De 4 leukste newborn-fotografen

De 4 leukste newborn-fotografen

Wil jij een newborn-fotoshoot doen na je bevalling? Doen! Deze 4 newborn-fotografen maken de mooiste foto’s van je baby én jullie als gezin.

Een newborn-fotoshoot is steeds meer in opkomst. Bij zo’n fotoshoot laat je je pasgeboren baby vastleggen door een professionele fotograaf, zodat je de práchtigste foto’s hebt van je kleine en jullie als gezin. Maar waar vind je een leuke én goede newborn-fotograaf? Nou, hier! Wij zetten er 4 voor je op een rij.

De ontwikkeling van je baby gaat na de geboorte als een speer. Daarbij verandert het uiterlijk van je kleintje ook heel snel mee; een paar maanden na je bevalling ziet je baby er alweer heel anders uit! Daarom is het belangrijk om alles vast te leggen voor later, zodat je (met een beetje weemoed) regelmatig kunt terugkijken op die bijzondere periode.

Moeder en pasgeboren baby

Waarom een newborn-shoot?

Natuurlijk maak je zelf honderdduizend foto’s in de eerste weken na de geboorte van je baby. Maar een snelle snapshot met je telefoon is écht wel even wat anders dan foto’s van een professional. De huis-tuin-en-keukenkiekjes zijn leuk voor in het plakboek, maar een (leuke en goede!) newborn-fotograaf is het échte werk. 

Wat doet een newborn-fotograaf?

Een newborn-fotograaf komt bij je thuis om je kersverse baby en jullie als gezin op de gevoelige plaat vast te leggen. Professionele foto’s zijn een geweldig en heel puur aandenken aan deze unieke tijd. Foto’s van je kraamtijd zijn onbetaalbaar! Alles is nieuw en bijzonder, dat wil je gewoon nooit meer vergeten. Verliefde blikken, waardevolle momenten, de alledaagse routine, jullie op je állermooist... Een leuke en goede newborn-fotograaf zorgt ervoor dat daar hele toffe foto’s van zijn!

De leukste newborn-fotografen

Maar waar moet je de zoektocht naar een goede newborn-fotograaf beginnen? Nou, bij ons! Wij maakten namelijk een lijst van de 4 leukste newborn-fotografen.

By Marieke Photography

Marieke van By Marieke Photography heeft al haar hele leven een fascinatie voor mooie foto’s, in het bijzonder foto’s van mensen. Pas een aantal jaar geleden heeft ze een professionele camera aangeschaft en heeft ze van haar hobby haar beroep gemaakt. “Fotograferen is gewoon wat ik het liefste doe. Ik hou van het contact met mensen en kinderen in het bijzonder”, vertelt ze ons.

“Ik maak graag liefdevolle foto's waarbij ouder en kind echt een verbondenheid laten zien. Connectie is voor mij dan ook een belangrijk thema in de foto's die ik maak. Ik ben een echt gevoelsmens en ik hoop dat je dat terugziet in mijn foto's.”

De newbornshoots van Marieke gebeuren meestal bij het gezin thuis. Een plek waar ze in een ongedwongen sfeer foto’s kan maken. Als het weer het toelaat en het gezin dit graag wil, maakt Marieke ook graag foto’s in de buitenlucht. “De newborn-shoot plan ik vaak pas nadat de kraamzorg geweest is, zodat er in alle rust foto's genomen kunnen worden.” Ze volgt daarbij het ritme van de baby en gezin; er is dus gewoon tijd om tussendoor te verschonen of te voeden. “Van baby's fotograferen gaat mijn hart altijd een beetje sneller kloppen”, besluit Marieke.

baby-zwart-wit

Bekijk de website van By Marieke Photography en haar Instagram-account >>

Sterrenstof Fotografie

Deborah van Sterrenstof Fotografie wilde van kleins af aan al al het mooie van de wereld vastleggen. Die droom is uitgekomen toen ze Sterrenstof Fotografie startte. Het fijne aan Deborah als fotograaf is dat zij vol positieve energie zit en ervoor zorgt dat jij en je baby zich helemaal comfortabel voelen. Het gaat om samen lol maken, wat resulteert in de leukste en meest spontane foto’s.

Deborah zegt: “Mijn fotografiestijl zou je kunnen omschrijven als oprecht, puur, zacht en met een vrolijke sprankeling. Ik zie altijd het mooie in mensen en ik vind het geweldig dat ik dat via mijn foto’s kan laten zien. Geen geposeer, maar echte fotografie waarop je helemaal jezelf kunt zijn.”

newborn-fotografie-baby

Bekijk de website van Sterrenstof Fotografie en haar Instagram-account >>

Pictures by Lin 

Lin van Pictures by Lin is gespecialiseerd in het fotograferen van newborns en heeft er inmiddels bijna tien jaar ervaring in. Een echte vakvrouw dus! “Ik fotografeer newborns altijd pas ná de kraamweek, zodat iedereen eerst even rustig kan bijkomen”, legt Lin uit. “Ik kom bij mijn klanten thuis, zodat ze in hun eigen vertrouwde omgeving blijven.”

Haar stijl kun je omschrijven als ‘puur’ en ‘liefdevol’, wat wil zeggen dat ze natuurlijke poses en dito daglicht gebruikt om de prachtigste foto’s van je baby te maken. “Ik werk niet met allerlei haarbandjes en mutsjes, een baby is mooi zoals hij is”, vertelt ze. “Ieder baby’tje is zo uniek en heeft zijn eigen mooie eigenschappen. Ik volg het kindje in wat hij kan en forceer niets.” Lin combineert altijd een lifestyle setting (vertellende fotoreportage) met fine art (geposeerde foto’s), dus eigenlijk krijg je twee fotoshoots in één!

Bekijk de website van Pictures by Lin en haar Instagram-account >>

Irene Fotografie

“Een newborn-fotoshoot moet vooral een genietmomentje zijn voor de kersverse ouders of gezin”, vertelt Irene van Irene Fotografie. “Ik kom daarom bijna altijd bij de mensen thuis, zodat ze de deur niet uit hoeven. Behalve als ze graag bij mij in de studio komen, dan zijn ze daar natuurlijk altijd welkom.”

De fotografe legt naast de kersverse baby ook graag het hele gezin vast. “Zo mooi om de onvoorwaardelijke liefde te vangen in een foto als herinnering voor later.” Irene maakt gebruik van natuurlijke, zachte kleuren. Haar stijl wordt vaak omschreven als puur, licht en fris. Je kunt bij Irene kiezen uit pure lifestylefoto’s in jullie eigen omgeving of je baby in een mooie doek wikkelen op een warm, zacht kleedje met eventueel accessoires erbij. “Ik pas mij aan aan wat mijn klanten mooi vinden. Als er bepaalde wensen of ideeën zijn, sta ik daar altijd voor open.”

“Ik vind het belangrijk dat het ontspannen en relaxed gaat en plan daarom genoeg tijd in, zodat er tussendoor gevoed, verschoond en natuurlijk geknuffeld kan worden!”

Bekijk de website van Irene Fotografie en haar Instagram-account >>

Vind een professionele fotograaf

Ben jij op zoek naar een toffe fotograaf voor een zwangerschaps-, geboorte-, newborn-, lifestyle of gezinsfotoshoot? Via onze handige bedrijvengids vind je professionals door het hele land met een práchtig portfolio.

Neem snel een kijkje in ons overzicht!

Marieke van Boven

Door

19 juli 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.