Alles over een pretecho

Alles over een pretecho

Een pretecho is een niet officiële echo die door een echografisch bureau wordt uitgevoerd. Alles over een pretecho lees je hier.

Een pretecho is een niet-officiële echo. Deze echo is leuk voor jezelf om de kleine nog een keer te zien, maar ook voor mensen die dichtbij jullie staan en het leuk vinden om een keer een echo mee te maken. Deze echo's worden vaak na de 20ste week gedaan en veel mensen onthullen dan ook vaak het geslacht van de baby. 

Door wie wordt een pretecho uitgevoerd?

Een pretecho wordt door een echografisch bureau gedaan en is anders dan een 20-weken echo. Je kunt op groot beelscherm kijken naar je kindje en een echografiste vertelt dan uitgebreid wat jullie kunnen zien! Dit maakt het extra leuk, zeker wanneer er naaste familie/vrienden bij de pretecho aanwezig zijn. Er mogen wel maar een beperkt aantal mensen mee met een pretecho. Vraag dit van te voren even goed na bij het bureau waar je deze laat uitvoeren. 

Laat ook van te voren weten of het geslacht genoemd mag worden

wanneer een pretecho

Een 2D pretecho kan in principe altijd worden uitgevoerd, maar veel mensen doen het tussen de 20 en 30 weken. Na de 20 weken weet je meer over je kindje, zoals het geslacht en of het wel of geen complicaties heeft. Ook kun je na na 20 weken veel meer zien. Een pretecho wordt ook vaak gekoppeld aan een Gender Reveal Party

4D pretecho

Je kunt een 2D pretecho doen in zwart-wit, maar je kunt ook een 3D en 4D pretecho laten uitvoeren. Bij een 3D echo kun je diepte en kleur zien en bij een 4D echo kun je echt bewegende beelden zien. Bij een 3D en 4D pretecho wordt aangeraden om dit tussen de 20 en 30 weken te doen.

Pretecho kosten

Je moet een pretecho zelf aanvragen en betalen, deze wordt niet vergoed. De prijzen voor een pretecho verschillen per aanbieder.

  • Een 2D kost tussen de €35,00 en €80,00
  • Een 3D tussen de €80,00 en €110,00
  • Een 4D tussen de €95,00 en €150,00

Heb jij weleens een pretecho laten uitvoeren? Zo ja, wat is jouw ervaring? Laat het ons weten in een reactie hieronder! 

Rosalyn van Houwelingen

Door

10 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.