De leukste vakantiefoto's om zelf ook te maken

De leukste vakantiefoto's om zelf ook te maken

We hebben de leukste vakantiefoto's op Instagram opgesnord en met deze 7 tips kom jij straks ook met awesome foto's thuis. Vive les vacances!

Je hoeft geen expert te zijn om leuke vakantiefoto's te maken. Je moet je alleen even bewust worden van wat je kunt met de omgeving. Met deze voorbereiding maak jij deze happy holiday Instagram foto's straks ook. It's easy peasy! 

Fotografie tip 1: vermuid ruis

Wauw, hadden jullie gewoon het strand voor jezelf?!' Nou nee, maar je kunt best doen alsof dit zo lijkt. Soms moet je even wachten op dat ene moment waarop de andere strandgangers net uit beeld zijn. Zorg voor niet teveel afleiding op de achtergrond. Oftewel: ga niet gelijk klikken, maar kijk twee tellen om je heen of je het beste uit de omgeving haalt. Schuif desnoods even wat rommel uit beeld of doe een paar stappen opzij.

FOTOGRAFIE TIP 2: PERSPECTIEF

Soms ontkom je niet aan ruis. Op een drukke boulevard, een zomerse dag op het strand. Daar zijn gewoon een hoop andere mensen die je niet even kunt vragen om uit beeld te gaan. Verander dan gewoon je perspectief. Zak door je knieën of kijk juist eens omhoog.

FOTOGRAFIETIP 3: LICHT IS JE BESTE VRIEND

Daglicht zorgt altijd voor het mooiste effect. Als je binnen foto's maakt, doe dit dan bij het raam. Zorg dat het raam achter jou is, zodat het licht mooi zijdelings op het onderwerp valt. Wanneer je buiten bent, onthoud dan dat fel zonlicht zeker niet je beste vriend is. Dit zorgt voor scherpe contrasten en een wat killer beeld. In de ochtend of de namiddag is het een beter idee om te fotograferen. Is het bewolkt? No worries. Verander je perspectief zo dat je zo min mogelijk grauwe lucht in beeld hebt. Opgelost! 

FOTOGRAFIETIP 4: GEKLEURDE MUUR

Loop nooit zomaar een gekleurde muur voorbij. Kijk maar.

FOTOGRAFIETIP 5: TROPISCHE ACCESSOIRES

Eigenlijk kan het bijna niet mis deze zomer. Laat wat zomerse attributen figureren voor een ultiem zomers plaatje. Een ijsje, strandbal, strandlaken, waterpistool, strooien hoedje, watermeloen, tropisch fruit, een vrolijk drankje met een parasolletje... Zie hoe zomers!

FOTOGRAFIETIP 6: HAVE FUN

Maar uiteindelijk wordt niemand er vrolijk van als er eerst 36 aanwijzingen volgen voor mama een foto kan maken. Spontaniteit is het állerbelangrijkste wat de foto tot een topfoto maakt.

FOTOGRAFIETIP 7: FOTO'S BEWERKEN

Nee, we zijn er heus geen voorstander van om elke vakantiefoto overmatig te gaan bewerken. Maar wat je wel kunt doen: snijd de foto's iets bij, zodat die mensen links in beeld er net afvallen. Of waardoor je die lelijke prullenbak die per ongeluk in beeld staat niet meer ziet. Speel voorzichtig met de helderheid en contrast. Misschien is het mooi om iets meer kleurverzadiging toe te voegen, of juist om dit wat terug te schroeven.

Enne, maak je met al jouw prachtige vakantiefoto's wel een leuk fotoboek? Als je veel foto's maakt met je telefoon, vind je deze hacks voor meer vrij geheugen vast briljant.  

Rosanne Buitendijk

Door

19 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.