3D: maak een print van je ongeboren baby!

3D: maak een print van je ongeboren baby!

Je kunt een 3d print maken van je ongeboren baby. Dit is geen pret-echo meer, maar écht een 3D print! Lijkt het je wat?

Het is even bizar als verwarrend en toch geen grap: je kan een 3D print laten maken van je ongeboren baby. Je hebt zelfs de optie om de huidskleur te kiezen en met buik of zonder buik te laten printen. 

Hoezo pret-echo? Tegenwoordig gaan we voor de 3D-print! In Japan en de Verenigde Staten is de technologie al beschikbaar, Nederland zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

Hoe werkt het?

Hoe maak je nu een print van een baby die nog in de buik zit? De technologie in Japan (Bio Texture genoemd) kan beelden van een MRI-scan van de buik omzetten in een 3D-print van de baby. Je krijgt dan een doorzichtige buik met daarin in wit de omtrekken van je baby.

Mooi afgewerkt

In Amerika maken ze gebruik van echo's om op basis daarvan een 3D-print samen te stellen. Je kan dan kiezen of je de print levensgroot wilt of in sleutelhanger-formaat. Ook de huidskleur kan je kiezen en de positie (slapend op de zij, slapend op de rug of handen en voeten in de lucht). In beide gevallen wordt de print op een satijnen bedje gelegd en keurig in een mooi verpakt doosje aan je afgeleverd.

Kosten

Kosten? De 3D-baby van Fasotec in Japan kost zo'n 1250 dollar, exclusief scan. 3D Babies in Amerika rekent zo'n 800 dollar voor een levensgrote scan van je ongeboren kind.

Nieuwe trend?

Hieronder is de video te zien van het Japanse bedrijf dat de prints maakt. Een nieuwe trend of een rare uitvinding? Fantastisch of eng? Wat vinden jullie?

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.