10x Trends geboortekaartjes 2024 | Heel veel inspiratie!

10x Trends geboortekaartjes 2024 | Heel veel inspiratie!

Op het gebied van geboortekaartjes zijn echte trends te zien. Wat voor soort geboortekaartjes zijn heel populair? Wij vertellen het je!

Het is superleuk om de trends op het gebied van geboortekaartjes te volgen. Welke soort kaartjes worden momenteel het vaakst gekozen en welk design doet het eigenlijk altijd wel goed? Wij vroegen een aantal van onze partners naar dé geboortekaartjestrends van 2024!

Als jij zwanger bent, is de kans groot dat jij geboortekaartjes gaat versturen om de komst van jullie kindje bekend te maken. Superleuk! Maar er is zó ontzettend veel keuze bij allerlei mooie websites... Om het je makkelijker te maken, zochten wij uit wat de trends in geboortekaartjes zijn voor 2024. Doe snel inspiratie op!

  1. Beren
  2. Minimalistisch
  3. Dieren
  4. Verschillende papiersoorten
  5. Originele vormen
  6. Maan en sterren
  7. Holografisch
  8. Bloemen
  9. Klassieke geboortekaartjes
  10. Geboortekaartjes met foliedruk

1. geboortekaartjes met beren

Het kan zowel stoer als schattig, geboortekaartjes met beren! In combinatie met foliedruk, silhouetten, patronen, er is van alles! Wij zijn gek op deze kaartjes. Ze zijn vrolijk en hebben we niet veel vaker gezien, een echte trend dus. Eentje die naar onze mening, wel mag blijven hangen! 

2. minimalistische geboortekaartjes

Minimalistische geboortekaartjes stralen eenvoud uit met strakke lijnen en een rustig kleurenpalet. Ze benadrukken het essentiële, met weinig versieringen en een focus op typografie. Deze moderne ontwerpen bieden een stijlvolle en tijdloze manier om de geboorte van jullie kleine aan te kondigen!

 minimalistische geboortekaartjes

3. geboortekaartjes met dieren

Een trend die ook zeker tijdloos is! De geboortekaartjes met dieren. Naast de realistische dieren zien we steeds meer abstracte / schattige dieren. Wij zijn helemaal gek op deze schattige trend en prachtige kaartjes. Extra leuk als jullie zelf gek zijn op het bos, dieren, jungle of de babykamer in dit thema hebben. Maar eigenlijk is een kaartje met dieren altijd goed! I mean, schattiger kan niet!

 geboortekaartjes met dieren

Geboortekaartjes van Kaartje2go

Kaartje2go heeft prachtige geboortekaartjes in alle thema's voor jullie kindje! Naast de prachtige ontwerpen heeft Kaartje2go ook een hele fijne service. Zo kun je gratis een proefdruk bij hun bestellen om zo thuis op jullie gemak het perfecte kaartje te kiezen. Bij de gratis proefdruk zit een pakketje vol luxe papiersoorten en gekleurde enveloppen. Daarnaast biedt Kaartje2go de mogelijkheid om te kiezen voor een foliedruk op het geboortekaartje. Een mooi glimmend laagje dat een bijzondere uitstraling geeft! 

geboortekaartjes mix kaartje2go

4. geboortekaartjes met verschillende papiersoorten

We zien het steeds meer! Geboortekaartjes met verschillende papiersoorten. Vooral kalkpapier zien we veel! Een semitransparant papier voor de kaart om een extra bijzondere touch te geven. Ga voor wat grover papier voor een stoere look of kies voor oud-Hollands papier om het kaartje een klassiek uiterlijk te geven. Voor ieder wat wils!

geboortekaartje met verschillende papiersoorten

5. ORIGINELE VORMEN GEBOORTEKAARTJES

Helemaal hip zijn de geboortekaartjes in originele vormen. Net even anders dan normaal en daardoor extra bijzonder. Denk aan verschillende vormen zoals ronde geboortekaartjes, wolkvorm, hartvorm of zelfs in de vorm van een dier! Super leuk en uniek. 

Geboortekaartjes van Lief Leuk & Eigen

Bij de webshop Lief Leuk & Eigen bestel je heel makkelijk het allermooiste geboortekaartje voor je newborn. Niet alleen worden zij hoog gewaardeerd op hun designs, maar juist ook op service! Een geboortekaartje moet bijzonder zijn, helemaal bij je passen en je moet ‘m natuurlijk ook met veel plezier maken. Daarom staat Lief Leuk & Eigen voor je klaar om je op alle fronten te helpen!

 geboortekaartjes in verschillende vormen

6. geboortekaartjes met de maan en de sterren

Een trend die we dit jaar heel veel zien! De maan en de sterren en daarbij vooral de maan. In het groot in het klein, de maan speelt op veel kaartjes dit jaar een rol. Het geeft een rustige, geborgen look wat natuurlijk perfect past bij de geboorte van jullie wondertje. Een favoriet van ons! 

7. holografische geboortekaartjes

Een gedurfde trend waarbij het zogenoemde 'brush' effect een grote rol speelt. Holografische geboortekaartjes. De holografische effect kan verwerkt worden in de folie, hoe tof is dat?! Een unieke optie die we nog niet eerder voorbij hebben zien komen. Ook zien we het veel terug in de kaartjes, toffe designs vol felle kleuren, waardoor de geboortekaartjes zullen knallen. 

holografische geboortekaartjes

 

8. geboortekaartjes met bloemen

Een modern geboortekaartje in de vorm van een bloem of een kaartje van duurzaam papier met zaadjes erin. Geboortekaartjes met het thema bloemen is erg in trek! Romantisch, lief en heel divers, want er zijn heel veel verschillende geboortekaartjes met bloemen. Daarbij is dit mooie thema ook erg tijdloos en dus perfect voor geboortekaartjes. 

9. klassieke geboortekaartjes

Hoe tof is deze trend? De klassieke geboortekaartjes! Dit zijn kaartjes die een beetje een retro-gevoel oproepen en je een fijn nostalgisch gevoel geven. Denk hierbij aan geboortekaartjes met mooie handgemaakte pentekeningen, bomvol details in rustige kleuren of met sprookjesachtige kunstwerkjes als basis.

klassiek geboortekaartje

Geboortekaartjes van Kunst Adelt

Voor de klassieke kaarten kun je bij Kunst Adelt terecht. Deze webshop maakt de mooiste unieke geboortekaartjes! Je vindt er een ruim assortiment kaartjes met pentekening, gemaakt door kunstenares Monique Martin. Of wat dacht je van de klassieke, romantische kaartjes van niemand minder dan Anton Pieck? Naast deze klassiekers vind je bij Kunst Adelt geboortekaartjes voor iedere smaak. Of je nu gaat voor moderne kaartjes met folie, vrolijke illustraties, een foto of dierenprint; er zit sowieso iets voor je bij!

10. GEBOORTEKAARTJES MET FOLIEDRUK

Een trend die momenteel echt heel populair is, zijn geboortekaartjes met foliedruk. Wij snappen wel waarom, want folie is echt super mooi! Je kunt de glimmende folie kiezen in goud, zilver, koper, rosé-goud of zwart en het geeft je geboortekaartje een hele mooie, chique touch. Je kunt bijvoorbeeld de letters van de babynaam laten drukken met folie, of één of twee speelse details. Wij zijn groot fan van deze geboortekaartjestrend!

geboortekaartje met goudfolie

Isabel Van Der Boog

Door

26 januari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.