Echo's bewaren: hoe doe je dat?

Echo's bewaren: hoe doe je dat?

Echofoto's vervagen na een tijdje, het is belangrijk om te weten hoe je ze het beste kunt bewaren. Daarom een aantal ideetjes voor het bewaren en gebruiken van je echo's!

Op de echo's zie je je kindje voor het eerst. Heel bijzonder om de kleine zo vroeg al te mogen bewonderen! Wist je dat echofoto's kunnen vervagen? Omdat dat natuurlijk heel erg zonde is, zetten we daarom een aantal hacks op een rij voor het (langer) bewaren van je echo's!

Echo's worden gedrukt op speciaal papier dat na verloop van tijd kan vervagen. Het is daarom slecht om de echo's direct bloot te stellen aan het (zon)licht. Door het licht vervagen deze unieke beelden sneller en kun je ze dus niet lang bewaren.

Bewaar daarom de originele echo's het beste in een album of map en sla deze af en toe open. Let op, dat je geen lijm gebruikt voor het plakken! Lijm zorgt namelijk voor vlekken op de echo. Ook een te warme plek is geen goede plek. Daarom is het lamineren van je echo's ook geen goed idee. Vouw de echo ook niet dubbel: zo plakken de beelden namelijk aan elkaar. 

To do voor echo's bewaren:

1. Echo inscannen

Dit kun je het beste zo snel mogelijk doen als je de echo's mee naar huis krijgt. Tegenwoordig krijg je al heel vaak de echo's zelf digitaal aangeleverd. Handig, zo kun je ze altijd nog een keer uitprinten als het origineel beschadigd is!

2. Kopie van de echo maken

De kopieën van de echo's kun je heel goed gebruiken om ze in te lijsten. Je kunt er ook een paar cadeau geven aan de opa's en oma's! Zo blijven de originele goed opgeborgen terwijl de kopieën een leuk plekje hebben gevonden.

Ideeën om je echo te gebruiken

Aankondigen van je zwangerschap

Je kunt de echo's gebruiken om samen met je partner en misschien je kind(eren) op de foto te gaan. Deze foto kun je weer gebruiken om je zwangerschap mee aan te kondigen!

Gebruiken tijdens zwangerschapsshoot

Je mooie buik zal er straks over een tijdje anders uitzien. Met een zwangerschapsshoot kun je daarom dit moment vastleggen om later nog naar terug te kijken en te genieten van dit mooie moment!

Decoratiemateriaal babykamer

Je kunt ook de gekopieerde echo's ophangen aan de muur met een fotolijstje in de babykamer. Zo zijn deze allereerste momenten met je baby nog leuker om naar te kijken. Je kunt bijvoorbeeld een fotocollage maken van de allereerste echo tot aan de eerste verjaardag. Op Pinterest vonden we leuke ideeën

LEES OOK: Leuke dingen die je kunt doen met je echofoto's

Gebruik de echo bij de babyshower

Leuk idee voor een babyshower: plak een kopie van de echo op een canvasdoek of een groot vel papier. Laat iedereen er vervolgens een lieve boodschap bij schrijven. Super leuk om later terug te lezen als je kleintje er is! 

LEES OOK15 Dingen die je nog moet doen voor je bevalling

Redactie MiniMe.nl

Door

09 oktober 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.