Je kindje wel of niet op Instagram

Je kindje wel of niet op Instagram

Je kind op Instagram? Misschien volg je mij en zie je Maud wel eens voorbij komen. Dit was eerst niet mijn plan, maar ik geef steeds meer toe.

Je weet inmiddels vast al dat je te maken hebt met een hopeloze insta-verslaafde. Toen ik zwanger was van Maud heb ik goed nagedacht hoe ik daar mee om wilde gaan als ze eenmaal geboren was. Ik voelde er niet veel voor om Maud een hoofdrol in mijn feed te geven. Met mijn vriend had ik een pack gesloten: geen pics online. Maar ja.. dan begint het te kriebelen.

Maud toch steeds vaker op Instagram

Natuurlijk was ik onmiddelijk dolverliefd op haar en vond ik haar toch eigenlijk wel ontzettend Instagram waardig. Ik wilde haar gewoon delen met de rest van de wereld! Je begrijpt, ze kwam in mijn feed terecht. Het begon gewoon met één klein fotootje toen ze een maandje oud was. En toen nog eentje omdat ik verzoop in de cute foto's, en toen... Werd ze binnen no-time Insta famous. Nee grapje, maar zo is het begonnen.

Maud doet het zo goed in mijn feed

Mijn volgers vinden het GE-WEL-DIG als ik een foto van haar plaats. Die foto's lopen als een gek en ik krijg er de leukste reacties op. Ze is een echt like-bommetje! Ook vind ik het zelf altijd super leuk om foto's te zien van andere kids. Dus ja, I'm returning the favor.

dankzij maud gaat er een wereld voor me open

Ik ben gek op Instagram omdat ik er zulke leuke mensen leer kennen. Ik heb heel veel aan alle instamoms out there. Ze helpen mij met onwijs handige adviezen. Ze steunen me en zijn echt the bom! Zo kreeg Maud tanden en de meest awesome tips stroomden binnen. Van bevroren washandjes tot handige homeopatische middeltjes die ik nog niet kende. Het hielp enorm, Maud had minder last en wij hadden weer een nachtje slaap! Deze kant van Instagram wil ik echt niet missen en dat kan alleen maar door af en toe foto's van haar te plaatsen.

Maud kiest niet bewust voor Instagram

Ik ben heel bewust van elke foto die ik plaats en maak mijn keuzes zorgvuldig, maar Maud heeft geen keus in dit geheel. Ik beslis om die schattige pics te plaatsen. Als ze later aangeeft dat ze het niet leuk vindt, dan vind ik het geen probleem om ze te verwijderen.

Mijn twee belangrijkste voorwaarden:

  • Soms sta ik mega fabulous op foto's, maar is dit nét niet de meest fotogenieke look van Maud. Dus nee, deze plaats ik niet.
  • Ik zet liever haar schattige beentjes erop dan haar gezichtje full frontal.  

Maar ook hier ga ik met regelmaat voor gaas en hou me niet altijd aan mijn eigen regels. Ik zal binnenkort een item schrijven met mijn tips om je kindje nog beter anoniem op de foto te zetten. 

Jouw kind op Instagram?

Het blijft een lastig issue, ben benieuwd hoe jullie hierin staan! Heb jij een bewuste keuze gemaakt om foto's van je kind wel of niet op Instagram te plaatsen? 

Sarah Glasbergen

Door

01 maart 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.