Zelf je geboortekaartje ontwerpen? | Zo doe je dat!

Zelf je geboortekaartje ontwerpen? | Zo doe je dat!

Het geboortekaartje ontwerpen voor je baby is superleuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk. Wij vertellen je hoe én we hebben een 25% kortingscode!

Zelf het geboortekaartje ontwerpen voor je soon to be born baby is echt niet zo moeilijk als je denkt. Zelfs als je vindt dat je niet zo creatief bent en weinig kaas hebt gegeten van ingewikkelde ontwerpprogramma’s op je computer, kun je een uniek en persoonlijk geboortekaartje ontwerpen. Wij vertellen je hoe! 

Geboortekaartjes hebben niet meer dezelfde functie als vroeger (namelijk: bekendmaken dat er een baby geboren is). Tegenwoordig gaat die aankondiging veel sneller; via social media en WhatsApp breng je familie, vrienden, vage kennissen en zelfs onbekende volgers er kort na de geboorte al van op de hoogte dat er een new kid in town is! 

Toch vinden veel kersverse ouders het leuk om een geboortekaartje te sturen, als tastbare herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis. Ook kun je het geboortekaartje gebruiken om mensen te laten weten dat ze welkom zijn om (op afspraak!) de kleine te komen bewonderen. Hoe leuk is het om het geboortekaartje dan helemaal zelf te ontwerpen?!

LEES OOK: Originele geboortekaartjes - tips & inspiratie

geboortekaartje Cotton Bird

Uniek geboortekaartje maken

Uiteraard kun je kiezen voor een standaard geboortekaartje, maar het is leuker om er iets unieks van te maken. Dat is jullie kindje immers ook! Je hoeft echt niet from scratch iets te ontwerpen; de meeste websites waar je geboortekaartjes bestelt hebben een super makkelijke tool waarmee je aan bestaande kaartjes die al prachtig zijn een heel eigen, unieke en persoonlijke draai kunt geven. Je kunt iets kleins aan het ontwerp aanpassen, maar ook rigoureus te werk gaan en de hele indeling omgooien, elementen weghalen of juist iets nieuws toevoegen.

Geboortekaartje zelf ontwerpen: zo doe je dat

Als je geen standaard kaartje wilt, kun je jouw perfecte geboortekaartje dus eenvoudig zelf ontwerpen. Het is makkelijker om met een bestaand design (dat jou al aanspreekt) aan de slag te gaan dan helemaal vanaf nul iets te bedenken. Volg deze checklist en maak jouw geboortekaartje hartstikke origineel:

1. Kleur van het geboortekaartje

Heb je een mooi ontwerp voor een geboortekaartje gezien, maar is de kleur niet naar wens? Deze kun je vaak het makkelijkst wijzigen. Je zult zien dat een (achtergrond)kleur al direct een heel andere look geeft. Kleine handeling, groots effect! Wijk eens af van het standaard roze voor een meisje en blauw voor een jongen. Wat dacht je van okergeel, bordeaux rood, licht oranje of een paar aardetinten gecombineerd? Super stijlvol!

2. Tekst geboortekaartje

De tekst die je kiest voor op het geboortekaartje maakt ‘m gelijk heel persoonlijk. Natuurlijk moeten er een paar standaard gegevens op staan, zoals de naam van je kindje en de geboortedatum, maar je kunt je kaartje eenvoudig uniek maken door er een speciale tekst aan toe te voegen. Wat dacht je van een zin uit een speciaal liedje, een filmquote of een mooi gedichtje? Lees hier nog veel meer over in ons artikel over tekst op het geboortekaartje!

geboortekaartje Cotton Bird

3. Lettertype

Een lettertype doet ook heel veel voor het ontwerp van je geboortekaartje. Kies je een sierlijk lettertype of juist iets heel stoers en strak? Ga je voor een ouderwetse typmachine of toch een echt handschrift? Het is superleuk om daarmee te experimenteren en te zien hoe je kaartje verandert bij elke wijziging.

4. Illustratie

Een illustratie is een hele leuke toevoeging als je een geboortekaartje gaat ontwerpen. Misschien ken je iemand die super creatief is en mooie illustraties op maat maakt? Of je gaat zelf aan de slag met een digitale illustratie op een tablet! Wat ook tof is: als je al een kindje hebt, kun je hem of haar een tekeningetje te laten maken voor het geboortekaartje van het broertje of zusje. Origineler kan bijna niet!

5. Wel of geen foto

Heb je mooie foto’s van je mini-me, bijvoorbeeld van een toffe newborn-fotoshoot die je snel na de geboorte hebt gedaan? Dan kun je die ook gebruiken voor het ontwerpen van je geboortekaartje. Zo maak je je kaartje heel persoonlijk en kun je je kindje gelijk showen aan iedereen die een kaartje in de bus krijgt!

 

 
Isabel Van Der Boog

Door

12 januari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.