel zelf een cadeaubon! Als hoogzwangere vrouw ben je misschien niet helemaal meer in staat (of heb je gewoon geen zin!) om je hele huis te boenen. Het ultieme babyshower cadeau is daarom misschien wel een cadeaubon voor een flinke poetsbeurt, het lappen van de ramen of het doen van de boodschappen.

Babykleertjes

5. Babykleertjes. Niet origineel, maar natuurlijk wel héél leuk om te geven én te krijgen tijdens een babyshower. Het is extra leuk shoppen als je het geslacht van de baby al weet, maar de winkels hangen gelukkig ook vol met super leuke genderneutrale kleertjes.

Gastenboek

6. Een babyshower gastenboek. Een babyshower is een hele leuke verrassing voor een zwangere vrouw. Hoe mooi is het om een concrete herinnering over te houden aan deze dag? Geef haar daarom een babyshower cadeauboek. Iedereen die op de babyshower aanwezig is, schrijft een mooi stukje in het boek. Prachtig om later nog eens door te lezen als herinnering aan deze bijzondere tijd.

Voorleesboek

7. Een mooi voorleesboek. We houden van voorlezen! En wist je dat het heel goed is om baby’s ook al veel voor te lezen? Baby’s die op jonge leeftijd al voorgelezen worden, hebben over het algemeen sneller een grote woordenschat en zijn sneller in hun taalontwikkeling. Bovendien zijn al die mooie prentenboeken voor onszelf ook heel leuk.

Survivalpakket

8. Een survivalpakket voor de bevalling. Hartstikke leuk, zo’n zwangere buik, maar die baby moet er natuurlijk ook uit! Daarom is een survivalpakketje voor de bevalling een must-give. Wat er allemaal in zo’n pakketje zit? Dikke sokken (want wie krijgt er geen koude voeten tijdens de bevalling?!), een warme deken, een aantal goede en voedzame snacks en misschien een puzzelboekje voor haar partner?

 

Mijlpaalkaarten

9. Baby mijlpaalkaarten. Mijlpaalkaarten zijn hele leuke kaartjes waar babymijlpalen op worden weergegeven. De eerste keer omrollen, het eerste lachje en bijvoorbeeld de dag waarop de baby een maand oud is: je kunt het allemaal vastleggen op de foto met een mijlpaalkaart erbij. Koop er eentje in de stijl van de toekomstige mama en je hebt een super leuk babyshower cadeau!

speelgoed

10. Babyspeelgoed. Altijd goed natuurlijk. Een schattige rammelaar, een leuk knuffeltje of een schattig muziekdoosje. Hoe ouder het kindje wordt, hoe meer het zichzelf kan vermaken met speelgoed. Met dit leuke babyshower cadeau zorg je dat er alvast het een en ander aanwezig is.

speelgoed tips baby

Wat is jouw favoriete babyshower cadeau? 

Isabel Van Der Boog

Door

21 december 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.