Dit is de mooiste geboortefoto van 2018

Dit is de mooiste geboortefoto van 2018

Fotografe Marijke Thoen heeft de prijs gewonnen voor mooiste geboortefoto van het jaar. En terecht, want hij is prachtig!

Ook dit jaar heeft de International Association of Professional Birth Photographers de fotowedstrijd Birth Becomes Her georganiseerd. De winnaar van 2018 is bekendgemaakt: het is een prachtige én bekende foto!

Mooiste geboortefoto’s ter wereld

Bij deze fotowedstrijd worden er in verschillende categorieën prijzen uitgereikt voor de mooiste geboortefoto’s ter wereld. De grote overall winnaar wordt gekozen door een jury en het publiek.

Winnares Marijke Thoen

Dit jaar is de intieme zwart-witfoto van de Belgische fotografe Marijke Thoen uitgeroepen tot mooiste geboortefoto van 2018. Het zal voor veel mensen een bekende foto zijn, want vorig jaar kwam Marijke er nog mee in het nieuws. Ze postte ‘m namelijk op Facebook, maar hij werd zonder pardon van het platform verwijderd, omdat er een tepel op te zien is. 

Marijke liet het er niet bij zitten en nam contact op met Facebook. En met succes: de foto werd teruggezet en ze kreeg nog excuses ook.

Tweede keer

In 2016 won Marijke de prijs ook al. Bijzonder detail is dat het meisje dat ze destijds fotografeerde bij haar geboorte, nu weer op de winnende foto staat terwijl ze kennismaakt met haar broertje.

Bronnen: VRT.be, Marijke Thoen

Marieke van Boven

Door

17 april 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.