Waarom je echt een newborn fotoshoot moet doen

Je kent de clichés: het gaat zo snel en de tijd kun je niet terugspoelen. Daarom zul je echt eeuwig blij zijn om de mooiste momentjes met je kleintje te hebben vastgelegd!

Natuurlijk maak je zelf honderdduizend foto's in de eerste weken nadat je baby is geboren. Dus waarom zou je dan nog een newborn fotoshoot doen? Precies mijn gedachtengang. Maar nu is mijn baby een peuter en zit ik een potje te balen dat ik dit nooit gedaan heb. Ik zie namelijk steeds prachtige shoots voorbij komen!

De foto's die ik zelf maakte zijn leuke huis-tuin en keukenkiekjes voor in de plakboeken, maar ze halen het bij lange na niet bij deze práchtige foto's. 

newborn fotoshoot bij je thuis

Corine Nap van Oh Belle Fotografie komt regelmatig bij pasgeboren baby'tjes en hun ouders thuis om mooie momenten vast te leggen. Ik vroeg haar hoe zij te werk gaat om zo'n mooi resultaat te krijgen:

"Het zijn hele pure foto's, foto's die je normaal niet hebt. Natuurlijk kan iedereen een foto maken van papa of mama met de baby. Dat zijn dan vaak foto's waarop papa een tikje geposeerd trots de camera in kijkt. Omdat het meestal de vrouw is die de foto's maakt, staat mama er niet zo vaak op. Zonde!" 

"Ik leg juist de verliefde blikken vast, de waardevolle momenten."

"In het begin kunnen ouders nog een tikkie onwennig zijn, maar juist omdat ik niet voor de geposeerde foto's ga en je gewoon lekker met je kindje en elkaar bezig kunt zijn, ontdooit iedereen heel snel en krijg je prachtige momenten die vastgelegd worden. Zo kan ik foto's maken waar iedereen er heel relaxed op staat. Het is mijn doel dat je niet eens beseft dat ik er ben, dat je gewoon lekker van je kindje geniet en dat ik op de achtergrond mijn gang ga."  

Newborn fotoshoot Inspiratie

Foto's Oh Belle Fotografie

Vier de Liefde Fotografie

 

Jolanda Boer

Joukje Vissenberg Fotografie

 

Joukje fotografeerde onze Cool Mom Laurien en haar mannen Karel en Fimme. 

Eline Visscher Fotografie

Eline Froukje Fotografie

Eline Froukje fotografeerde Cool Mom Mariët van der Kooij tijdens haar zwangerschap en daarna. 

Wat kost dat nou?

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe gek je het wil maken, maar we zagen prijzen vanaf €175 tot ongeveer €475. Daarbij verschilt het natuurlijk per fotograaf hoeveel foto's en eventuele extra's zoals een fotoboek je ervoor terugkrijgt. 

Voordelen newborn fotoshoot bij je thuis

Als je het ons vraagt, is het écht de moeite waard. Je bent gewoon lekker in je eigen vertrouwde omgeving en je krijgt hele mooie, dierbare foto's in handen. Als er al oudere broertjes of zusjes zijn, is het extra fijn dat de fotoshoot gewoon bij je thuis is. Zij voelen zich dan waarschijnlijk al direct op hun gemak wat je terugziet op de foto's.

Het ongemakkelijke van poseren verdwijnt helemaal.

Ook heel fijn: je hoeft ook niet te gaan sjouwen met je pasgeboren kindje in de maxicosi naar een fotostudio. Thuis volg je gewoon je eigen ritme, en als het tijd is voor een voeding doe je dat gewoon zoals je gewend bent. En misschien levert dat ook weer een prachtige foto op (als je dat wilt!).

Vind een professionele fotograaf

Ben jij op zoek naar een toffe fotograaf voor een zwangerschaps-, geboorte-, newborn-, lifestyle of gezinsfotoshoot? Via onze handige bedrijvengids vind je professionals door het hele land met een práchtig portfolio.

Neem snel een kijkje in ons overzicht!

Rosanne Buitendijk

Door

07 november 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.