Lifehack: zo maak je meer geheugen vrij in je telefoon

Lifehack: zo maak je meer geheugen vrij in je telefoon

Ben jij ook verslaafd aan foto's maken van je gezin, en struggle je de hele tijd met geheugen vrijmaken op je telefoon? Dankzij deze hacks is dat verleden tijd!

Telefoons zijn tegenwoordig meer camera's waar je toevallig ook mee kan bellen. Het enige probleem is dat je telefoongeheugen zo wel érg snel vol raakt. Daar moet toch iets op te vinden zijn? Ja hoor, want met deze lifehacks maak je makkelijk en snel meer geheugen vrij op je telefoon. Zo kan je naar hartelust blijven whatsappen en elk leuk moment van je kleintje blijven fotograferen (no judgement hoor, alle moms doen dit!).

 

snelle lifehacks voor meer geheugen op je telefoon

Standaardapps verwijderen

Als je een telefoon aanschaft, staan daar standaard een heleboel apps op die je zelf niet geïnstalleerd hebt. Grote kans dat je meerdere daarvan nooit gaat gebruiken. Goed nieuws, want deze apps kan je ook stopzetten of van je telefoon verwijderen! 

Standaardapps verwijderen voor Android doe je zo:

  • Ga naar instellingen - applicatiebeheer.
  • Als je besluit een app te wissen, worden je gegevens gewist maar blijft de app zelf wel bestaan.
  • Je kan de app ook helemaal stoppen, dan wordt 'ie ook verwijderd van je telefoon.

Voor iPhones is het voorlopig nog wachten op een goede oplossing. Apple beloofde wel werk te maken van de mogelijkheid om standaard geïnstalleerde apps te verwijderen, dus fingers crossed.

Apps verwijderen voor iPhone doe je zo:

  • Ga naar Instellingen
  • Ga naar iCloud
  • Ga naar Opslag
  • Beheer Opslag
  • En ga aan de gang en verwijder alle apps die je niet gebruikt

Whatsapp gespreken verwijderen

We snappen dat je het gesprek met je partner er niet zomaar uitflikkert, maar die 6 groepsapps waar je inmiddels inzit ga je echt niet herlezen, toch? Je kan trouwens gewoon de inhoud wissen zonder de app te verlaten. Dus no worries, je schoonfamilie hoeft niet te weten dat je hun hele gesprek (inclusief 49 vakantiefoto's) gewist hebt. 

Musthave app: Clean Master

Met deze app kan je in 1 oogopslag overbodige bestanden wissen, je geheugen boosten, en kijken welke apps je nooit gebruikt maar veel geheugen vragen. Superhandig! Je vindt Clean Master in de app store. Deze app is zowel beschikbaar voor Android als iPhone.

 

Cache geheugen wissen

In je cachegeheugen wordt veelgebruikte data van apps tijdelijk opgeslagen. Door je cache te wissen verwijder je alle gegevens en bestanden die aan een app gelinkt zijn uit het cachegeheugen, zonder dat dat invloed heeft op de werking van de app. Na een tijdje loopt dit vanzelf weer vol, vergeet dus niet om dit regelmatig eens te herhalen.

Foto's niet automatisch opslaan

Krijg je het toch niet over je hart om whatsappgespreken te wissen? Kies dan in je galerij voor de optie om foto's van whatsappgesprekken niet automatisch op te slaan. Scheelt écht meerdere honderden foto's! En als er zo nu en dan een supertoffe foto voorbijkomt, dan kan je die nog altijd handmatig opslaan.

Nog zo'n musthave app: AppMgr

Als je zelf een app installeert, wordt deze standaard geplaatst in je geheugen, niet op je sd kaart. Ook alle bijhorende updates vinden plaats in je geheugen. Terwijl jouw geheugen dus volgegooid wordt, blijft de ruimte op je sd kaartje vrij. Irritant! Deze app zorgt ervoor dat je data van apps makkelijk kan overzetten van je geheugen naar je SD kaartje. Hier wordt je telefoon trouwens ook een stuk sneller van. Sorry ladies, alleen voor Android!

Grote schoonmaak, kleine moeite

Je fotomapje clean houden kan met 1 minuut per dag. Neem elke dag 1 minuut om door je foto's te gaan en foto's te wissen die je niet mooi vindt. Be honest, voor die ene te gekke instagramfoto van je minime heb je waarschijnlijk 22 mislukte blurry foto's moeten nemen... Dus maak van je hart een steen en bewaar alleen de foto's die écht leuk zijn. Als je dit elke dag doet is je fotomapje in no time een stuk leger!

Marianne Nykjaer

Door

19 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.