15 dingen die je nog moet doen voor je bevalling

15 dingen die je nog moet doen voor je bevalling

Omdat je leven straks even op zijn kop zal staan, moet je niet vergeten om vóór de bevalling nog zoveel mogelijk leuke dingen te doen.

Als je zwanger bent, weet je dat je leven er binnenkort heel anders uit gaat zien. Spannend! Misschien zijn er nog zoveel dingen die je wilt doen voor je kleintje er is. Vooral de eerste tijd met je kindje zul je merken dat je aan veel dingen niet meer toekomt en het moeilijk is te plannen. Nu is de tijd om nog even te genieten van de mogelijkheid te doen wat je wilt!

Iedereen heeft tegenwoordig een bucketlist. Jij vast ook wel. Maar heb je er al eens over nagedacht wat je allemaal nog wilt doen voor je bevalling? Check de volgende ideeën die je kunt doen om nóg meer uit je zwangerschap te halen voor je bevalling!

1. Uitslapen!

Of überhaupt slapen nu het nog kan. Je zult misschien denken, met die dikke buik of maagzuur kom ik al niet aan mijn rust toe. Als de baby er straks is dan zul je nog terugverlangen naar deze tijd. Pak nu dus gewoon lekker je zijslaapkussen erbij, maagzuurtabletje innemen en op naar dromenland.

2. Romantisch uit eten

Lekker romantisch met je partner bij kaarslicht. Dit zal namelijk niet meer zo romantisch zijn met een baby die al je aandacht opslokt. En om je kleintje al zo vroeg bij oma of een oppas achter te laten is misschien ook niet ideaal, dus pak die kans nog even.

3. Een vriendinnen-date

Natuurlijk zijn ze er na de bevalling ook nog, maar door jou veranderende prioriteiten verdwijnen ze misschien even naar de achtergrond. De dingen die zij leuk vinden om te doen zijn voor jou waarschijnlijk minder leuk als kersverse mama, en visa versa. Prik dus nog snel een datum om wat af te spreken met elkaar!

4. Lekker shoppen

Je zult vast al heel wat geshopt hebben voor je baby, maar je moet jezelf niet vergeten. Koop een leuk bevallingsshirt dat ook lekker zit natuurlijk. Of koop een waanzinnig leuke outfit voor na de bevalling. Zo heb je naast je positiekleding toch iets nieuws in de kast hangen om naar uit te kijken!

 

5. Een boek lezen

Als je een fan bent van boeken, en er is nog een boek dat je perse uit wilt lezen dan moet je daar nu mee beginnen. Na je bevalling heb je misschien niet meer de tijd, energie of focus om dit te doen. Tipje: dit zijn boeken die best handig zijn om te lezen voor de kleine er is.

6. Naar de kapper

Als het goed is, zit je haar nu op zijn best. Het is voller, glanst meer en valt minder uit. Toch is het een goed idee om voor je bevalling nog een keer lekker naar de kapper te gaan en je dode puntjes bij te knippen, uitgroei bijwerken of jezelf een compleet nieuw kapsel aan te meten. Zo zie je er tiptop uit op je bevallingsfoto’s en kun je weer even vooruit.

7. Een lange douche nemen

Dit is belangrijke me-time, maar hier zul je niet zo snel aan denken. Nu neem je het namelijk nog voor lief. Straks kan het zomaar zijn dat je net twee minuten onder de douche staat en je je baby hoort huilen (zelfs wanneer de baby niet echt huilt). Lees bijvoorbeeld hier maar dat douchen met een baby in huis best een uitdaging is.

8. De babymoon

Dit is misschien wat prijziger, maar zeker de moeite waard. Vooral als dit je eerste kind is, is het fijn om nog een laatste keer met z’n tweetjes op vakantie te gaan. Je kunt de babymoon zo gek maken als je zelf wilt. Als je gaat vliegen kun je dit het beste in je tweede trimester plannen. 

9. Het huis aan kant maken

Het klinkt niet zo leuk, of juist als muziek in je oren. Rond de zevende maand van de zwangerschap krijgen de meeste vrouwen nesteldrang. Dit zorgt ervoor dat je perse je hele huis netjes opgeruimd wilt hebben. Begin op tijd met een grote schoonmaak en hou dit bij, want je weet nooit wanneer de baby zich aankondigt en wanneer je weer toekomt aan het huishouden.

10. Helemaal niks!

Je kunt ook een dag gewoon helemaal niks doen. Lekker luieren in bed of op de bank. Misschien een beetje internetten of Netflixen. Niks moet, alles mag!

11. Uitgebreid koken

Als je de tijd en energie ervoor hebt kun je dit het beste voor de bevalling doen. Kook een lekker driegangen menu voor jou en je lief, of gooi je vriezer vol. Daarna zul je het heel fijn vinden als je een lekkere maaltijd uit de vriezer kan trekken.

12. Genieten van die kleine momentjes voor jezelf

Momentjes voor jezelf als lekker rustig ontbijten, een uur voor de spiegel staan om je haar en make-up te doen of zelfs een rustig toiletbezoek zijn heel zeldzaam zodra je kleine er is. Neem deze dus niet voor lief en geniet ervan nu het nog kan!

 

13. Genieten van elkaar

Sinds je weet dat je zwanger bent zullen je gesprekken met je partner misschien gedomineerd worden door baby-gerelateerde onderwerpen. Niks mis mee natuurlijk, maar besef wel dat jullie nu nog met z’n tweetjes zijn en je nu dus de kans moet pakken om van elkaar te genieten.

14. Je zwangerschapsboek compleet maken

Je houdt vast op een of andere manier je zwangerschap bij in de vorm van een dagboek, blog of alleen leuke foto’s. Heb jij ook zo'n leuk zwangerschapsdagboek in huis gehaald? Zorg er dan wel voor dat deze compleet is met foto’s en beantwoorde vragen. Hier zul je na je bevalling voorlopig niet eens aan denken!

15. Genieten van je buik

Vergeet ook zeker niet te genieten van je zwangerschap, met in het bijzonder je buik. Je sleept hem nu dagelijks mee met alle ongemakken van dien, maar wanneer je je baby in je armen hebt zul je hem nog missen! Hoe fijn is het om nu nooit je buik te hoeven inhouden!? Sta er dus om de zoveel tijd even bij stil hoe bijzonder het nu eigenlijk is dat je een mensje in je buik groeit.

Wat wil jij écht nog doen voor je bevalling? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

16 februari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.